Overstappen zorgverzekering 2015

Geplaatst op maandag 18 augustus 2014
Overstappen zorgverzekering

De Nederlandse overheid bepaalt elk jaar opnieuw welke zorg wel, en welke zorg niet voor vergoeding in de basisverzekering in aanmerking komt. Houd er bij het overstappen van de zorgverzekering in 2015 dus rekening mee dat er weer het nodige gewijzigd zal worden. De veranderingen worden op Prinsjesdag (3e dinsdag in september) bekend gemaakt. Sommige (verwachte) wijzigingen zijn al wel bekend en deze kun je teruglezen in de volgende Checko nieuwsberichten:

  • Verschuiving verantwoordelijkheid zorg – 1 januari 2015
  • Bevestigde wijzigingen zorgverzekering 2015

Past je huidige zorgverzekering nog wel bij jou?

De verwachting is dat dit jaar de premie en het eigen risico omhoog zullen gaan, daarom is het goed om je huidige ziektkostenverzekering eens goed onder de loep te nemen. Past de zorgverzekering qua dekking nog wel bij je, of is er in het afgelopen jaar het één en ander veranderd waardoor er andere zorg behoeften zijn ontstaan? Alleen al om deze redenen is het verstandig om een aantal zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken op Checko. Let goed op de voorwaarden, die bij elke zorgverzekering weer net iets anders kunnen zijn.

Rondom de eerste week van november 2014 maken de zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend. De overstap periode begint half november en eindigt op 31-januari 2015. Let op, je moet wel je huidige zorgverzekering voor 31-12-2014 hebben opgezegd. Zet deze data dus goed in je agenda.

Kan je tussendoor nooit een nieuwe zorgverzekering aanvragen? Tussendoor is overstappen in principe niet mogelijk, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel, zoals:

  • Je wordt 18 jaar;
  • Je gaat uit elkaar;
  • Je bent nu niet verzekerd;
  • Jouw collectieve verzekering wordt beëindigd;
  • Je komt uit militaire dienst;
  • Je komt uit het buitenland en moet je nu verplicht verzekeren;
  • Bij tussentijdse aanpassing van de polisvoorwaarden door de zorgverzekeraar.

Let op, de ingangsdatum van de basisverzekering kan niet in het verleden liggen. De verzekering kan op z’n vroegst ingaan op de dag dat je aanvraag bij de zorgverzekeraar binnen is gekomen.

Overstappen ziektekostenverzekering 2015

Overstappen van ziektekostenverzekering in 2015 is iets wat iedereen moet doen en het blijft een belangrijke keuze. Hou daarom rekening met wát je zoekt en welke aanbieder hier het beste bij aansluit..

Alhoewel overstappen naar een nieuwe zorgverzekering voor 2015 momenteel dus voor de meeste mensen nog niet niet mogelijk is, komt deze datum wel snel dichterbij. Houd daarom vanaf begin november de Checko zorgverzekering vergelijker goed in de gaten voor de beste prijzen en voorwaarden.

 

kosten premie zorgOverstappen zorgverzekering 2015