Ook in de sport worden ze online steeds actiever. We zien steeds vaker fan tokens opkomen bij clubs. Maar wat zijn dit eigenlijk en wat kan je ermee? Wij leggen het je uit in deze blog.

In steeds meer sporten kiezen ze voor een fan token. Zo zie je dat er in de NBA maar ook in Europa bij grote voetbalclubs fan tokens worden ingezet om op de blockchain terecht te komen. Maar niet alleen in de sport zien we fan tokens opduiken, ook in de muziekbranche zijn er al verschillende fan tokens op de markt. Maar wat zijn het nu eigenlijk, tijd om wat dieper in te gaan op dit onderwerp. 

Wat is een fan token? 

Eigenlijk zegt het woord al precies wat het is. Het is namelijk een token die jij als fan kan kopen. Ben jij fan van een bepaalde sportclub of van een bekend persoon dan bestaan er tokens die je kan aanschaffen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld een band krijgen met een bepaalde sporter of medezeggenschap krijgen in de club. In sommige gevallen kan een token je ook exclusieve toegang geven tot bijvoorbeeld een wedstrijd of een concert. 

Een token is niet hetzelfde als een bitcoin. Maar wel is er een koers net als een Bitcoin koers waar je op kan letten als je token koopt. Ze kunnen net als gewone crypto schommelen. 

In dit artikel lees je meer over voetbalclubs die cryptomunten hebben gelanceerd.

Wat kan je met een fan token?

Maar waarom zou je nu als fan een token aanschaffen. Allereerst is het natuurlijk om je club of favoriete band te sponsoren. Want uiteindelijk gaat de winst van de gekochte tokens naar hun toe. Maar het kan ook voor jezelf heel wat opleveren. 

Zo wist de band: Kings of Leon, met een heel ludieke actie te komen. Zij verkochten hun album en daarbij dropten ze een eigen token. Wanneer je deze token kocht kreeg je een plek op de eerste rij van hun concerten. Zodra jij in jouw leven een keer een concert zou bezoeken zal je automatisch verzekerd zijn van een plaats op de eerste rij. Een hele leuke actie vooral voor echte fans. 

Er zijn een aantal voetbalclubs die ook tokens hebben. Met zo’n fan token kan jij bijvoorbeeld meebeslissen over de naam van een tribune of het nieuwe uit-shirt. Ook krijg je vaak exclusief toegang tot de laatste kaartjes en meer van dit. Ook hiervoor geldt weer, voor de echte fans is dit geweldig. 

Waarom een fan token? 

Maar waarom zou jij nu een fan token halen? Dit is vooral leuk wanneer jij echt fan van een club of een band bent. Wanneer je winst wil maken met online crypto dan kan je beter de Cardano koers in de gaten houden, want dit soort crypto ’s leveren echt wat op. Een fan token is er enkel en alleen om je club te supporten. Het is dus vooral een hele originele manier van clubs om extra in contact te komen met fans en natuurlijk om wat extra geld te verdienen.  

Liever op een andere manier aan winst komen? Neem eens plaats in een virtueel casino!

0 Shares:
Ook zeer interessant