Welke autoverzekering past bij jou?

Geplaatst op donderdag 10 september 2015
autoverzekering vergelijken

Wanneer je een auto aanschaft, of bezit, dan zal je een autoverzekering moeten hebben. Het is belangrijk om dan wel de juiste autoverzekering te vinden die bij jou past. Je zult op een aantal zaken moeten letten bij het afsluiten van een autoverzekering. Ten eerste: wat is de dekking? Een ander belangrijk punt is: wat kost het? De dekking en de kosten moeten aansluiten bij de waarde van jouw auto en het aantal kilometers dat jij rijdt. Het is natuurlijk logisch dat wanneer jij 100.000 km per jaar rijdt, dat je meer betaalt dan iemand die 10.000 km per jaar rijdt. De kans dat je een ongeluk, of ongelukje krijgt, is natuurlijk een stuk groter bij 100.000 gereden kilometers. Dit wordt bij verzekeringen ook meegenomen bij de prijsberekening voor jouw verzekering.

De dekking

Wettelijk ben je verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Wanneer je jouw auto alleen WA verzekert, dan ben je verzekerd voor de schade die je veroorzaakt bij de andere partij. Bij een ongeluk krijg jij dus zelf niets uitbetaald van jouw eigen verzekering. Jouw schade moet je dan verhalen op de verzekering van de andere partij. In deze gevallen is de schuldvraag erg belangrijk. Een verzekeringsmaatschappij betaalt het liefst geen cent te veel en zal wanneer jij schuld draagt aan het ongeluk ook niets uitkeren. Bij de dekkingsgraad kan je kiezen uit 3 verschillende types verzekeringen. Je hebt de WA-verzekering, die hierboven al besproken is. Daarnaast bestaat er de all-risk verzekering, en de beperkt-casco verzekering. Een all-risk autoverzekering kost natuurlijk het meest, maar dekt ook alle schade aan jouw auto bij een ongeluk. Ongeacht de schuldvraag. De half-casco verzekering is een tussenweg. Bij een beperkt-casco verzekering, ook wel bekend als een WA plus autoverzekering, wordt een deel van de schade vergoed.

Wanneer je een keuze wilt maken voor de dekkingsgraad, dan is er een aantal zaken dat meespeelt. Meestal wordt de leeftijd van de auto als stelregel genomen, maar het kan goed zijn dat jij andere maatstaven hanteert. Over het algemeen wordt het voor auto’s tot 3 a 4 jaar oud aangeraden om een all-risk verzekering te nemen. Zodra een auto ouder is dan 8 jaar dan wordt een WA verzekering aangeraden. Uiteindelijk maak jij de keuze, je kunt er voor kiezen om maandelijks meer te betalen voor een uitgebreidere dekking, maar dan sta je in ieder geval niet voor onverwachte extra kosten.

Wat kan Checko voor jou betekenen?

Er komt dus best veel kijken bij het beslissen over welke autoverzekering bij jou past, daarom is het verstandig om goed de autoverzekeringen te vergelijken zodat je de dekking krijgt die je wilt, voor een eerlijke prijs. Checko snapt heel goed dat je niet te veel wilt betalen, maar dat je wel goed verzekerd wilt zijn. Om die reden kan je makkelijk en snel autoverzekeringen vergelijken bij Checko. Wij zijn een volledig onafhankelijke vergelijkingssite die je eigenlijk alleen maar kan helpen. Wij bieden je, naast een snel en duidelijk overzicht van beschikbare verzekeringen, ook de mogelijkheid om direct via internet een verzekering af te sluiten. Mocht je gaan overstappen dan zullen wij ook kosteloos de oude verzekering voor je opzeggen. Dus bij het kiezen van een autoverzekering die bij jou past, maak gebruik van de kennis van Checko!