De goedkoopste zorgverzekeringen in 2015

Geplaatst op donderdag 18 december 2014
Goedkoopste zorgverzekeringen

Dit overzicht van de 5 goedkoopste zorgverzekeringspolissen is gebaseerd op de laagste premie zonder vrijwillig eigen risico. Daarnaast wordt er ook geen rekening gehouden met kortingen, acties, collectiviteiten en andere regelingen waardoor de premie lager uit kan vallen. Het gaat dus om de ‘pure’ premie zoals deze wordt aangeboden door de zorgverzekeraars. Bij de vergelijking komt Zekur.nl het beste uit de bus. Hun basisverzekerings komt uit op een vanaf premie van 82,50 euro per maand. De overige verzekeraars in deze top 5 komen op een premie die maar een paar euro’s verschilt van de Zekur.nl premie. De verzekeringen liggen allemaal wel onder de grens van 90 euro premie per maand.

De 5 goedkoopste zorgverzekeringen (laagste premie per maand)

  1. Zekur: 82,50 euro per maand
  2. Univé: 85 euro per maand
  3. Bewuzt: 85 euro per maand
  4. PMA: 85,25 euro per maand
  5. Besured: 85,90 euro per maand

Verder zijn dit niet alle zorgpremies die onder de 90 euro blijven. Ook Ditzo, ZieZo en Zilverenkruis blijven onder de grens van 90 euro per maand. Let op, dit is nog steeds gebaseerd op een premie zonder kortingen of vrijwillig eigen risico. Ga je deze twee factoren loslaten op de top 5 zoals deze hierboven is weergegeven, dan kom je naar alle waarschijnlijkheid tot een heel andere top 5.

In het geval dat je deze twee elementen en misschien ook wel het soort basis zorgverzekering gaat meenemen dan biedt Ditzo bijvoorbeeld een premie aan welke begint bij 69.95 euro. Zilveren Kruis heeft bij het hoogste vrijwillige eigen risico een premie van 69.12 euro. Ziezo komt het dichtst bij Zilveren Kruis in de buurt met een premie van 69.75 euro. Echter de allerlaagste premie wordt geboden door Anderzorg, met de zeer knappe premie van slechts 66 euro. Bij dit soort premies is het vaak wel belangrijk om de polisvoorwaarden en dekking goed door te nemen. Bijvoorbeeld als je vrije zorgkeuze wilt hebben. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je dadelijk een jaar met een zorgverzekering zit opgescheept die niet overeenkomt met je zorgbehoeften.

Je persoonlijke situatie

Al hetgeen hiervoor geschreven is houdt natuurlijk totaal geen rekening met je persoonlijke situatie. Het zijn de objectieve premies waar nog geen persoonlijk sausje is overheen gegoten. Je persoonlijke voorkeuren, kortingen en benodigde verwachte zorg kunnen allemaal nog van invloed zijn op de uiteindelijke keuze en premie die je per maand moet gaan betalen. Het is dus altijd verstandig, voordat je gaat vergelijken, om voor jezelf te bepalen wat je wilt, wat de te verwachten zorgbehoeften zijn en wat je belangrijk vindt in een zorgverzekering en zorgverzekeraar. Heb je dit allemaal op een rijtje, dan wordt het online vergelijken van zorgverzekeringen een vrij simpele en geen tijdrovende zaak.

Overstappen

Overstappen kun je online doen, bij de sites van de zorgverzekeraars zelf of via een vergelijkingssites voor zorgverzekeringen. Nogmaals houd de vrij zorgkeuze in de gaten zodat je weet of je in elk ziekenhuis terecht kan of bij een selectie van ziekenhuizen en welke dit dan zijn.