Uitvaartverzekering, natura of koopsom?

Geplaatst op dinsdag 23 september 2014
Reisverzekering

Bij een uitvaartverzekering zijn er twee belangrijke varianten te onderscheiden, de natura uitvaartverzekering en de koopsom uitvaart. Hieronder leggen wij beide uitvaartverzekeringen verder uit.

Een natura uitvaartverzekering, wat zijn de voordelen?

Deze uitvaartverzekering is gebaseerd op het vergoeden van zowel producten als diensten. Deze producten en diensten kan de verzekerde van tevoren uitkiezen, waardoor er een uitvaart kan worden samengesteld volgens eigen regie. De nabestaanden hoeven zich zodoende geen zorgen te maken, in de toch al emotionele periode vlak na het overlijden, over de uitvaartkosten en de daarbij behorende financiële afhandeling.

Vaak is het mogelijk, dat door samenwerking met lokale uitvaartverzorgers, een op maat gemaakte uitvaartverzekering (natura) kan worden aangeboden die volledig is afgestemd op jouw regio en de daar geldende prijzen. De prijzen in Groningen bijvoorbeeld komen namelijjk niet overeen met de prijzen in de randstad.

Samengevat biedt een natura uitvaartverzekering de volgende voordelen:

  • Vergoeding van zowel producten als diensten;
  • Ontzorgen nabestaanden;
  • Uitvaartverzorgers en prijzen uit jouw regio;
  • Verzekering kan op maat worden afgesloten;
  • Wensen kunnen altijd alsnog worden aangepast.

Waar moet je op letten bij een natura uitvaartverzekering?

Net zoals voor vele andere producten stijgen de kosten van een uitvaart ook. De kosten van een uitvaart van 30 jaar geleden zijn een stuk lager vergeleken met de kosten van een uitvaart vandaag de dag. Zorg er daarom voor dat de prijzen door jouw verzekeraar regelmatig worden gecontroleerd en aangepast, zodat jij, of je nabestaanden, niet alsnog voor verassingen komen te staan. Natuurlijk vinden dergelijke aanpassingen vanuit de verzekeraar alleen na overleg met de verzekerde zelf plaats.

Voor de beste verzekeringen tegen de meest voordelige tarieven kun je gebruik maken van de de uitvaart vergelijkingsmodule die te vinden is op www.checko.nl.

Een koopsom uitvaartverzekering, wat zijn de voordelen?

Het grootste verschil en voordeel van een dergelijke uitvaartverzekering is dat de totale premie in één keer moet worden voldaan. Omdat je dit in één keer doet, kun je rekenen op een forse korting in vergelijking met een uitvaartverzekering waarvoor je maandelijks premie betaalt. Een koopsom uitvaartverzekering is dus financieel erg aantrekkelijk.

Behalve het financiële voordeel, dat wel kan oplopen tot 50% van de normale (totale) premie, zijn er nog een groot aantal andere voordelen te noemen, zoals:

  •  Afsluiting op latere leeftijd vaak geen probleem;
  • Geen maandelijkse premie;
  • In een keer alles geregeld;
  • Zelfde opties als bij een ‘normale’ uitvaartverzekering.

Het afsluiten op latere leeftijd is een afwijking/voordeel waar veel mensen niet van op de hoogte zijn. Bij een koopsom uitvaartverzekering is de grens op 79 jaar gesteld. Dit betekent dat het mogelijk is om tot en met je 79ste levensjaar een koopsom uitvaartverzekering af te sluiten. Bij een normale uitvaartverzekering is dat 75 jaar.

Let op dat bij een uitvaartverzekering vaak ook gekeken wordt naar gezondheid en de leeftijd waarop de verzekering wordt afgesloten. Dit heeft natuurlijk veel invloed op de te betalen premie.

Kijk op Checko om de uitvaartverzekering te vinden die bij je past tegen een zo voordelig mogelijke premie.