Autoverzekering, meld je schade nu ook mobiel

Geplaatst op zaterdag 19 maart 2016
autoverzekering vergelijken

Ben je betrokken bij een aanrijding, dan moest je tot voor kort altijd het Europees Schadeformulier invullen. Het was dan belangrijk dat dit formulier geheel correct werd ingevuld. Hier worden nogal eens fouten bij gemaakt, wat dan vervolgens problemen geeft bij de schadeafhandeling en het vergoed krijgen van de gemaakte schade. Er zijn op internet wel filmpjes en handleidingen te vinden over hoe je het Europees Schadeformulier correct moet invullen. Maar het kan ook makkelijker.

Het is sinds een tijdje mogelijk om schade mobiel te melden. Dit kan via een website of via een smartphone app. Het mobiel melden van schade is een stuk eenvoudiger en sneller dan het invullen van het Europees Schadeformulier. Bovendien heb je minder kans om fouten te maken.

Mobiel schade melden, zo werkt het

Je kunt de app ‘Mobiel schade melden’ downloaden uit de App Store of Play Store. We raden je aan om dit alvast te doen, zodat je het niet hoeft te doen op het moment dat je schade hebt. Je kunt ook de website www.mobielschademelden.nl benaderen. Via die website kan je zonder app je schade mobiel melden.

Het mobiel melden van schade kan zowel bij eenzijdige als tweezijdige ongevallen. Bij tweezijdige ongevallen is het vanwege de werking van de website en app wel zo dat de andere partij ook een smartphone bij zich moet hebben. Het werkt namelijk zo dat de andere partij een sms krijgt met een bevestigingscode, die hij of zij op de app of website in moet vullen. Voor een eenzijdig ongeval doet dit natuurlijk niet ter zake. Je kunt de schade dan gewoon zelf melden, waarna de schade wordt doorgegeven aan je verzekeraar. Alle verzekeraars aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars doen mee aan deze dienst.

Ben je betrokken geraakt in een tweezijdig ongeval? Dan meld je zelf je schade en laat je de andere partij de bevestigingscode invullen. Als dat gebeurd is, wordt de schade gemeld bij je verzekeraar.

Het is tot nu toe niet mogelijk om schade mobiel te melden bij ongevallen waarbij meer dan twee voertuigen betrokken zijn. Ook kan je de schade niet mobiel melden als het andere voertuig buitenlands is.

Met het mobiel schade melden hoef je maar half zo veel informatie aan te leveren als wanneer je het Europees Schadeformulier invult. De plaats van het ongeval wordt door middel van GPS automatisch bepaald. Verder stelt de app of de website gewoon de relevante vragen. Als je die goed invult, zit je goed. Je kunt daarnaast ook foto’s toevoegen van het ongeval, die je maakt met de camera van je smartphone.

De hele procedure is een stuk eenvoudiger dan het oude schadeformulier. Download dus vast die app op je smartphone, dan ben je voorbereid.

Autoverzekering vergelijken met Checko

Met de gratis dienstverlening van Checko kan je tarieven en voorwaarden van autoverzekeringen gemakkelijk vergelijken. Koop je bijvoorbeeld een nieuwe auto en wil je deze all-risk verzekeren, vergelijk en kies de autoverzekering die bij je past. Of wordt je auto echt te oud voor een all-risk verzekering, zoek dan een geschikte beperkt casco of WA-verzekering uit.

Bekijk ook de overige verzekeringen die je bij ons kunt vergelijken. Checko helpt je om goed verzekerd te zijn!