FBTO jongeren zorgverzekering

Geplaatst op woensdag 24 december 2014
FBTO Jongeren zorgverzekering

FBTO is een van de zorgverzekeraars welke zicht richt op jongeren. Jongeren kunnen namelijk zeer voordelig een basis zorgverzekering afsluiten bij FBTO. Behalve de zeer lage premie, biedt FBTO jongeren ook de mogelijkheid om gedurende het lopende zorg jaar, aanvullende zorgverzekering modules aan te zetten. Hierdoor zijn ze niet verplicht om voor het gehele jaar een aanvullende zorgverzekeringpremie te betalen.

Dit speciale FBTO jongeren voordeel is alleen geldig voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Jongeren onder de 18 jaar vallen zoals bekend onder de zorgverzekering van een van de ouders/verzorgers. Behalve de zeer scherpe premie voor de basisverzekering, worden de aanvullende verzekeringen voor deze groep ook aangeboden met een zeer aantrekkelijke korting. De dekking voor de basisverzekering is bij wet geregeld en is voor iedereen hetzelfde, dus ook voor deze specifieke doelgroep. Het onderscheidend vermogen, waarmee FBTO jongeren aan zich probeert te binden, ligt dus vooral verscholen in de lage premies en de mogelijkheid om gedurende het jaar aanvullende zorgmodules aan te zetten.

Aanvullende zorgverzekering

FBTO heeft een redelijk uniek concept, wat er uit bestaat dat je met betrekking tot de aanvullende zorgverzekeringen, modules aan kunt zetten gedurende het jaar. Bij ‘alle’ andere zorgverzekeraars heb je een aanvullende verzekering voor meestal het gehele jaar. Gedurende dit jaar betaal je dus ook voor het gehele jaar de aanvullende zorgpremie. Bij FBTO is het zo dat je naast je basisverzekering, wanneer je daarvoor kiest, nog een of meer aanvullende modules kunt aanzetten. Blijkt dat je gedurende het jaar toch behoefte hebt aan een andere module, dan kan deze alsnog worden aangezet. Wat zijn dan die modules waaruit de aanvullende zorgverzekeringen zijn opgebouwd en waaruit men kan kiezen?

Het gaat om de volgende 8 verschillende soorten modules welke gerelateerd zijn aan zorg en de daarbij behorende vergoedingen op het gebied van:

  1. Alternatieve geneeswijzen
  2. Buitenland
  3. Calamiteiten
  4. Extra zorg
  5. Gezichtszorg en orthodontie
  6. Gezinsplanning
  7. Tand
  8. Therapieën

Extra modules

De dekking van een aanvullende zorgverzekeringsmodule gaat pas in per eerste dag van de daarop volgende maand. Het is dus niet zo dat wanneer je per vandaag de module aanzet, deze ook per vandaag actief is. Wanneer het gaat om de module welke je tegelijk met je zorg basisverzekering hebt afgesloten, dan is deze natuurlijk wel voor het gehele zorg jaar actief. Het is dus in principe zo dat je alleen betaald voor de aanvullende modules wanneer deze ‘aan’ staan. En dan niet per datum van aanzetten, maar per eerste dag van de daarop volgende maand.

Naast het aanzetten van een module, wat het gehele jaar door mogelijk is, is er ook de mogelijkheid om een module uit te zetten. Dit uitzetten is echter wat minder gemakkelijk/flexibel dan je zou verwachten. Uitzetten is alleen maar mogelijk wanneer de nieuwe premie voor het daaropvolgende zorg jaar door de zorgverzekeraar bekend is gemaakt. Dit bekendmaken gebeurt meestal ergens rond half november. Dit betekend dat men de aanvullende modules alleen ergens tussen half november en 31 december kan uitzetten. Deze uitgezette modules worden echter pas echt uitgezet per 1 januari van het daarop volgende zorg jaar. Aanzetten is dus stukken gemakkelijker dan uitzetten.

Eigenlijk is het dus meer een zorgverzekering waarbij het gedurende het jaar mogelijk is om je bij te verzekeren door andere modules aan te zetten. Wil je er weer vanaf, dan kan dat dus pas vanaf half november worden aangegeven, als het ‘grote’ zorgverzekering overstapseizoen is begonnen. Let op, dan ben je dus nog steeds aanvullend verzekerd tot en met 31 december van het huidige zorg jaar.

Premie

Een basisverzekering bij FBTO is mogelijk vanaf 71,17 euro per maand. Hierbij gaat FBTO wel uit van het hoogst mogelijke eigen risico. Dit betekend naast het verplichte eigen risico van 375 euro (2015) een vrijwillig eigen risico van 500 euro. Wanneer je niet kiest voor een vrijwillig eigen risico, dan komt de premie ergens rond de 92 euro per maand uit. Online kan men bij FBTO zelf zijn eigen zorgverzekering en de daarbij behorende premie samenstellen. Bij FBTO is er verder spraken van een ruime vrije zorgkeuze, mede ingegeven door de grote hoeveel zorgaanbieders waarmee FBTO een contract heeft afgesloten. Daarnaast kan men bij FBTO ook gebruik maken van collectieve kortingen wanneer men daar eventueel voor in aanmerking komt. Leden van onder andere de Verenging Eigen Huis en/of het CNV hebben sowieso recht op deze collectieve korting.

Het is altijd verstandig om voor jezelf online de premies en dekkingen te vergelijken. Wij verwijzen daarom graag naar de zorgvergelijker van Checko, welke wij als uitermate gemakkelijk en gebruiksvriendelijk hebben ervaren.

Jongeren zorgverzekering