Zorgverzekering 2016, waarom overstappen?

Geplaatst op zondag 1 november 2015
zorgverzekering vergelijken 2016

Een zorgverzekering is een van de meest belangrijke verzekeringen die je hebt. Deze verzekering is elk jaar aan verandering onderhevig. De regelgeving vanuit de overheid verandert, de verzekeringsmaatschappijen hanteren zelf andere voorwaarden en de premies dalen of stijgen, meestal het laatste. Veel mensen stappen daarom ook regelmatig over van zorgverzekering. Dit kan niet alleen de moeite lonen omdat je misschien minder premie hoeft te betalen, maar ook op het gebied van dekking van de zorg die je nodig hebt kan het van belang zijn om voor een andere zorgverzekering te kiezen. Vraag jij je ook af: zorgverzekering 2016, waarom overstappen, en hoe vind ik de juiste zorgverzekering voor mij? Checko vertelt het je.

Waarom overstappen? Niet alleen voor de premie, maar ook voor de dekking

Als je mensen vraagt: zorgverzekering 2016, waarom overstappen, dan zullen veel mensen als eerste reden een lagere premie noemen. Als straks in november de tarieven bekend worden, dan loont het zeker de moeite om te kijken of je ergens anders goedkoper uit bent, terwijl wel dezelfde zaken gedekt worden. Kijk tegen die tijd op de site van Checko om te zien of dezelfde soort polis, met de dekking die je zoekt, ergens anders voordeliger beschikbaar is. Je kunt op Checko de tarieven eenvoudig met elkaar vergelijken om te zien waar je voordelig uit bent.

We willen daarbij wel benadrukken dat de hoogte van de premie niet de enige afweging is die je moet maken als je jezelf de vraagt stelt: zorgverzekering 2016, waarom overstappen? Goedkoop verzekerd zijn wil iedereen wel, maar je moet ook goed genoeg verzekerd zijn. De zorg die je nodig hebt moet goed gedekt zijn door je zorgverzekering, anders kan dat je meer geld gaan kosten dan de besparing die de lagere premie je oplevert. Wij zullen dat wat nader toelichten, zodat je een verstandige keuze kunt maken, want het antwoord op: zorgverzekering 2016, waarom overstappen, omvat meer dan alleen de voordeligste maandpremie.

De goedkoopste zorgverzekeringen zijn niet voor iedereen geschikt

De zorgverzekering 2016, waarom overstappen? Voor wie alleen op de hoogte van de maandpremie let, is het beantwoorden van deze vraag niet zo moeilijk. Je kiest dan voor een zogenoemde budgetpolis bij de goedkoopste maatschappij, en neemt geen aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Ben je kerngezond, dan zou je dit kunnen overwegen, maar voor andere groepen mensen is dit niet zo’n slimme keuze.

De goedkoopste zorgverzekeringen, de budgetpolissen, vergoeden alleen zorg van voorgeselecteerde zorgaanbieders. Je hebt vrije keuze op het gebied van je huisarts en enkele andere zaken, maar voor de rest kan bij de goedkoopste polissen de keuze vrij beperkt zijn. Het kan dan zijn dat je niet meer bij je vertrouwde specialist terecht kunt voor de zorg die je nodig hebt. Je moet dan misschien naar een nieuwe specialist in een ziekenhuis veel verder bij je vandaan. Let hier dan ook goed op, want je wordt niet altijd goed ingelicht als de zorg die je afneemt niet vergoed wordt. Sommige mensen kregen onverwacht torenhoge rekeningen voorgeschoteld.

Geen aanvullende verzekering afnemen is ook goedkoper, maar wellicht heb je zorg nodig die alleen met een aanvullende verzekering vergoed wordt. Bij een tandartsverzekering geldt een vergelijkbare situatie.

Gelukkig kan je met Checko niet alleen tarieven vergelijken, wij zetten ook alle voorwaarden overzichtelijk voor je op een rijtje. Met Checko vind je het best passende antwoord op de vraag: zorgverzekering 2016, waarom overstappen, en naar welke polis? Checko helpt je om goed verzekerd 2016 in te gaan!