Clubpolis zorgverzekeraar Menzis

Geplaatst op woensdag 10 december 2014
Budgetpolis zorgverzekering Menzis

Menzis, een van de grootste aanbieders van zorgverzekeringen op de Nederlandse markt, probeert via speciale Clubpolissen supporters van voetbalverenigingen over te halen om hun zorgverzekering bij Menzis af te sluiten. Deze nieuwe clubpolis, welke alleen beschikbaar is voor nieuwe klanten, biedt fans van een aantal grote clubs de mogelijkheid bij het afsluiten van hun zorgverzekering een nieuw thuisshirt van hun favoriete voetbalclub te verkrijgen. Het gaat hier dan om clubs zoals PSV, FC Twenten, Vitesse en FC Groningen. Menzis probeert op deze wijze klanten te werven door in te spelen op de clubliefde die (fanatieke) supporters hebben en deze groep het gevoel te geven dat ze op deze manier hun club net iets extra’s ondersteunen.

Lage premie

De clubpolissen welke door Menzis worden aangeboden (PSV, FC Twenten, Vitesse en FC Groningen) geven de klant drie keuzes met betrekking tot het soort basisverzekering dat er gewenst is. Wanneer de hoogte van de premie een belangrijke factor is, dan kan er al een basisverzekering van 68,75 euro per maand worden afgesloten. Deze voordelige basisverzekering is wel gebaseerd op het feit dat er spraken moet zijn van een additioneel vrijwillig eigen risico van 500 euro. Deze lage club basisverzekering wordt door Menzis de BudgetBewust polis genoemd. Bij Checko vind je online veel informatie (nieuwsberichten) over onder andere de budgetpolis. Men gaat er bij dit soort polissen namelijk niet alleen uit van een maximaal eigen risico, maar ook dat de meeste communicatie online plaatsvind. Daarnaast is er, net zoals bij de meeste budgetpolissen, spraken van een kleiner aanbod zorgaanbieders. Dit kleiner aanbod is meestal gerelateerd aan de planbare ziekenhuisbehandelingen.

De basis zorgverzekering, welke de naam ZorgVerzorgd draagt bij Menzis, heeft een premie van 84,25 euro. Ook bij deze premie gaat men uit van een maximaal vrijwillig eigen risico van 500 euro. Deze basis zorgverzekering is een naturapolis, waarbij de verzekerde toegang heeft tot meer dan 34.000 gecontracteerde zorgaanbieders. Net zoals elke verzekeraar biedt ook Menzis een restitutie basis zorgverzekering aan. Deze basisverzekering heet ZorgZo. Voor deze verzekering betaal je, wederom uitgaande van het maximale vrijwillig eigen risico van 500 euro, 88,25 euro per maand. Het voordeel is dat je keuzevrijheid hebt qua zorgaanbieders. Het nadeel wat hier dan wel weer bij hoort is dat je vaak het bedrag eerst moet voorschieten en daarna pas kunt declareren bij Menzis.

Clubpolis trends

Wat is nu het meest populaire/meest afgesloten pakket qua zorgverzekeringen op het gebied van clubpolissen? Volgens de gegevens van Menzis, kiest men vooral de basisverzekering welke de meest uitgebreide keuze heeft qua zorgaanbieders (restitutiepolis). Echter, daar blijft het niet bij. Deze basis clubpolis wordt ook nog eens zeer vaak gecombineerd met zowel een aanvullende verzekering als een tandartsverzekering. De premie die hangt aan een dergelijke combinatie van zorgverzekeringen is 107,13 euro per maand. Deze premie geeft de verzekerde ook nog eens recht op een persoonlijk zorgadvies. Verder gaat Menzis er bij deze premie ook weer vanuit dat de verzekerde kiest voor het maximale eigen risico. Daarnaast is deze premie gebaseerd op collectiviteit. Dus zoals je ziet zijn er nog wel een aantal maren aan deze verzekering/premie verbonden.

Menzis biedt ook nog eens een heel compleet zorgverzekeringspakket aan welke gebaseerd is op de clubpolis. Het gaat dan om de club basis zorgverzekering, met daarbij de hoogst mogelijke aanvullende en tandartsverzekering. De premie hiervoor is vastgesteld op 147,48 euro per maand. Hieraan hangen wederom dezelfde voorwaarden aan:

  • Maximaal vrijwillig eigen risico van 500 euro;
  • Collectiviteit.

Zoals eerder gemeld krijgt elke nieuwe zorgverzekeringsdeelnemer een thuisshirt van zijn favoriete club toegestuurd. Let op, dit krijg je dus maar een keer, niet elk seizoen.

Menzis en sportieve verzekerden

Wanneer men als sportieveling kiest voor de basisverzekering van Menzis (niet zijnde BudgetBewust) dan kun je in aanmerking komen voor een aantal extraatjes met betrekking tot je dekking/vergoedingen. Het gaat dan om echt aan sport gerelateerde zaken, zoals bijvoorbeeld medisch advies. Daarnaast biedt Menzis voor de sportieveling ook nog het SamenGezond product aan, waarbij de sportieveling kan sparen voor allerlei leuke producten en uitjes.

Op de website van Menzis vind je meer informatie. Let echter op, het loont nog steeds om je zorgverzekering zelf online te vergelijken. Bepaal eerst de verwachtte zorgbehoeften voor aankomend jaar en de soort verzekering waar je je prettig bij voelt. Ga daarna vergelijken op bijvoorbeeld de vergelijk, bespaar en beheer website van Checko.

Budgetpolis zorgverzekering Menzis