Inboedelverzekering studenten

Geplaatst op dinsdag 7 oktober 2014
Inboedelverzekering studenten

Studenten zijn vaak erg druk met hun studie, bijbaantjes en sociale nevenactiviteiten. Veel tijd houd je dan niet over om je druk te maken over wat voor inboedelverzekering je nu eigenlijk moet hebben. Daarom zijn er tegenwoordig van die handige vergelijkingssites zoals Checko waar je heel makkelijk een inboedelverzekering voor studenten kunt afsluiten. Vind bij ons een goede en toch goedkope inboedelverzekering en verzeker je spullen in huis (of op je kamer) tegen bijvoorbeeld diefstal, brand of waterschade.

Voor het eerst op kamers, sluit een inboedelverzekering af

Niet iedere student zal wanneer hij of zij gaat studeren het ouderlijke huis verlaten. Maar velen vinden dit wel het juiste moment om het ouderlijk nest te verlaten. Een hele nieuwe wereld zal er voor je opengaan, je eigen kamer met je eigen spullen en nog veel andere zaken waar je eigenlijk nooit bij stil hebt hoeven te staan. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering voor de spullen in je kamer of een aansprakelijkheidsverzekering.

Waarom eigenlijk een inboedelverzekering?

Vaak zal het zo zijn dat je een hoop nieuwe spullen koopt wanneer je gaat studeren. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, tv etc. Dan is het fijn om te weten dat deze spullen ook allemaal verzekerd zijn mocht er wat mee gebeuren. Want het geld van je bijbaantje gebruiken om te sparen voor een nieuwe laptop kan nooit de bedoeling zijn.

Hoe weet ik nu de waarde van mijn inboedel?

Natuurlijk kun je een taxateur inhuren, maar veel gemakkelijk en goedkoper is natuurlijk om gebruik te maken van de verschillende inboedelwaardemeters die verzekeraars aanbieden. Aan de hand van de door jou ingevulde gegevens wordt de waarde van je inboedel berekend.

Wat voor soort inboedelverzekeringen kun je als student kiezen?

  1. Uitgebreide inboedelverzekering:

Voor brand, diefstal, vandalisme, blikseminslag en waterschade.

  1. Extra uitgebreide inboedelverzekering:

Voor brand, diefstal, vandalisme, blikseminslag, waterschade, en bijv. schade aan de inhoud van de koelkast/ vriezer bij stroomuitval en schroei-/smeltschade.

  1. Meest uitgebreide inboedelverzekering:

Voor brand, diefstal, vandalisme, blikseminslag, waterschade, en bijv. schade aan de inhoud van de koelkast/ vriezer bij stroomuitval, schroei-/smeltschade en alle van buiten komende onheilen, zoals overstromingen en aardbevingen.

Tips voor studenten in relatie tot je inboedelverzekering:

  • Bewaar de aankoopbonnen;
  • Check met de huisbaas of er misschien een collectieve inboedelverzekering is;
  • Studenten inboedelverzekeringen worden vaak aangeboden in een pakket. Dit kan het bekijken waard zijn;
  • Baseer de waarde van je inboedel ook op toekomstige aankopen.

Checko helpt studenten graag op weg met een goede en goedkope inboedelverzekering, klik op deze link om direct de inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken.