Uitvaartverzekering Jongeren

Geplaatst op zaterdag 20 februari 2016
uitvaartverzekering jongeren

Hoe jong iemand ook is, het is voor jezelf of voor je ouders een verstandige zaak om alvast even stil te staan bij je uitvaart (uitvaartverzekering jongeren). Zeker als je jong bent, is het mogelijk om je voor een heel klein maandelijks premiebedrag te laten verzekeren voor je uitvaart.

Jonge mensen komen meestal natuurlijk niet snel te overlijden, maar je zou er altijd op bedacht moeten zijn. Immers, zonder een uitvaartverzekering worden je nabestaanden met de kosten van de uitvaart opgescheept. De kosten van een gemiddelde uitvaart bedragen tussen de 7.000 en 10.000 euro, een bedrag dat de meeste mensen niet altijd even makkelijk voor handen hebben.

Voor een jong persoon bedraagt de maandelijkse premie tussen de 5 en de 12 euro per maand. Het is natuurlijk niet verplicht om een verzekering voor je uitvaart af te sluiten, maar wel erg verstandig. Immers, als je zou komen te overlijden, dan is het prettig dat je nabestaanden een bedrag ontvangen en aanvullend eventueel wat ondersteuning in de te verrichten taken.

Leg de details van je uitvaart tijdig vast

Daarnaast is het prettig dat je jouw uitvaart al van te voren tot in de details kunt vast leggen. Zo kun je bijvoorbeeld al van tevoren aangeven welke muziek er moet klinken bij je begrafenis of crematie, wat er aan catering aanwezig moet zijn en of er ‘bijzonderheden’ zijn (zoals een zanguitvoering van het koor waarbij je altijd had gezongen). Dergelijke zaken zijn allemaal lange tijd van tevoren al te regelen.

Bij veel jonge mensen hebben de ouders ooit al een uitvaartverzekering afgesloten. Deze kun je op jouw naam laten zetten als je bijvoorbeeld het ouderlijk huis verlaat. Mochten je ouders niet zo’n verzekering voor je hebben afgesloten, dan is het verstandig om dat alsnog zelf te doen. Duur is dat niet, want je bent nog jong en wordt daardoor door de verzekeraar niet als een ‘risico’ gezien. Omdat het overlijdensrisico vrij laag is, betaal je daardoor een relatief lage premie.

Uitvaartverzekering voor uw kinderen

Het allerergste dat een vader of moeder kan overkomen is het overlijden van een kind. Het aardige van zo’n tragische gebeurtenis is dat in ieder geval de financiële kant te verzekeren is. Hiermee wordt voorkomen dat u de uitvaart zelf moet bekostigen. Het is daarom aan te raden een uitvaartverzekering af te sluiten. Niet alleen voor uzelf als ouders, maar ook voor uw kind(eren). Het mooie is dat bij sommige verzekeraars de kinderen tot 18 of 25 jaar zelfs gratis kunnen worden meeverzekerd!

Checko.nl: dé manier om de aanbieders te vergelijken

Op de vergelijkingssite Checko.nl kunt u op overzichtelijke wijze alle gangbare uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Op deze site treft u in een handig overzicht zaken als de maandpremie, het totaal uit te keren bedrag en het cijfer van klantwaardering. Al met al is het een ideale manier om kort en bondig de aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat u niet al hun afzonderlijke sites hoeft te raadplegen. Aangezien de prijsverschillen nogal uiteenlopen, loont het om op onderzoek uit te gaan!