Ziektekostenverzekering voor studenten

Geplaatst op donderdag 4 december 2014
Ziektekostenverzekering voor studenten

Het is weer die tijd van het jaar, iedereen mag weer een nieuwe ziektekostenverzekering gaan afsluiten. Het kiezen van de juiste ziektekostenverzekering is erg lastig, vooral voor studenten. De prijs gaat omhoog en vaak gaat de dekking zelfs wat naar beneden. Wanneer je niet een al te brede portemonnee hebt is dat niet prettig. Toch is iedere Nederlander van boven de 18 verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben. Nu hebben veel verzekeringsmaatschappijen wel een bijzondere ziektekostenverzekering voor studenten, maar hoe vind je de beste verzekering voor jou? Wanneer je de polissen gaat doorlezen dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer, en daarnaast is dat een ontzettend tijdrovend proces. Die tijd kan je ongetwijfeld wel beter gebruiken. Het probleem is alleen dat er veel verschil zit tussen verschillende ziektekostenverzekeringen voor studenten, zowel in dekking als in prijs. Veel maatschappijen bieden een “normale” polis aan, voor een verlaagd tarief, terwijl andere verzekeraars voor de “normale” prijs een uitgebreider pakket aanbieden. Om dit allemaal duidelijk op een rijtje te zetten is Checko in het leven geroepen. Wij hebben alles voor jou uitgezocht en je kan makkelijk, met behulp van onze tool, de beste ziektekostenverzekering voor jou uitzoeken.

Studenten kiezen voor de beste ziektekostenverzekering bij Checko.nl

Omdat Checko al het voorwerk gedaan heeft, is het voor studenten niet moeilijk om goed te vergelijken welke ziektekostenverzekering bij hen past. Dus is Checko de plaats waar jij, student zijnde, jouw verzekering kan vergelijken en vinden. Niets kan jou meer tegenhouden. Daarnaast kan je op Checko nog veel meer vaste lasten vergelijken. Zo biedt Checko ook de mogelijkheid om andere verzekeringen te vergelijken, of om een goed nieuw telefoonabonnement te kiezen. Wij hebben dus veel ervaring met het vergelijken van allerlei vaste lasten. Dus ook voor het kiezen van de juiste ziektekostenverzekering voor studenten kan je goed bij Checko terecht!

Wat verandert er bij de zorgverzekering in 2015?

Zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt gaat het eigen risico in 2015 met 15 euro omhoog, naar 375 euro. Daarnaast zijn er een paar kleine veranderingen in de basisziektekostenverzekering voor studenten, deze zijn voor de meeste studenten niet heel interessant. De prijs van het basispakket gaat echter wel omhoog, dit omdat er steeds minder aanvullende verzekeringen afgesloten worden. Voor studenten is het vaak wel interessant om te kijken of er extra voordelen te behalen zijn in aanvullende pakketten op je ziektekostenverzekering voor studenten. Hier wordt vaak in gestunt door de verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast is het waarschijnlijk dat je niet je volledige eigen risico op zal maken, omdat je nog jong bent. Als dat het geval is, dan is het slim om te kijken of je misschien je eigen risico wilt verhogen zodat je minder premie per maand betaalt.

Het is voor studenten dus eenvoudig om de beste ziektekostenverzekering uit te zoeken

Dankzij vergelijkingstools zoals die van Checko kan je heel gemakkelijk zelf je zorgverzekeringen vergelijken. En dus is de juiste keuze zo gemaakt. Het is dus niet heel moeilijk om de beste ziektekostenverzekering voor studenten te vinden, wanneer je gebruik maakt van de online vergelijkingstool van Checko.

Checko.nl is dus de beste keuze om een ziektekostenverzekering voor studenten te kiezen!