Hoe kies je de beste zorgverzekering 2015

Geplaatst op donderdag 6 november 2014
Beste zorgverzekering 2015

Steeds vaker wordt er in de media aandacht besteed aan het overstappen van zorgverzekeraar of zorgverzekering. De reden van deze toenemende aandacht is dat het overstapseizoen voor ziektekostenverzekeringen weer op het punt staat te beginnen. Vanaf ongeveer 15 november zijn alle prijzen van de zorgverzekeraars bekend. Men kan dan weer op zoek gaan naar de beste zorgverzekering voor 2015, kijkend naar de premie, de dekking en de polisvoorwaarden. De reden van deze toenemende aandacht in de media door de zorgverzekeraars is dat de overstapmarkt behoorlijk groot is. Dit komt doordat gezondheid iets is wat voor 99,9% van de bevolking als erg belangrijk wordt gezien, wat goed geregeld moet zijn tegen de juiste premie. Hiervoor wil men wel tijd vrij maken. Het gaat dus niet altijd om de laagst mogelijke premie.

Beste zorgverzekering 2015

Zoals gesteld, pas rond 20 november zullen alle premies van de zorgverzekeraars bekend zijn. Wanneer de premies bekend zijn kan pas goed een vergelijking worden gemaakt op basis van dekking en premie. Het is belangrijk, wil je de beste mogelijk zorgverzekering vinden voor jouw specifieke situatie, dat je niet alleen kijkt naar de laagste premie, maar ook naar de dekking. Verwacht je in komend jaar een bril, steunzolen en een gebitsprothese nodig te hebben, dan is het handig dat je deze voorwaarden in je zoektocht naar een goede zorgverzekeraar meeneemt. Je hoeft hierbij natuurlijk niet te kijken naar de basisverzekering, want de dekking die daar geboden wordt is bij wet bepaald en zou bij alle zorgverzekeraars gelijk moeten zijn.

Vrije zorgkeuze belangrijk

Eén van de meest belangrijke elementen waar men rekening mee kan en zou moeten houden om de beste zorgverzekering voor 2015 te vinden is de vrije keuze voor specialisten en artsen. Deze keuzevrijheid houdt in dat een verzekeringsnemer altijd alle vrijheid heeft om de voor hem beste arts of specialist in te schakelen, die volgens de verzekeringsnemer de beste zorg biedt in zijn of haar specifieke situatie. Bij een beperkte keuzevrijheid heeft de verzekeringsnemer alleen de keuze uit de door de zorgverzekeraar gecontracteerde zorgaanbieders. Wanneer het gaat om een restitutiepolis, mag de verzekeringsnemer zelf zijn zorgverlener kiezen, ook als het een basisverzekering betreft. Daarom is een basisverzekering in de vorm van een restitutiepolis helemaal geen slechte keuze.

Beste aanvullende zorgverzekering 2015

De perfecte polis is de polis die het beste aansluit op alle behoeften van de verzekerde tegen de best mogelijke premie. Veelal wordt daarom naast een basisverzekering ook een aanvullende verzekering afgesloten. Meestal wordt deze polis bij dezelfde zorgverzekeraar afgesloten als de basisverzekering, maar dat is geen verplichting. Je mag de basisverzekering dus bij verzekeraar X afsluiten en de aanvullende zorgverzekering bij verzekeraar Y. Men moet echter wel rekening houden met eventuele aanvullende voorwaarden die worden gesteld door de verzekeraar met betrekking tot eventuele toelating voor de aanvullende verzekering. De meeste mensen kiezen, om dit risico te verkleinen, voor een aanvullende verzekering bij de verzekeraar waar ze ook de basisverzekering hebben lopen.

Hoe kies je de beste zorgverzekering voor 2015

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering is het belangrijk om uit te gaan van zowel je huidige zorgbehoeften alsmede de mogelijke zorgbehoeften in het volgende jaar. Ben je gezond, dan is het lastig om dat in te schatten natuurlijk. Vaak bieden zorgverzekeraars speciale pakketten aan voor speciale doelgroepen, zoals bijvoorbeeld ouderen, gezinnen, studenten etc. Deze speciale aanvullende verzekeringen zijn afgestemd op de specifieke behoeften van deze groepen.

Dus door basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen met elkaar te vergelijken en dit tegen de verwachte zorgbehoeften in 2015 te houden, kan men de beste zorgverzekering samenstellen tegen de best mogelijke premie.

Checko is een vergelijksite gespecialiseerd is in het vergelijken van zorgverzekeringen. Neem gerust een vrijblijvend kijkje op www.checko.nl. Laat u verassen door de mogelijkheden van deze site en vind de beste zorgverzekering 2015.