Aansprakelijkheidsverzekering Checko

Geplaatst op maandag 20 juli 2015
aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Dat je geen enkele intentie hebt om een ander schade aan te doen is vanzelfsprekend. Toch blijkt het spreekwoord: ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’ maar al te vaak waar. Het kan een ieder gebeuren, een moment van onoplettendheid of simpelweg domme pech en voor je het weet is die vaas gevallen, de ruit gebroken of de auto bekrast. Als je schade aan een ander zijn eigendom verricht en het gaat hier om slechts enkele tientjes dan zullen de meeste mensen dit onderling schikken. Maar, wat nu als het om veel groteren bedragen gaat.

Een WA-verzekering, waar WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, is dan de oplossing. Mits je deze hebt. Deze verzekering is niet verplicht, behalve bij auto’s. Echter zijn de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering zo laag dat het sterk aan te raden is om deze in ieder geval toch te nemen. Toch zijn er bij de verschillende aanbieders verschillen, soms grote, en is het vergelijken van je aansprakelijkheidsverzekering altijd een goed idee.

Waar let je op

In het vergelijken van je aansprakelijkheidsverzekering zijn er bepaalde aspecten waar je verstandig aandoet om op te letten. De meest voor de hand liggende in deze is de te betalen premie. Een WA-verzekering is over het algemeen, relatief gezien, zeer goedkoop. Het gaat vaak om enkele euro’s per maand. Toch is het nog steeds zonde om hier teveel voor te betalen. Dat het soms toch verstandig kan zijn om voor een hogere premie te gaan heeft te maken met de voorwaarden die gepaard gaan met deze verzekering.

Ben je vaak in het buitenland dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor een verzekering die een ingebouwde dekking in het buitenland heeft, let dan goed op tot hoever deze dekking reikt. De dekking zelf, in ieder geval in Nederland, is vaak standaard zeer groot. Meestal gaat het om minimaal een miljoen euro. Toch zijn er situaties denkbaar waarin dit niet toereikend is.

Nog iets waar rekening mee gehouden kan worden in het vergelijken van je aansprakelijkheidsrekening is of je wel of niet kinderen hebt. Als alleenstaande is het natuurlijk onzin om extra premie te betalen over een risico, kinderen, die in jou situatie niet van toepassing is. Voor ouders kan het dan juist verstandig zijn om te kiezen voor een hogere premie en een betere dekking. Ook kan er sprake zijn van een eigen risico, iets om op te letten.

Ontdek de juiste verzekering samen met Checko

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het verstandig kan zijn om je aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken. In Nederland is er geen gebrek aan verzekeraars en de verschillende verzekeringen die ze je aanbieden. Gelukkig kun je aanspraak doen op de dienstverlening van Checko om snel, gemakkelijk en op overzichtelijke wijze jou aansprakelijkheidsverzekering te ontdekken. Volkomen onafhankelijk is Checko onderscheidend in het gemak, de omvattendheid van de vergelijking en in de overzichtelijkheid. Je geeft antwoord op enkele vragen die jouw specifieke situatie verduidelijken en hieruit word voor jou een overzicht gecreëerd die je in een oogopslag de juiste verzekering voor jou laat zien. Met daarbij alle relevante informatie duidelijk in beeld.

Je aansprakelijkheidsverzekering vergelijken doe je samen met Checko.