Overstappen zorgverzekering, minder dan 20% stapt over

Geplaatst op woensdag 29 oktober 2014
Overstappen zorgverzekering

De meeste Nederlanders blijven bij dezelfde zorgverzekeraar en dezelfde zorgverzekering. In de afgelopen twee jaar is meer dan 83 procent niet overgestapt van zorgverzekering of zorgverzekeraar. Deze gegevens zijn afkomstig van een onderzoek onder meer dan 9700 leden van de Patiëntenfederatie NPCF.

Er wordt veel tijd besteed aan het uitzoeken van een zorgverzekering

31 % van de ondervraagden besteedt 1 tot 2 uur, 25 % 3 tot 4 uur en 11 procent zijn 4 tot 8 uur bezig met het zoeken naar een nieuwe zorgverzekering. Voordat een keuze wordt gemaakt voor een ziektekostenverzekering bekijkt de helft van de leden minimaal twee of drie verschillende zorgpolissen.

Bij het maken van de keuze voor een zorgverzekering is de dekking het belangrijkste

In het gehouden onderzoek is ook gevraagd naar de belangrijkste redenen waarop de leden hun keuze voor een ziektekostenverzekering baseren. De genoemde redenen zijn:

    1.  Goede dekking (48%)
    2. Tevredenheid (41%)
    3. Vertrouwen (33%)
    4. Goede service (30%)
    5. Prijs (19%)

Het maken van een verkeerde keuze zorgverzekering kan veel geld kosten

Iets minder dan 10% van de panelleden had wel eens een verkeerde keuze gemaakt voor hun ziektekostenverzekering. Deze verkeerde keuze heeft hen dan ook geld gekost. Van de groep mensen die wel eens een verkeerde zorgverzekering hadden uitgekozen heeft dat 33 procent tussen de 100 en 500 euro gekost en 16 procent tussen de 500 en 1000 euro.

Check je zorgverzekering op Checko

Vanaf 15 november krijgt iedereen weer een aanbod van zijn of haar huidige zorgverzekeraar. De NPCF raadt iedereen aan  goed te kijken naar hun huidige zorgverzekering. Als je wilt overstappen is het heel belangrijk om goed te kijken of de zorgverzekering goed aansluit op de wensen. Vergelijk alle zorgverzekeraars, zorgverzekeringen en de bijbehorende zorgpolissen op Checko om tot een goed besluit te komen.

Zorgverzekering 2015 overstappen vanaf 15 november 2014

Vanaf 15 november kun je op Checko alle nieuwe zorgverzekeringen vergelijken. Bekijk de voorwaarden, dekkingen en klantcijfers goed voordat je overstapt van zorgverzekering. Check bijvoorbeeld ook of de zorgverzekeraar vrije zorgkeuze biedt en of je al dan niet direct geaccepteerd wordt. Zo wordt het veel makkelijker om de beste keuze te maken voor jouw zorgverzekering in 2015!