Zorgverzekering in het buitenland

Geplaatst op maandag 15 december 2014
zorgvezekering vergelijken 2016

Ga je op vakantie naar het buitenland, dan is het belangrijk dat je zorgverzekering daar wel goede dekking biedt. Veel verzekeraars bieden speciale aanvullende polissen aan voor buitenlanddekking. Want binnen de basisverzekering is de dekking in het buitenland beperkt. Dit omdat een zorgverzekeraar eigenlijk geen contracten kan afsluiten met zorgaanbieders in het buitenland. Om dus een goede dekking te krijgen in het buitenland is het relevant om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van je zorgverzekering. Een ander voordeel van een polis die het buitenland dekt is dat de inentingen die nodig zijn vaak ook gedekt worden door deze polis, dus dat je naast de kosten voor je vakantie geen andere kosten maakt voor je reis. En mocht er wat gebeuren dan dekt je verzekering ook de kosten die daar gemaakt worden.

Hoe zit het nou met je zorgverzekering in het buitenland als je emigreert?

Bij emigreren gaan er andere regels gelden. Meestal als men het heeft over emigratie gaat het over een permanente verhuizing. In dit geval zal de Nederlandse zorgverzekering vervallen. Men zal dan een nieuwe verzekering of regeling moeten betrekken in het respectievelijke land. Het wordt een ander verhaal als het een tijdelijke verhuizing betreft. Gaat men voor minder dan een jaar naar het buitenland, dan blijft de Nederlandse zorgverzekering van kracht. Dit geldt echter niet als men in Nederland woont maar in het buitenland werkt. De zorgverzekering is gekoppeld aan het inkomen, haal je dit uit het buitenland dan zal je ook een zorgverzekering in het buitenland moeten afsluiten.

Er komt best wat bij kijken als men gaat emigreren als het aankomt op een zorgverzekering in het buitenland. Niet alleen moet er gekeken worden naar de Nederlandse wetgeving, maar ook van die van het desbetreffende land. Voor veel mensen gaat een zorgverzekering in het buitenland vaak over een vakantie of zakenreizen.

Je zorgverzekering in het buitenland, waar let je op?

Elke zorgverzekering dekt bepaalde kosten in het buitenland. De basisverzekering dekt de kosten op onvoorziene spoedeisende hulp. Als je een ongeluk krijgt en je een ziekenhuis bezoekt in het buitenland, dan zal je zorgverzekering dit dekken. Belangrijk om op te merken is dat er wel wordt uitgegaan van wat de behandeling in Nederland kost. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten zijn de behandelingen vaak een stuk duurder, wat meer kost moet je dus zelf betalen.

Omdat de basisverzekering in veel gevallen de spoedeisende hulp zal vergoeden moet je opletten dat je je niet dubbel verzekert. Toch kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten met buitenlanddekking. Er komt veel kijken bij een zorgverzekering in het buitenland. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen, maar te weinig dekking kan je op veel hogere kosten jagen. Een keuze voor de juiste zorgverzekering in het buitenland is een zeer persoonlijke. Gelukkig kan je bij Checko snel en eenvoudig de juiste zorgverzekering uitzoeken, ook voor in het buitenland. Dankzij de intuïtieve vergelijkingstool kun je aan de hand van jouw gegevens en wensen snel en overzichtelijk zien welke zorgverzekering je ook in het buitenland de beste dekking geeft.