Reisverzekering skivakantie 2014 / 2015

Geplaatst op vrijdag 15 augustus 2014
Skivakantie

Ook al is het nu nog zomer, toch is een skivakantie al sneller mogelijk dan je denkt. Want op 20 september 2014 begint in Oostenrijk al het nieuwe skiseizoen en dat is niet eens meer zo ver weg.

Wanneer je op skivakantie gaat doe je er verstandig aan om een speciale wintersportdekking af te sluiten bij je reisverzekering. Heb je een doorlopende reisverzekering dan is het verstandig om te checken of skiën ook onder je huidige reisverzekeringsdekking valt.

Waarom een zou ik een speciale wintersportdekking afsluiten?

De meeste ‘gewone’ reisverzekeringen bieden namelijk niet voldoende dekking als je een ongeval krijgt tijdens het skiën of als je skiuitrusting beschadigd raakt.

De uitrusting die je gebruikt tijdens het skiën kan een aardige cent kosten. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om de spullen te huren, maar de meeste mensen nemen toch hun eigen vertrouwde spullen mee. Het is fijn om te weten dat wanneer er iets gebeurt met deze dure sportuitrusting, deze ook verzekerd is. Geeft toch een gerust gevoel als je van een zwarte piste naar beneden suist.

Let echter wel op de voorwaarden die een verzekeraar hanteert met betrekking tot bijvoorbeeld het eigen risico. Eigen risico houdt in dat bij schade je een bepaald bedrag zelf zult moeten betalen. Gemiddeld is dit eigen risico ergens tussen de 50 en 100 euro.

Skivakantie – medische kosten

Omdat naast je skispullen ook jezelf goed wilt verzekeren, want skiën is nu eenmaal niet zonder gevaar, is het belangrijk dat ook de medisch kosten en kosten voor hulpverlening bij ongevallen goed gedekt zijn.

Je eigen basisverzekering die je in Nederland hebt afgesloten, dekt veel, maar niet alle kosten. Spoedeisende hulp wordt meestal alleen vergoed tegen de in Nederland gangbare tarieven. En laten nu toevallig de medische kosten in zowel Oostenrijk als Zwitserland hoger zijn dan in Nederland.

Vertrouwen op alleen je eigen ziektekostenverzekering kan dus aardig in de papieren lopen.

Wat valt er nog meer niet onder je eigen ziektekostenverzekering:

  • Gipsvlucht;
  • Reddingshelikopter.

Met de winstersportdekking verzeker je dus behalve je spullen ook jezelf en je financiën.

Checko helpt je met het zoeken naar de juiste reisverzekering met wintersportdekking.

Reisverzekering afsluiten