Tips om een SIM Only abonnement te kiezen

Geplaatst op donderdag 11 september 2014
SIM Only

Sinds de introductie van SIM Only heeft dit product snel aan populariteit gewonnen. Het is tegenwoordig net zo ingeburgerd als een regulier abonnement met een ‘gratis’ nieuwe mobiele telefoon. Waarom is een SIM Only abonnement zo interessant en welke tips zijn er om het juiste abonnement te kiezen?

Waarom is SIM Only so polulair?

De voornaamste reden van deze alsmaar stijgende populariteit is de lagere prijs. De prijs van een SIM Only abonnement is stukken lager dan het reguliere abonnement waarbij je een nieuw toestel krijgt. Het prijsverschil zit hem dan ook voornamelijk in de korting die je krijgt omdat er geen nieuwe mobiele telefoon hoeft te worden geleverd.

Daarnaast kun je via SIM Only zelf bepalen wat je nodig denkt te hebben aan belminuten, sms’jes en MB’s. Wanneer je een (nieuw) abonnement afsluit of verlengt, dan kan het zijn dat je voor het toestel dat je graag zou willen, ‘gedwongen’ bent om een extra duur abonnement af te sluiten. Wanneer je voor SIM Only kiest, ben je hier niet meer afhankelijk van.

De laatste reden die van invloed is op de prijs, is het grote aanbod aan voornamelijk kleinere aanbieders van SIM Only. Deze zogenaamde virtuele providers hebben een contract met KPN, Vodafone of T-Mobile om gebruik te kunnen maken van hun netwerk. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de aanbieder onderdeel is van één van deze drie providers. Doordat deze virtuele providers vaak onbekend zijn en minder overhead hebben, zijn ze vaak in staat om met de prijzen voor SIM Only te stunten.

Hoe kies ik nou het SIM Only abonnement dat bij mij past?

  1.  Maak een inschatting van hetgeen jij denkt nodig te hebben qua belminuten, sms’jes en Internet MB’s. Gebruik hiervoor oude rekeningoverzichten van je provider of één van de handige tools die je tegenwoordig gratis kunt downloaden.
  2. Pas je abonnement aan op de informatie die je op één van de bovenstaande manieren gevonden hebt. Denk hierbij niet alleen aan het verbruik maar bijvoorbeeld ook aan de snelheid van het internet (wat kan je telefoon bijvoorbeeld maximaal aan).
  3. Wil je lang of kort aan een contract vastzitten? Hierbij heeft de lengte van het contract natuurlijk ook weer invloed op de prijs die je betaalt.
  4. Vergelijk de SIM Only aanbiedingen die aan jou eisen voldoen. Dit kunt je op een vergelijkingssite doen zoals de Sim Only vergelijk pagina van www.checko.nl.
  5. Houd hierbij ook rekening met de kosten die in rekening worden gebracht voor het gebruik buiten de afgenomen bundel.
  6. Controleer of er aanbiedingen zijn, maar let vooral op de looptijd van de aanbiedingen.

Simlock vrij

Hou er ten slotte rekening mee dat het toestel dat je gaat gebruiken simlock-vrij is en geef duidelijk aan de provider aan wat voor soort simkaart je nodig hebt.

Sim Only vergelijken.

 

Tips om een SIM Only abonnement te kiezen