Acties zorgverzekeraar CZdirect

Geplaatst op vrijdag 26 december 2014
Zorgverzekeraar CZdirect

Zoals veel zorgverzekeraars, heeft ook CZdirect geprobeerd om met een zo aantrekkelijk mogelijke premie te komen. Behalve deze aantrekkelijke premie, kan de bij CZdirect aangesloten zorgverzekerde ook nog eens voordeel behalen uit verschillende kortingsacties en aanbiedingen. CZdirect biedt namelijk het CZ Klantvoordeel aan, waarmee zorgverzekerde toegang hebben tot speciale kortingen op verschillende producten en diensten. Dit kortingsaanbod is erg breed, waardoor de meeste verzekerden wel iets van hun gading zullen kunnen vinden. Deze voordelen dienen er natuurlijk voor om de klantenbinding en trouw verder te versterken door de klant te belonen met aantrekkelijker extra’s. Een overzicht van alle kortingen en aanbieding is terug te vinden op de website van CZdirect. Hieronder vind je echter een kleine bloemlezing.

Condooms

CZdirect is een van de zorgverzekeraars die zich ook richt op jongeren. Mede daarom zijn er veel zaken die bij een zorgverzekering komen kijken ook online te regelen. Een van de acties van CZdirect, welke zich wat meer richt op jongeren, zijn de 50 gratis condooms. Hiervoor kun je in aanmerking komen, tenminste als je wilt, wanneer je een basiszorgverzekering tezamen met een aanvullende zorgverzekering afsluit. Je kunt deze condooms dan gratis krijgen toegestuurd. Aan deze actie zijn verder geen haken of ogen aan verbonden op het gebied van bijvoorbeeld het vrijwillig eigen risico. De condooms moeten door de verzekerde wel zelf worden aangevraagd om misverstanden te voorkomen.

Bootcamp korting

Iedere zorgverzekerde met een zorgpolis van CZdirect, mag wanneer daar behoefte aan is, met korting gaan sporten. Deze korting kan bijvoorbeeld bij de The Bootcamp Club oplopen tot wel 20 procent van het betreffende abonnement. Dit gezegd hebbende, is het natuurlijk ook mogelijk om te gaan sporten bij een sportschool bij je in de buurt. Met deze korting kun je dat dan mooi op een voordelige manier uitproberen.

Sauna

De sauna, nog een aantrekkelijk voordeel wat veel mensen aanspreekt. De sauna wordt er tegenwoordig niet goedkoper op, dus korting op een dagje sauna kan er wel eens net voor zorgen dat je gaat in plaats van dat je thuis op de bank blijft liggen. De kortingen bedragen vaak wel 25%, waar dan wel weer een aantal aanvullende voorwaarden aan zijn verbonden.  Denk hierbij aan het bijvoorbeeld verplicht met twee personen komen en reserveren vooraf. Maar goed, dat in je achterhoofd houdend, is het wel een leuke optie om af en toe eens een andere sauna uit te proberen.

De achterliggende gedachte bij al deze acties is vaak tweeledig. Ten eerste wil men klanten trekken door het bieden van allerlei extra’s en daarnaast probeert men de klant bewuster te laten worden van de eigen gezondheid en de ‘leuke’ mogelijkheden die er daarvoor zijn. De rekensom gemaakt vanuit de zorgverzekeraar is simpel, want hoe beter de gezondheid van de verzekerde, hoe lager de zorgkosten voor de zorgverzekeraar, wat weer leidt tot meer winst. En winst is en blijft een van de doelen van de zorgverzekeraars.

Jongerenverzekering

CZdirect richt zich daarnaast ook specifiek op jongeren. De premie van de basis zorgverzekering kan voor deze groep daarom al beginnen bij een bedrag vanaf 68,20 euro per maand. Dit is niet de allerlaagste premie (66 euro) maar komt daar toch redelijk bij in de buurt. Verder kan alles online geregeld worden en kunnen de jongeren zelf bepalen of er naast de basisverzekering een aanvullend pakket wordt genomen of niet. De premie kan mede zo laag gehouden worden doordat deze zorgverzekeraar geen winstoogmerk heeft.

Iedereen die naar CZdirect wil overstappen, kan gebruikmaken van de overstapservice die via de website van deze zorgverzekeraar wordt geboden. Verder kunnen jongeren bij deze zorgverzekeraar gebruik maken van de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen.

Het is altijd goed om online premies en dekkingen van andere zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, je zit er tenslotte een jaar aan vast. Een van de nieuwe online zorgvergelijkers is Checko. Checko biedt naast een online zorgvergelijker ook veel aanvullende informatie met betrekking tot de zorgverzekering.

 

Zorgverzekeraar CZdirect