Denk je dat je misschien teveel betaalt voor je autoverzekering? Dat zou heel goed kunnen! Checko helpt je om premies van verschillende verzekeraars te vergelijken met onze handige en tevens gratis vergelijkingstool. Zo vind je de autoverzekering die het beste bij je past.

De hoogte van de premie is van verschillende factoren afhankelijk; zoals het type auto, je leeftijd en het gebied waar je woont. Tevens maakt het natuurlijk verschil of je je auto alleen WA-verzekert of dat je kiest voor een beperkt casco of all-risk verzekering. Je kunt je gegevens en de gewenste dekking invullen in de Checko vergelijkingstool en dan vertelt Checko je wat de tarieven zijn bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Premie voor autoverzekeringen vergelijken, WA, WA+ of All-risk?

Het is verstandig om goed na te denken welk type verzekering je wilt afsluiten voor je auto. Heb je nog een vrij nieuwe auto die nog aardig wat waard is, dan is het verstandig om voor een all-risk verzekering te gaan. Je krijgt dan ook de schade aan je eigen auto vergoed. Een beperkt casco verzekering (WA+) is aan te raden voor een iets oudere auto, ook daarbij wordt de schade aan je eigen auto vaak vergoed. Het is belangrijk om de voorwaarden goed te lezen voor je een verzekering afsluit, zodat je weet welke zaken wel en niet verzekerd zijn.

Een oudere auto die niet meer zo’n hoge dagwaarde heeft, kan je het beste WA-verzekeren. Waar dat omslagpunt ligt, is van meerdere factoren afhankelijk. Gemiddeld kan je stellen dat het zo tussen 8 en 10 jaar ligt. Het hangt bijvoorbeeld af van het risico dat je kunt en wilt dragen als je je auto helemaal total loss rijdt. Als je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd op je WA+ of all-risk verzekering, kan je er ook voor kiezen om die autoverzekering wat langer te behouden, omdat de premie dan niet meer zo hoog is.

Je kunt ook kiezen voor een aanvullende dekking voor rechtsbijstand. Raak je verwikkeld in een rechtsgeschil over een verkeersincident, dan ben je daarvoor verzekerd. Heb je al een (gezins)rechtsbijstandsverzekering met de module verkeer, dan hoef je dat niet apart nog bij je autoverzekering af te sluiten. Ook een module pechhulp is apart af te sluiten, zodat je gratis geholpen wordt als je met pech langs de weg komt te staan. Daarnaast behoren een Schadeverzekering Inzittenden of een Ongevallenverzekering Inzittenden tot de mogelijkheden.

In alle gevallen is het belangrijk om bij het vergelijken van de premie van je autoverzekering niet alleen zonder nadenken voor de goedkoopste aanbieder te gaan, maar de voorwaarden goed te lezen, om zo een duidelijk beeld te krijgen of deze autoverzekering wat voor je is. Heb je je keuze gemaakt met behulp van de vergelijkingstool van Checko, dan kan je de autoverzekering van je keuze direct via onze site afsluiten.

Begin met het vergelijken van premie voor autoverzekeringen en bespaar met Checko!

Wil je weten wat jij kunt besparen op je autoverzekering? Checko helpt je om de premie van autoverzekeringen te vergelijken, met het maken van de beste keuze en met het eenvoudig afsluiten van de autoverzekering van je keuze. Vergelijk de premie van je autoverzekering en bespaar tot 350 euro per jaar met de gratis service van Checko!

Premie autoverzekering vergelijken

Klanten over Checko

Voordelen

 • Geen kosten
 • Geen verplichtingen
 • Overzichtelijk
 • Grootste aanbod
 • Alle actuele prijzen
 • De beste aanbiedingen
 • Overstap- en opzegservice
 • Maximaal besparen
 • Mijn Checko bespaar- & beheerprogramma
 • In één oogopslag al je vaste lasten
 • Gedetailleerd besparingsoverzicht
 • Optimaal vergelijk gemak

 

 

 

 

Lees hier meer over hoe wij vergelijken.