Simyo wijzigt bundels

Geplaatst op woensdag 2 december 2015
simyo

Met behulp van de gratis vergelijkingstool van Checko kan je gemakkelijk mobiele abonnementen vergelijken. Wij bieden zowel de mogelijkheid om sim-only abonnementen als abonnementen met toestel met elkaar te vergelijken. Sim-only is tegenwoordig erg populair en kent relatief lage maandelijkse tarieven. Wil je echter een keer een nieuwe smartphone, dan moet je deze los aanschaffen, en dat kan vele honderden euro’s kosten. Daarom kiezen sommigen voor een abonnement met toestel, dan betaal je het toestel over een periode van één of twee jaar af.

Een mobiel abonnement, of dit nu sim-only is of niet, zomaar verlengen zonder er bij na te denken, is niet verstandig. Het aanbod verandert continu, wellicht krijg je ergens anders een andere deal. Je kunt ervoor kiezen om eens een nieuwe smartphone te nemen en dit keer dus voor een abonnement met toestel te gaan. Of juist het omgekeerde, je vindt dat je huidige smartphone nog wel een tijdje mee kan en gaat voor sim-only, zodat je maandelijks minder betaalt. De mogelijkheid van prepaid is er ook nog, maar over het algemeen is dit alleen lonend als je echt weinig gebruik maakt van je mobiele telefoon. Bel je regelmatig of verbruik je wat meer data, dan wordt prepaid al gauw te duur.

Ook kan het zijn dat je behoeften veranderen. Je gebruikt bijvoorbeeld steeds meer data en belt steeds minder via het spraaknetwerk. SMS’en doe je misschien wel nauwelijks meer. Ook dan is het misschien verstandig om een ander soort abonnement te nemen.

Keuzes te over dus. Wij kunnen je met handige vergelijkingstools helpen om de juiste keuze te maken. Op die manier kan je gemakkelijk uitkomen bij een geschikt abonnement, al dan niet met smartphone erbij, dat past bij de manier waarop jij je telefoon gebruikt. Past de mobiele provider de prijzen of features aan, dan verwerken wij dat direct in het systeem. Lijkt een bepaald abonnement je wat? Je wordt door Checko direct doorgelinkt naar de site van de provider.

Simyo, de flexibele prijsvechter

Kijk je op Checko naar sim-only abonnementen, dan kom je al snel de naam Simyo tegen. Simyo is een echte prijsvechter die zich met name richt op sim-only abonnementen en prepaid simkaarten. Ondanks het lage prijsniveau vallen ze regelmatig in de prijzen. Zo zijn ze door de Consumentenbond meerdere keren uitgeroepen tot beste mobiele provider. Simyo maakt gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk, dat landelijke dekking heeft. De service kan ook gerust goed genoemd worden. Zo kan je je bel- en databundel maandelijks aanpassen, als je meer of minder belt dan wel data verbruikt dan eerder.

Je kunt bij Simyo een jaarabonnement nemen tegen een lager maandbedrag, of een iets hoger bedrag betalen en in ruil daarvoor de mogelijkheid krijgen om je abonnement maandelijks op te zeggen. Ook kan je kiezen voor extra snel internet via 4G, tegen een extra maandbedrag. Zie je hier het nut niet van in, dan kies je dit niet en betaal je maandelijks minder. Zo zijn er nog wel meer mogelijkheden die gezamenlijk van Simyo een verrassend flexibele prijsvechter maken.

Simyo verandert de prijzen

Onlangs heeft Simyo besloten de prijzen iets aan te passen. Sommige prijzen gaan iets omhoog, andere iets omlaag. Heb je al een lopend abonnement, dan verandert er niets, tenzij je je bundel aanpast.

Kort gezegd komt het er op neer dat veel data verbruiken relatief goedkoper wordt, terwijl mensen die weinig bellen iets duurder uit zijn. Heb je een kleine belbundel van 100, 200 of 300 minuten, dan ga je iets meer betalen. Wie een grotere belbundel heeft blijft hetzelfde betalen.

Bij de databundels blijven juist de kleine bundels hetzelfde. Eigenaren van grotere databundels betalen een euro minder. Dit geldt voor databundels vanaf 1000MB.

Steeds meer mensen verbruiken dan ook veel data. Ze kiezen er bijvoorbeeld voor om met Hangouts, Skype of WhatsApp telefoongesprekken te voeren, of onderweg muziek te streamen via Spotify. Dan heb je wel een grotere databundel nodig, en vanaf nu is dat dus iets goedkoper bij Simyo. Bel je veel, maar dan gewoon via het spraaknetwerk, dan heb je een grote belbundel nodig, en bij grotere belbundels blijf je bij Simyo dan hetzelfde betalen.

Biedt Simyo de beste deal?

Overigens kiest Simyo er ook voor om mensen die blijven te belonen. Verleng je je abonnement, dan krijg je een jaar lang 50% data gratis bovenop je normale databundel. Zorgt dit ervoor dat je bij Simyo de beste deal krijgt? Met andere woorden, hoe verhoudt dit aanbod zich ten opzichte van andere providers? Checko kan je het antwoord geven. Raadpleeg onze vergelijkingstool en vind het abonnement dat bij je past.