Speciale zorgverzekering voor vrouwen

Geplaatst op dinsdag 23 december 2014
Zorgverzekering voor vrouwen

Steeds meer richten zorgverzekeraars zich ook op specifieke groepen of sluiten ze speciale deals met organisaties, zoals bijvoorbeeld patiëntenverenigingen, welke een grote groep potentiele afnemers van zorgverzekeringen vertegenwoordigen.

Zo ook Energiek, een organisatie welke zich het beste laat omschrijven als een zorgverzekeraar welke zich specifiek richt op vrouwen en hun behoeften aan zorg. Zorgverzekeraar Energiek heeft als doel om te zorgen voor een betere gezondheidszorg voor vrouwen en zet zich daar dan ook speciaal voor in. Om dit doel te bereiken is er een basis zorgverzekering samengesteld, specifiek afgestemd op de vrouw, de zogenaamde vrouwenverzekering. Behalve deze vrouwen zorgverzekering, welke zich richt op de specifieke behoefte van de vrouw, gaat deze zorgverzekering ook nog eens gepaard met een aantal extra voordelen, ook weer gericht op de vrouw. Hierbij moet men dan denken aan bijvoorbeeld speciale acties voor de bij Energiek verzekerde vrouwen tips, blogs etc.

Premie

Wanneer je als vrouw kiest voor de Energiek zorgverzekering, dan kan dat met een vanaf premie van 73,95 euro per maand. Deze verzekering biedt naast de al eerder genoemde voordelen nog meer handige extra’s. Hierbij moet men dan denken aan de mogelijkheid om via een speciale app, op je mobiele telefoon of tablet, heel snel declaraties in te kunnen dienen. Daarnaast wordt er door Energiek ook speciale aandacht besteed aan het service niveau dat een klant krijgt. Behalve een super vriendelijke en flexibele servicedesk, wordt er door Energiek ook veel gebruik gemaakt van social media (twitter, facebook) om de communicatielijnen met de klant kort te houden.

Naast de extra voordelen, verhoogd service niveau en speciale acties, kun je via Energiek behalve je basisverzekering, ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De aanvullende tandartsverzekering is daarnaast ook af te sluiten zonder een andere aanvullende verzekering. Dit is niet nieuw in verzekeringsland, maar wel een leuk extraatje.

Voordelen

Vrouwen die een zorgverzekering afsluiten bij Energiek krijgen, zoals eerder vermeld, toegang tot een aantal voordelen. Hierbij richt men zich niet alleen op het lichaam, maar ook op het totale vrouw zijn. Zorgverzekeraar Energiek wil de vrouw de mogelijkheid bieden om op een positieve manier meer uit zich zelf te halen. Daarom kunnen de vrouwen, welke bij Energiek zijn verzekerd, bijvoorbeeld een korting krijgen op het boek ‘Meettraject’ van Coureur-Locale. Deze schrijver heeft een methode ontwikkeld waarbij het mogelijk is om de menselijke energie te meten. Daarnaast zijn er kortingen bij Career & Kids, waar cursussen en trainingen te volgen zijn op het gebied van zelfontplooiing.

Is dit alles qua extraatjes? Nee, men komt ook nog eens in aanmerking voor een korting van 10% bij de aanschaf van een of meerder Bongo’s. Deze Bongo’s behelzen onder andere een beauty break, high tea, gastronomie en een welnessweekend.

In totaal zijn er vier gebieden waarop vrouwen, verzekerd bij Energiek, voordeel genieten. Deze vier gebieden bestaan behalve uit de eerder genoemde categorie positiviteit, ook uit de gebieden gezondheid (logisch), fit en mama’s. De categorie fit zorgt voor een aantal aantrekkelijke kortingen op producten van het Superfood Centre en op bijvoorbeeld de eerste Hello Fresh Box. Dit alles natuurlijk in het kader van gezondheid, gezond leven en de daaraan verbonden lagere ziektekosten.

Premiekorting

Naast alle voordelen, kortingen en aanbiedingen is er ook nog een premiekorting mogelijk. De kortingen zijn op te delen in een korting gerelateerd aan het vrijwillig eigen risico en een collectiviteitskorting. Deze collectiviteitskorting behelst niet alleen de basis zorgverzekering, maar ook alle mogelijke aanvullende verzekeringen. Wanneer je niet in aanmerking mocht komen voor een collectiviteitskorting, niet getreurd, ook hiervoor is een oplossing bedacht. Een gratis lidmaatschap van de stichting Vrouw en Energiek biedt in dit geval soelaas. Dit lidmaatschap houdt geen enkele verplichting in, maar zorgt wel voor een korting. Wanneer je de premie berekend bij Energiek, dan is het een kwestie van simpel een vinkje te zetten in de betreffende box en de collectiviteitskorting wordt van de premie afgehaald.

Omdat online zorgpremies vergelijken tegenwoordig erg gemakkelijk is, verwijzen we graag naar de zorgvergelijker van Checko. Hier kun je op een simpele, gebruiksvriendelijke en betrouwbare manier ‘alle’ zorgverzekeringen vergelijken.

Vrouwen zorgverzekering