Grote verschillen premie woonverzekering

Geplaatst op zaterdag 28 november 2015

Veel mensen zijn handenvol geld kwijt aan hun maandelijkse vaste lasten. Deze vaste lasten bestaan uit onder meer hypotheek of huur, verzekeringen, de kosten voor energie en de internet- en telefoniekosten. Alle behorende contracten en afspraken voor dit soort diensten zijn vaak jaren geleden al vastgelegd en de gemiddelde burger kijkt er na het afsluiten van de contracten niet meer naar om. Daarnaast komen de aanbieders van de financiële producten vanzelfsprekend uit eigen beweging ook nooit met goedkopere alternatieven, eerder nog vindt er een jaarlijkse verhoging plaats. Er worden dan bijvoorbeeld excuses opgevoerd als inflatie, toegenomen kosten of veranderde wettelijke regelingen.

Een sector die u volgens ons van Checko als kostenbewuste burger zeker in de gaten moet houden is de verzekeringssector. Er heeft in 2013 een onderzoek plaats gevonden door verzekeringsvergelijker Independer over woonverzekeringen. Uit dit onderzoek blijkt dat er enorme verschillen bestaan in premie. De som die u betaalt voor de duurste verzekering kost ruim elf keer meer dan de goedkoopste. Hiervoor zijn de premies van nagenoeg alle opstal-, inboedel- en pakketverzekeringen met elkaar vergeleken.

Grote premieverschillen!

Om het onderzoek enigszins valide te maken zijn maar liefst 37.000 vergelijkingen van woonverzekeringen onderzocht. In het geval van pakketverzekeringen (een combinatie van inboedel- en opstalverzekering) bleek in precies dezelfde situatie de som van de kosten gemiddeld honderdvijftig procent meer dan de voordeligste. In het geval van inboedelverzekeringen bedraagt dit verschil gemiddeld 203 procent. Het verschil tussen de kosten bij de voordeligste en de duurste opstalverzekering bedraagt gemiddeld 237 procent. De goedkoopste pakketverzekering voor een alleenstaande burger in een rijtjeswoning van de testgemeente kostte bij het onderzoek in 2013 € 200,30 per jaar. Aangezien de duurste maar liefst € 593,94 was, is dat een premieverschil van bijna vierhonderd euro; een niet gering verschil, zo lijkt ons!

Uit het onderzoek, waarvan de onderzoeksresultaten ook een paar jaar later nog steeds realistisch mogen heten, doet iedereen die een beetje prijsbewust is er goed aan de tarieven en voorwaarden van zijn woonverzekering nog eens goed tegen het licht te houden. Want u wil natuurlijk niet te veel betalen voor een woonverzekering; een kostenpost waarvan u niet zonder kan maar wel als burger nodig heeft in uw dagelijks leven.

Slimme consumenten die geld willen overhouden op de premiekosten van hun woonverzekering gaan daarom in zee met Checko, voor een helder en transparant overzicht van wat de verzekeringsmarkt te bieden heeft. Door middel van onze site kunnen wij u de garantie bieden dat u een scherpe premie betaalt.

Wat is Checko?

Checko is dé online vergelijk-, bespaar- en beheersite van Nederland. Wij zijn een honderd procent onafhankelijke en volledig kosteloze vergelijkingssite voor al uw vaste lasten. Het handige is dat we alles op één plek aanbieden, of het nu gaat om verzekeringen, telefonie, energiekosten of bankzaken: wij laten u zien waar u al dit ‘noodzakelijk kwaad’ het goedkoopst binnen haalt. Behalve prijzen vergelijken is het ook mogelijk om direct over te stappen naar een andere aanbieder, en zodoende maximaal te besparen op uw vaste lasten. Wij werken met veertien productcategorieën met meer dan 150 aanbieders.