Overstappen zorgverzekering 2015, 40 % kijkt niet goed

Geplaatst op woensdag 29 oktober 2014
Overstappen zorgverzekering

Uit een recent gehouden onderzoek is gebleken dat een groot deel van de consumenten, ondanks alle campagnes, toch niet goed kijkt naar de zorgverzekering. Het gaat hierbij om meer dan 40% van de consumenten, die in de veronderstelling zijn dat ze goed genoeg verzekerd zijn (en blijven). Behalve dat mensen er vanuit gaan dat de ziektekostenverzekering nog gewoon voldoet aan hun situatie en behoeften, is er natuurlijk ook nog altijd een grote groep consumenten die wel zoud willen overstappen, maar daar simpelweg de moeite niet voor kan of wil doen. Deze enigszins verrassende conclusie komt voort uit een onderzoek wat gedaan is in opdracht van de patiëntenfederatie NPCF.

Overstappen zorgverzekering 2015

Zoals elk jaar kan de consument met een zorgverzekering ook dit jaar weer overstappen van zorgverzekeraar. Zoals hierboven al is aangegeven, zal maar de helft van de mensen met een zorgverzekering de overstap naar een andere zorgverzekeraar overwegen. De voornaamste redenen van mensen om over te stappen zijn:

  • Veranderde persoonlijke situatie;
  • Goedkopere premie;
  • Veranderingen in de dekking.

Vergelijkingssites

De laatste tijd neemt het aantal vergelijkingssites toe. Dit biedt de consument de kans om zelf vrij simpel en vanuit de luie stoel een groot aantal verzekeringen van zorgverzekeraars te vergelijken. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat bijna 40% wel eens een dergelijke site bezoekt of bezocht heeft. De vergelijkingssites zijn daarmee een zeer belangrijke bron van informatie geworden voor de consument die overweegt om van zorgverzekering en zorgverzekeraar over te stappen.

Tips voor een goedkope zorgverzekering

Waar te beginnen als je wilt overstappen. Er zijn erg veel zorgverzekeraars en dito zorgverzekeringen met veel verschillende polissen en bijbehorende dekkingen. Daarom volgen hier enkele tips waarvan je gebruik kunt maken als je overstapt van zorgverzekering en/of zorgverzekeraar.

Maak gebruik van informatie, bijvoorbeeld de premies, die je op de verschillende vergelijkingssites kunt terugvinden. Dit zorgt voor een eerste selectie met betrekking tot de zorgverzekeraars. Staar je niet blind op één zorgverzekeraar maar vergelijk er een aantal. Er zijn namelijk altijd verschillen in de dekking en premies te vinden. Ook hier kan een vergelijkingssite vaak uitkomst bieden.

Daarnaast kan de premie stukken lager uitvallen als je voor een vrijwillig eigen risico kiest. Verder is het zeker de moeite waard om na te gaan of je gebruik kunt maken van een collectieve regeling, via bijvoorbeeld je werkgever, vakbond of vereniging. Maar vergeet bij dit alles niet dat het bij de zorgverzekering natuurlijk om de dekking moet gaan. Het is tenslotte je gezondheid die je verzekert.

Www.checko.nl is een goede site om vanaf 15 november je zorgverzekering te vergelijken. Gebruik voor deze link voor zorgverzekering vergelijken. Checko heeft alle zorgverzekeraars en zorgverzekeringen netjes voor je op een rijtje gezet zodat je eenvoudig kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken voor jouw zorgverzekering in 2015. Wees geen dief van je eigen portemonnee en check de zorgpremies en dekkingen op Checko,nl.