Een uitvaartverzekering, wat zijn de voordelen?

Geplaatst op donderdag 11 september 2014
Voordelen uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering is een niet verplichte verzekering die veel zorgen wegneemt omtrent je eigen uitvaart of die van gezinsleden. Mocht je over meer dan voldoende geld beschikken dan is een dergelijke verzekering natuurlijk niet echt nodig. Anders is het zeker de moeite waard om er eens goed over na te denken. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een uitvaartverzekering?

Zelf sparen voor de uitvaart of een uitvaartverzekering afsluiten?

Overlijden, uitvaart etc. zijn allemaal onderwerpen waar je liever niet over nadenkt maar die wel bij het leven horen. Als je nog jong bent denk je vaak, we zien wel, het is nog een ver van mijn bed show. Maar ook op jonge leeftijd kun je overlijden en dan is het toch prettig dat het één en ander naar jouw (laatste) wens verloopt en dat daar natuurlijk geld beschikbaar voor is. Het mooie van een begrafenisverzekering is dan ook dat deze direct geld uitkeert aan de nabestaanden.

Maar kan ik dan misschien niet beter voor mijn uitvaart gaan sparen, zodat ik het geld in eigen beheer kan houden? Dit is natuurlijk altijd een optie, alleen loop je dan wel zelf het risico dat het geld niet toereikend is voor je uitvaart wanneer je jonger overlijdt dan ‘verwacht’.
Een ander financieel voordeel is dat er geen belasting hoeft te worden betaald over een uitvaartverzekering tot een bedrag van € 6.859,-.

Je betaalt minder premie dan de uitvaartverzekering uiteindelijk uitkeert

Wanneer je een goede uitvaartverzekering kiest, bijvoorbeeld door eerst de uitvaartverzekeringen goed te vergelijken op Checko, dan is het in principe zo dat je minder betaalt aan premie dan dat er uitgekeerd wordt bij overlijden. Dit kun je natuurlijk zelf simpel berekenen door uit te gaan van het maandbedrag en dit te vermenigvuldigen met het aantal maanden en jaren waarvoor de verzekering wordt afgesloten. Dit bedrag dient lager te zijn dan het verzekerde bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden.

Veruit de belangrijkste reden is natuurlijk dat je je nabestaanden niet met kosten, zorgen en een hoop stress wilt opzadelen in deze voor hun toch al moeilijke periode. Door middel van één telefoontje naar de verzekeringsmaatschappij wordt bij overlijden alles in werking gesteld en vaak ook het bedrag uitgekeerd.

Alle voordelen uitvaartverzekering

Hierbij alle voordelen nogmaals op een rijtje:

  • Directe uitkering aan de nabestaanden;
  • Risico van jong overlijden ligt bij de verzekeringsmaatschappij;
  • Uitvaartverzekering belastingvrij tot een bedrag van: € 6.859,-;
  • Je betaalt minder dan je terugkrijgt;
  • Ontzorgen van je nabestaanden;
  • Zelf geen zorgen.

Conclusie

Een uitvaartverzekering afsluiten is een goed en gerustsellend idee. Kijk op Checko.nl voor een uitvaartverzekering die bij jou past tegen een zo voordelig mogelijk tarief.