Moet ik een reisverzekering afsluiten?

Geplaatst op donderdag 17 juli 2014
Reisverzekeringen vergelijken

Niet iedereen denkt eraan om een reisverzekering af te sluiten wanneer ze op reis gaan. Toch is dit wel heel verstandig om te doen! Wellicht vraag je je nu af wat een reisverzekering dan precies inhoudt en zit je met de vraag ‘moet ik een reisverzekering afsluiten?‘ Daar ga ik je nu wat over vertellen.

Bagage

Je boekt een reis om er even lekker tussenuit te gaan. Je stapt in het vliegtuig en vliegt naar de plek van bestemming. Wanneer je daar eenmaal bent aangekomen, ontdek je dat je bagage kwijt is, of misschien is je bagage onderweg wel erg beschadigd geraakt, of gestolen. Een reisverzekering dekt dit soort gevallen. De reisverzekering dekt het niet wanneer je er niet alles aan hebt gedaan om dit te voorkomen. Als je je bagage onbeheerd hebt achtergelaten en je bagage wordt vervolgens gestolen, wordt dit niet gedekt.

Extra hulp

Het kan voorkomen dat je hulp nodig hebt wanneer je op vakantie bent. Heb je een ongeval gehad? Dan kun je de alarmcentrale van de reisverzekering bellen, zij helpen je met een ziekenhuis, huisartsenpost, overnachting, terugvlucht, etc. Is het vakantiehuisje waar je in zit op welke manier dan ook onbewoonbaar geworden? Dan wordt dit ook voor je opgelost. Zo zie je, een reisverzekering afsluiten heeft vele voordelen.

Moet je wel of niet een reisverzekering afsluiten?

Het is niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten, maar wel erg aan te raden. Een ongeluk zit namelijk in een heel klein hoekje. Dan is het wel zo prettig dat je verzekerd bent en dat je op deze manier de zorg uit handen wordt genomen.

Op de website van Checko kan je reisverzekeraars met elkaar vergelijken en kan je de reisverzekering afsluiten die bij je past. Denk erover na of je een eenmalige of doorlopende reisverzekering wilt afsluiten. Als je zelden reist is een eenmalige reisverzekering voldoende, maar ga je vaker naar het buitenland, dan bespaar je al snel geld als je kiest voor een doorlopende reisverzekering afsluiten. Bovendien zijn dagtrips naar het buitenland en geboekte reizen in Nederland dan ook verzekerd, normaal gesproken sluit je daar niet zo snel een aparte reisverzekering voor af.

Bij een reisverzekering kan je ook een annnuleringsmodule afsluiten. Heb je dan een reis geboekt en kan deze door omstandigheden niet doorgaan, dan kan je een deel van het geld terugkrijgen. Dit kan echter alleen in bepaalde omstandigheden die niet van tevoren te voorzien waren; in de voorwaarden kan je hier meer over lezen.

Weet je welk type verzekering je wilt? Vul dit dan in op de website van Checko, dan geeft Checko je een handig overzicht van de verschillende tarieven. Je kunt dan via onze website direct de reisverzekering afsluiten. Checko helpt je om geld te besparen, ook met een reisverzekering afsluiten!