Overstappen van zorgverzekering in 2014

Geplaatst op woensdag 27 augustus 2014
Overstappen zorgverzekering

Aan het eind van het jaar overstappen van zorgverzekering is tegenwoordig populair. Mensen weten dat ze geld kunnen besparen door te kiezen voor een goedkopere zorgverzekeraar. Er zijn zelfs mensen die elk jaar overstappen van zorgverzekering naar de op dat moment goedkoopste aanbieder.

Bij Checko kan je je zorgverzekering voor 2015 vergelijken, zodat je gemakkelijk de goedkoopste aanbieder kunt vinden. Als de tarieven voor 2015 bekend zijn, worden die meteen door Checko verwerkt in het systeem en kan je kijken waar je het goedkoopst uit bent. Je kunt de verzekering van je keuze vervolgens direct via de site van Checko afsluiten. Deze dienstverlening van Checko is geheel gratis, dus daar hoef je het niet om te laten.

De overstapperiode is vanaf ongeveer half november tot 1 januari. Dat is dus het uitgelezen moment om te kijken of je ergens anders goedkoper of beter uit bent. Slechts in enkele gevallen kan je op een ander moment overstappen van zorgverzekering in 2014, namelijk als je gaat scheiden en samen op één polis stond of als je in een collectief zit dat beëindigd wordt.

Word je 18 en krijg je voor het eerst je eigen polis? Dan kan die ook op een andere datum ingaan dan op 1 januari. Dit geldt ook voor als je uit een militair dienstverband of uit het buitenland komt en je je verplicht moet verzekeren of als je nog niet verzekerd bent terwijl je dat wel zou moeten zijn. Voor de rest gaat een ziektekostenverzekering altijd op 1 januari in, daarom is het verstandig om daarvoor de tarieven te vergelijken op Checko, zodra deze bekend zijn.

Ga je overstappen van zorgverzekering in 2014? Let op of je goed verzekerd bent

Het is wel verstandig om goed op te letten voor je bij het overstappen van zorgverzekering lukraak voor de allergoedkoopste aanbieder gaat. Tegenwoordig zijn er verzekeringen die alleen zorg dekken die geleverd is door voorgeselecteerde aanbieders. Het is niet handig als er dan net niet zo’n voorgeselecteerd ziekenhuis of huisarts bij jou in de buurt zit, dan moet je ver reizen om zorg te ontvangen. Soms kan je bij dergelijke polissen je medicijnen ook alleen maar krijgen via een online apotheek. Andere polissen dekken zorg van elke zorgaanbieder. De tarieven zijn dan misschien iets hoger, maar toch zou je uit het oogpunt van gemak daarvoor kunnen kiezen. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat slechts weinig mensen kiezen voor zo’n allergoedkoopste polis die werkt met voorgeselecteerde aanbieders, omdat ze niet beperkt willen worden in hun keuze van zorgaanbieders.

Let tevens op of je aanvullende verzekering goed zit. Denk je bepaalde zorg nodig te hebben, zoals bijv. fysiotherapie? Zorg er dan voor dat dit goed gedekt is door je aanvullende verzekering. Zo kan je met een iets duurdere polis soms toch beter uit zijn, omdat de zorg die je nodig hebt beter gedekt wordt. Voor sommige andere zaken, zoals bijv. een bril, geldt dat je moet kijken naar de kosten van dit zelf betalen, afgezet tegen de kosten van de aanvullende verzekering. Omdat elke situatie anders is, kunnen wij je niet in algemene zin vertellen waar je voor moet kiezen. We kunnen je alleen vertellen dat je over deze zaken na moet denken en niet zomaar wat moet kiezen.

Vergelijk aan het eind van het jaar de zorgpremies met Checko

Weet je welk type verzekering je wilt en of je een aanvullende verzekering en tandartsverzekering wilt? Kom dan aan het eind van het jaar terug op onze site want zorgverzekeringen vergelijken 2015 doe je bij Checko! Heb je een zorgverzekeraar gevonden die gunstige tarieven hanteert? Check dan nog even of je met deze polis bij elke zorgaanbieder terecht kunt en als dat niet zo is, of je dat belangrijk vindt en controleer tevens of de zorg die je nodig denkt te hebben goed gedekt wordt door je aanvullende verzekering. Heb je een polis gevonden die bij jouw situatie past? Sluit deze polis dan direct af via Checko. Met Checko is overstappen van zorgverzekering zo geregeld! Checko helpt je met besparen, ook bij het overstappen van zorgverzekering.