Helft mobiele abonnementen is Sim Only

Geplaatst op woensdag 30 juli 2014
SIM Only

Wist u dat bijna de helft van de mobiele telefoon aansluitingen in Nederland gebaseerd is op het Sim Only principe? Dit komt mede doordat een Sim Only abonnement veel goedkoper is dan een abonnement waarbij men ook ‘gratis’ een nieuwe mobiele telefoon krijgt.

Een abonnement waarbij je tegelijk een nieuwe mobiele telefoon krijgt, was vroeger de normaalste zaak van de wereld. Dit was hoe de markt toen werkte en natuurlijk wist iedereen wel dat de kosten van de nieuwe mobiele telefoon aan de consument werd doorberekend, dit werd alleen niet zo gecommuniceerd.

Ontwikkelingen Sim Only markt

Tegenwoordig kiest meer dan één op de drie Nederlanders voor een goedkoop Sm Only abonnement. Behalve dat een dergelijk abonnement stukken goedkoper is dan een abonnement met een nieuwe mobiele telefoon, blijkt dat ook bij vervanging van je huidige mobiele telefoon, in combinatie met een Sim Only abonnement, je nog steeds goedkoper uit bent.

Wanneer het toch nodig blijkt te zijn om je mobiele telefoon te vervangen, dan kiezen Sim Only gebruikers vaak voor een minder populair toestel uit het middensegment. Wanneer er gekozen wordt voor een high end toestel, dan is dat vaak omdat men vermoedt dat dit toestel langer zal meegaan.

Een aantal mobiele telefoonproviders probeert handig in te spelen op deze trend door bijvoorbeeld tweedehands toestellen weg te geven bij het afsluiten van een abonnement. Hierdoor krijgt de consument toch een goedkoper abonnement met alleen net niet het allernieuwste mobiele telefoontje.

Behalve impact op abonnementen in combinatie met een nieuw toestel, heeft deze ontwikkeling ook impact op de prepaid mogelijkheid. Dit komt voornamelijk doordat je me te Sim Only abonnementen veel gemakkelijker online kunt.

Kort samengevat heeft Sim Only de volgende voordelen:
– Goedkoop;
– Flexibel;
– Veelal geen vaste contract periode;
– Ontkoppeling kosten toestel en het gebruik ervan.

Vergelijk bij Checko direct alle Sim Only abonnementen en de goedkoopste uit!