Overstappen van energieleverancier is verstandig en gemakkelijk

Geplaatst op vrijdag 26 februari 2016
Overstappen Energie

Steeds meer mensen stappen over van energieleverancier. Ze komen erachter dat ze met overstappen geld kunnen besparen, en dat het helemaal niet zo moeilijk is als ze vroeger misschien hadden gedacht. Energietarieven vergelijken en een nieuw contract afsluiten wordt u met vergelijkingssites als Checko heel gemakkelijk gemaakt. De overstap verloopt bijna altijd zonder problemen. De cijfers tonen aan dat de meeste mensen na afloop tevreden zijn over de overstap.

Met overstappen kunt u geld besparen

De cijfers laten zien dat in 2015 15% meer mensen van energieleverancier zijn overgestapt dan in 2014. De groei ten opzichte van 2010 is zelfs 85%. Er zijn mensen die elk jaar overstappen van energieleverancier, ze bekijken dan per jaar welke maatschappij hen de beste deal geeft.

Waarom is het overstappen van energieleverancier zo populair? Onderzoek wijst uit dat dit niet komt omdat mensen ontevreden zouden zijn over hun huidige leverancier. Dat valt namelijk heel erg mee. Ze stappen simpelweg over omdat ze ergens ander hun stroom en gas goedkoper kunnen krijgen, en omdat energiemaatschappijen soms aantrekkelijke welkomstaanbiedingen geven aan nieuwe klanten.

De meest populaire keuze is om de energietarieven voor 1 jaar vast te zetten. Na dat jaar bekijkt men dan of overstappen naar een andere maatschappij lonend is. In veel gevallen is dit zo en stapt men opnieuw over.

Bij Checko kunt u in een handig overzicht bekijken welke maatschappij u de beste deal geeft. U kunt uw gezinssamenstelling en energieverbruik opgeven, en daarnaast of u een enkele of dubbele meter hebt en of u particulier of zakelijke klant bent. In het overzicht dat volgt ziet u snel waar u het beste uit bent. De service van Checko kost u niets, dus bekijkt u gerust eens of overstappen ook voor u de moeite waard is.

Hebt u een geschikte energieleverancier gevonden, dan kunt u het contract direct via de site van Checko afsluiten. Overstappen wordt u dus zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.

De energiekosten stijgen, dus overstappen is nu nog meer de moeite waard

De verwachting is dat bijna elk huishouden in 2016 meer aan energiekosten gaat betalen dan in 2015. Een huishouden met gemiddeld verbruik betaalt dit jaar zo’n €40 tot €60 meer aan energiekosten. Dit komt met name doordat de energiebelasting is verhoogd. De stijgingen kunnen per maatschappij verschillen. Wilt u zo voordelig mogelijk uit zijn, dan is juist nu het vergelijken van energiemaatschappijen belangrijk. Wellicht bent u ergens anders een stuk goedkoper uit.

Zit u dus al een tijd bij dezelfde energiemaatschappij, bekijk dan via Checko of dit nog wel de beste keuze is. Misschien betaalt u al een tijdje teveel en wordt dit verschil in 2016 alleen maar groter. Geef uw situatie aan ons door, dan geven wij u een handig overzicht met de verschillende tarieven en voorwaarden.

De verwachting is overigens dat uw energierekening in de komende jaren alleen maar meer zal stijgen. Wilt u zorgen dat deze kostenstijging voor u zo laag mogelijk blijft, maak dan gebruik van de dienstverlening van Checko. Energiekosten maken is onvermijdelijk, maar met behulp van Checko betaalt u nooit te veel!