Energiekosten in de winter

Geplaatst op zondag 24 augustus 2014
Overstappen energieleverancienr

De eerste (winter)maanden van dit jaar waren uitzonderlijk warm, dit in tegenstelling tot de zeer strenge winter van 2012-2013. Deze eerste zachte wintermaanden hebben tot een lager gasverbruik en dus tot lagere energiekosten geleid, wat voor veel huishoudens een ‘onverwacht’ financieel voordeel zal opleveren in deze tijden van crisis.

Lager gasverbruik

De hoge temperaturen hebben er voor gezorgd dat er tot nu toe ongeveer 23% minder gas verbruikt is, wat voor een gemiddeld huishouden een besparing betekent van ongeveer 120 euro. Door deze besparing zijn de extra kosten, die in de strenge winter van 2012-2013 zijn gemaakt, al meer dan ruimschoots terugverdiend.

De laatste maanden van dit jaar kunnen echter nog roet in het eten gooien. Wanneer het weer zeer of zelfs extreem koud wordt, dan zal natuurlijk een gedeelte van deze 120 euro alsnog verdampen. Aangezien de energieprijzen in 2014 veelal gedaald zijn, kan men proberen deze besparing ‘veilig te stellen’ of zelfs te vergroten, door het energiegebruik en de energieleverancier nog eens tegen het licht te houden.

Besparen op energiekosten

Let echter op, want mocht je willen besparen op het gebruik van energie, dan is het niet zo dat een besparing van een paar % ook eenzelfde besparing op je energierekening oplevert. Dit komt omdat een erg groot gedeelte van de energie rekening bestaat uit kosten voor de btw, speciale energiebelasting en opslag duurzame energie. Deze laatste is bedacht om geld te verkrijgen die vervolgens weer voor de stimulatie van duurzame energie gebruikt kan worden.

Vergelijken van de energieleveranciers, de voorwaarden en de prijzen is het beste ‘medicijn’ tegen te hoge energiekosten. Checko kan je helpen om een lagere energierekening te krijgen. Kijk op Checko energie vergelijken en stap over naar een goedkopere energieleverancier.

 

business comment 05 temp 1328775530 4f33816a 620x348 300x168Energiekosten in de winter