Reisverzekering te duur?

Geplaatst op dinsdag 24 juni 2014
Reisverzekering afsluiten

Reis-en annuleringsverzekeringen bij vakantie boeken (te) duur?

Vandaag de dag gebeurt er veel via het internet, niet alleen het uitzoeken van een mooie vakantie die helemaal naar je zin is, maar ook het boeken ervan. Wanneer je een vakantie via het internet boekt, krijg je vaak de vraag of je ook de reisverzekering online wilt afsluiten. Je bent blij dat je net de reis geboekt hebt, en ach voor dat mooie prijsje kan die reisverzekering er ook nog wel bij. Vaak staat de online consument er niet bij stil dat de aangeboden reis- en annuleringsverzekering stukken goedkoper kan. Van huis uit zijn dergelijke verzekering namelijk al erg duur en vaak ben je simpelweg goedkoper uit door een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze dekking voor het gehele jaar zorgt ervoor dat je naast al je ‘grote’ vakanties ook gedekt bent bij bijvoorbeeld weekendjes weg.

Waarom zijn langlopende reis- en annuleringsverzekeringen dan goedkoper?

  • Bij een kortlopende annuleringsverzekering bestaat de premie vaak uit een percentage van de reissom. Welke bij meerdere vakanties natuurlijk snel kan oplopen;
  • Je betaalt iedere keer poliskosten bij het opnieuw afsluiten van een reisverzekering.

Let daarnaast wel goed op de dekking van je reisverzekering, want sommige wat duurdere verzekeringen dekken meer dan je ooit nodig zult hebben:

  • Hoge bagagedekking;
  • Dekking voor avontuurlijke sporten met een hoog risicogehalte;
  • Dekking voor contant geld;
  • Dekking voor het gebruik van een auto tijdens de vakantie;
  • Werelddekking;
  • Wintersportdekking;
  • Etcetra.

De annuleringsverzekering, is vaak het duurste van beide verzekeringen. Daarom is het verstandig om na te gaan of een combinatie verzekering soms niet goedkoper is dan beide verzekeringen los af te sluiten.

Vaak beslaat een welverdiende vakantie een groot deel van je vrij te besteden inkomen. Blijf daarom ook op het internet gewoon je logische verstand en kies de verzekering die bij je past. Laat je niet alleen verleiden door het gemak van het direct ook afsluiten van een te dure reisverzekering maar kijk rustig rond wat de diverse verzekeringsmaatschappijen te bieden hebben.

Klik hier om naar het vergelijken van alle Checko reisverzekeringen te gaan.