Handige tips voor je opstalverzekering

Geplaatst op dinsdag 23 september 2014
Opstalverzekering, handige tips

De meeste mensen sluiten hun verzekering af om verzekerd te zijn. Ze kijken niet verder dan hun neus lang is waardoor ze in de toekomst wel eens voor verassingen kunnen komen te staan. De meeste mensen weten bijvoorbeeld niet dat er verschillende soorten opstalverzekeringen zijn welke elk hun eigen uitgebreide hebben. Hierdoor kan het dus zijn dat je denkt dat je ergens voor verzekerd bent, maar wanneer de eventualiteit zich voordoet dit dus niet het geval is. Verder wordt het gevaar van onder verzekeren ook erg onderschat. Want wie checkt op regelmatige basis de hoogte van het verzekerde bedrag versus de herbouwwaarde van zijn huis?

Voor verzekeringen zoals de opstalverzekering kan het handig zijn om, voordat je een dergelijke verzekering afsluit, een aantal tips ter harte te nemen zodat je goed beslagen ten ijs kan komt. Daarom heeft Checko voor jou deze lijst met handige tips met betrekking tot de opstalverzekering samengesteld..

Tip 1: Sluit zowel je opstalverzekering als je inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af
Om problemen bij schade te voorkomen is het vaak het gemakkelijkst om zowel je inboedel- als opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Het is namelijk erg vervelend om achteraf discussie krijgen over wat nu onder welke verzekering valt.

Tip 2: Verzeker gelijk je glas mee in je opstalverzekering
Verzeker glas mee. Dit wordt vaak vergeten maar het is meestal glas wat het eerste sneuvelt. Zeker wanneer er sprake is van een jong gezin met kinderen, want wie heeft er vroeger nu niet een bal door een ruit getrapt?

Tip 3: Denk bij je opstalverzekering ook aan de fundering
Verzeker de fundering mee. De fundering valt niet altijd onder de basisdekking van de opstalverzekering. Behalve dat een fundering op zichzelf al niet goedkoop is, kan het natuurlijk ook zo zijn dat door schade een stuk van de fundering moet worden vervangen. Ook dit kan aardig in de papieren lopen vandaar deze tip om ook de fundering mee te verzekeren.

Tip 4: Kijk goed naar de nagel- en aardvaste objecten aan de buitenkant van je woning
Nagel- en aardvaste objecten aan de buitenkant van het huis moeten, wanneer deze niet onder de basisdekking vallen, apart worden meeverzekerd. Soms kun je het zo gek niet bedenken wat er aan of op een huis zit. Vaak is het verstandig om bij twijfel contact met de opstalverzekeraar op te nemen.

Tip 5: Gebruik een herbouwwaardemeter
Vul altijd de herbouwwaardemeter in om onderverzekering van je opstal te voorkomen. De herbouwwaarde is de verzekerde waarde waar een opstalverzekeraar vanuit gaat wanneer de woning met de grond gelijk gemaakt wordt. De herbouwwaarde is de waarde van het herbouwen van de woning.

Tip 6: Vergelijk de premies van de verschillende opstalverzekeraars
Vergelijk de opstal premies op vergelijkingssites, zoals bij de Checko bespaar, beheer en vergelijksite. Schroom niet om gewoon meerdere offertes van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

Tip 7: Gebruik, indien nodig, een contra-expert bij schade
Bij schade aan je woning, schakel een contra-expert in als je het niet eens bent met de hoogte van de vergoeding. De kosten van een contra-expert worden meestal door je eigen verzekeraar vergoed.

Deze tips zul je goed kunnen gebruiken als je een opstalverzekering gaat uitkiezen. Het vergelijken en afsluiten van een opstalverzekering doe je gemakkelijk en snel bij Checko.nl. Klik hier om naar de Checko opstalvergelijker te gaan.

Opstalverzekering – Checko