Eerste premie zorgverzekering 2015 bekend

Geplaatst op zaterdag 11 oktober 2014
Beste zorgverzekering 2015

DSW heeft de prijs gewonnen voor het bekendmaken van de eerste premie voor de zorgverzekering van 2015. In tegenstelling tot eerdere verwachtingen, kunnen verzekerden opgelucht adem halen, want er zal bij DSW geen verhoging worden doorgevoerd met betrekking tot de premie zorgverzekering 2015. Dit is erg in contrast met de geschetste verwachtingen van het kabinet, waarbij er voorzichtig vanuit werd uitgegaan dat de premie voor de zorgverzekering in 2015 ongeveer 110 euro per jaar zou gaan stijgen. De zorgverzekeringspremie van DSW blijft echter 95 euro, dit is hetzelfde bedrag als men in 2014 aan zorgpremie moest betalen voor een basispakket.

Een hoger eigen risico betekent een lagere maandelijkse premie

De premie kan zelfs nog lager uitvallen wanneer er gekozen wordt voor een hoger eigen risico. Door naast het verplichte eigen risico van 375 euro te kiezen voor een hoger eigen risico, kan de premie voor een basis zorgverzekering in 2015 zelfs uitkomen op slechts 72 euro per maand. Dit betekent echter dat je naast het verplichte eigen risico van 375 euro ook nog eens een vrijwillig eigen risico neemt van 500 euro. In totaal heb je dan dus een eigen risico van 875 euro, waarvoor je dan een premie van 72 euro per maand betaald.

Premie aanvullende verzekeringen stijgt ook niet

Het is natuurlijk erg fijn om te weten dat de verzekeraars de premie voor een basispakket zorgververzekering 2015 niet gaan verhogen, maar daar blijft het niet bij. Ook de premie voor de aanvullende verzekeringen zal naar alle waarschijnlijkheid niet (veel) verhoogd worden in 2015. Het gelijk blijven van de zorgverzekeringspremie voor 2015 is al tegen de verwachtingen van het VWS (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) in, maar dat het ook voor het de aanvullende zorgverzekeringen in  2015 zou gaan gelden is helemaal een verassing.

De achterliggende reden hiervoor is dat de zorgverzekeraar DSW verwacht dat de kosten gemiddeld landelijk gezien lager zullen gaan uitvallen dan is weergegeven in de begroting van het VWS. Deze volgens DSW erg hoge raming geeft DSW de gelegenheid om de premie lager te houden dan wordt aanbevolen vanuit VWS.

Wat doen de andere zorgverzekeraars met de premie van de zorgverzekering in 2015?

Natuurlijk is het nu afwachten wat andere zorgverzekeraars gaan doen. Deze zijn ondertussen natuurlijk ook druk bezig met het berekenen van de premie. Maar tot op heden is er nog niets bekend en heeft DSW een duidelijk signaal afgegeven naar andere zorgverzekeraars. Wanneer alle premies bekend zijn dan loont het meer dan de moeite om de voor jou best passende basisverzekering en aanvullende verzekering te vinden tegen een zo laag mogelijke premie.

Checko helpt je graag bij het vinden van de juiste zorgverzekering voor 2015. Binnen afzienbare tijd (uiterlijk medio november) zijn alle premies van alle zorgverzekeraars bekend en bij Checko eenvoudig te vergelijken. Overstappen van zorgverzekering in 2015 doe je eenvoudig en snel bij Checko.nl!