Over Checko

Geen tijd voor vergelijken en besparen?

“Aan het eind van mijn salaris houd ik altijd nog een stuk maand over” is een gezegde dat veel mensen maar al te goed kennen.” Elk huishouden heeft maandelijks een scala aan vaste lasten dat een groot gedeelte van het maandelijks te besteden inkomen opslokt. De vaste lasten bestaan uit de huur of hypotheek, verzekeringen, energiekosten en bijvoorbeeld de kosten voor internet en mobiele telefonie. Veel diensten zijn vaak lang geleden besteld en lopen al jaren zonder dat er naar omgekeken wordt, want we zijn immers allemaal erg druk tegenwoordig. Vergelijken en besparen op verzekeringen, energie, of internet tv en bellen komt er meestal niet van.

De maatschappijen zelf komen maar zelden of nooit met goedkopere alternatieven, sterker nog, vaak worden de kosten jaarlijks verhoogd. ‘Compensatie voor de inflatie’, toegenomen kosten of wettelijke regelingen worden dan als excuus opgevoerd.

Ook de ACM moedigt consumenten aan een vergelijkavond in te plannen

Onderzoek van de ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft uitgewezen dat online vergelijken en overstappen loont. De ACM stelt: ‘Ieder huishouden beschikt over een groot aantal contracten, zoals voor energie, verzekeringen, internet, tv en telefonie. Door niets te doen blijven consumenten vaak onnodig lang vast zitten aan een te duur contract of een contract dat niet meer aansluit bij hun behoefte. Daarmee verliezen consumenten honderden euro’s per jaar. ‘ Vind op onze pagina geld besparen op je vaste lasten meer informatie over het onderzoek van de ACM en alles over hoeveel je kunt besparen door online je verzekeringen of andere vaste lasten zoals je energie te vergelijken.

Vandaar ook dat het consumentenloket van de ACM, ConsuWijzer, eind 2013 een campagne is gestart genaamd ‘Niets doen kost je poen’. De campagne moet consumenten prikkelen een vergelijkavond te plannen om hun contracten te checken en desgewenst over te stappen.

Checko dé online vergelijk, bespaar en beheer site van Nederland

Daarom hebben wij vergelijkingssite Checko opgericht. Checko is een gratis en 100% onafhankelijke vergelijk, bespaar en beheer service voor al je vaste lasten. Checko biedt je één vaste plek voor al je vaste lasten. Bij Checko kun je, heel eenvoudig, online verzekeringen, energie, telecom en bankzaken vergelijken en direct overstappen, en zodoende maximaal besparen op al je vaste lasten.

Checko heeft momenteel 14 productcategorieën met meer dan 150 aanbieders. De producten kunnen in de volgende vier hoofdcategorieën worden onderverdeeld:

1. Verzekeringen vergelijken (momenteel 8 producten);
2. Energie vergelijken (vergelijk eenvoudig alle energieleveranciers);
3. Telecom vergelijken (alles-in-1, mobiel en sim only);
4. Bank vergelijken (hypotheek en spaarrente).

We hebben onszelf als vergelijkingssite voor vaste lasten als doel gesteld om op continue basis nieuwe vergelijkdiensten toe te blijven voegen waarmee mensen verder kunnen besparen. Hierbij kun je denken aan bepaalde verzekeringen die we nu nog niet in ons portfolio hebben, of additionele bankproducten.

Checko zal dus de komende jaren niet stil blijven zitten maar haar dienstverlening op het gebied van vergelijken, besparen en beheren verder voor je uitbreiden om onze slogan ‘Checko checkt alles!’ volledig na te komen.

Checko checkt alles, veel vergelijk en bespaar plezier!

Klik op één van de onderstaande vaste lasten om starten met vergelijken en besparen: