Veel gestelde vragen

Wat is Checko?

Checko is een vergelijkingssite voor je vaste lasten. Bij Checko kun je al je vaste lasten vergelijken en per product overstappen naar die aanbieder die, afgestemd op jouw wensen, de beste prijs en kwaliteit biedt om zodoende maximaal te besparen. Je kunt ook al je vaste lasten en behaalde besparingen in een Mijn Checko account beheren.

Wat is een Mijn Checko account?

Wat Checko uniek maakt in Nederland is dat wij je, naast het meest complete aanbod aan vergelijkers, ook een gratis Mijn Checko account aanbieden. Met Mijn Checko kun je heel gemakkelijk al je vaste lasten en behaalde besparingen registreren en beheren. Je krijgt hierbij telkens een melding als een contract bijna afloopt zodat je opnieuw kunt vergelijken en nog meer kunt besparen. Checko biedt je één vaste plek voor al je vaste lasten, zodat je exact weet wat je waarvoor betaalt en hoeveel je bespaart.

Hoeveel kan ik besparen op mijn vaste lasten?

Dat hangt van een aantal factoren af. Welke producten en diensten zijn er door je afgenomen en hoe lang is het geleden dat je de kosten hiervan vergeleken hebt en overgestapt bent? De Autoriteit Consument & Markt heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke besparingen door te vergelijken en hun uitkomst is: ‘online shoppen loont!’ Voor een gemiddeld gezin kan dit oplopen tot wel 2300 euro per jaar! Vind hier alle mogelijke besparingen en verdere details over dit onderzoek.

Is Checko onafhankelijk?

Checko vergelijkt op een objectieve manier alle aanbieders van de producten die op de Checko website te vinden zijn. Checko heeft hierbij geen enkele rechtstreekse relatie met welke aanbieder dan ook. Ook is het niet mogelijk voor aanbieders om op enigerwijze invloed uit te oefenen op de werkwijze en vergelijkresultaten van Checko.

Waar is Checko een onderdeel van?

Checko is een zelfstandige onderneming die niet gelieerd is aan welke organisatie of verzekeringsmaatschappij dan ook. Checko is daardoor compleet objectief en 100% onafhankelijk.

Is Checko betrouwbaar?

Je kunt erop vertrouwen dat wij zoveel mogelijk aanbieders en prijzen in onze vergelijkers opnemen en dat wij deze gegevens volledig objectief en zo accuraat mogelijk weergeven. In dit licht is het goed te vermelden dat wij geen advies geven over de financiële producten. Je kiest zelf een financieel product en bent ook zelf verantwoordelijk voor je keuze. Dit heet execution only-dienstverlening. Het is hierbij aan de consument om de vergelijkers zo goed mogelijk te gebruiken en om zelf goed de voorwaarden en prijzen van de huidige en de nieuwe aanbieder te vergelijken alvorens over te stappen. Twijfel je, laat je dan altijd eerst adviseren door een financieel expert.

Waarom de naam Checko?

De naam Checko slaat uiteraard op het woord checken. Checko checkt alle prijzen van alle diensten van alle leveranciers. Zo kun jij onze vergelijkservices gratis gebruiken om jouw vaste lasten te vergelijken.
Er zijn mensen die denken dat Checko een kikker is maar Checko is toch echt gekko. De gekko staat bekend om zijn variatie en aanpassingsvermogen. Er zijn wel 1500 verschillende gekko’s in alle kleuren van de regenboog. Het zal je niet verbazen dat variatie en aanpassingsvermogen ook bij ons hoog in het vaandel staan. Checko checkt immers alles. Wist je dat een gekko niet met zijn ogen knippert? Dat geldt zeker ook voor Checko, zo houdt hij alle prijzen en aanbieders scherp voor je in de gaten!

Hoe verdient Checko zijn geld?

Van sommige aanbieders ontvangt Checko een vergoeding als er via de website een product wordt afgesloten. Op deze manier ontstaat er een prachtige win-win situatie. Jij kan volledig gratis van al onze diensten gebruik maken en een mooie, jaarlijks terugkerende besparing genereren, en wij kunnen op een eerlijke en betrouwbare manier in ons levensonderhoud voorzien.

Waarom is besparen op vaste lasten zo interessant?

Vaste lasten zijn kosten die iedere maand betaald moeten worden. Deze kosten zijn dus jaarlijks terugkerend. Doe je er niets aan dan betaal je dus jaar in jaar uit dezelfde hoge kosten.

Maar zet al je vaste lasten eens op een rijtje. , daar kun je onze gratis ‘Mijn Checko’ account goed voor gebruiken. Zet de vaste lasten onder elkaar, met de polisnummers, de huidige maandkosten en opzegdata erbij en kijk uiteraard goed naar de voorwaarden van de desbetreffende diensten.

Start nu het vergelijken op, gebruik onze vergelijkingstools om jouw huidige vaste lasten kosten te vergelijken met de meest recente marktprijzen. We zijn ervan overtuigd dat je serieuze besparingen kunt behalen. Nogmaals, kijk goed naar de voorwaarden van de oude en nieuwe dienst en stap over waar je voordeel behaalt.

Zet je nieuw afgesloten, lagere vaste lasten eenvoudig in jouw Mijn Checko account en wij houden alle besparingen voor je bij. Zo krijg je een goed beeld waar je het voor doet. Jaarlijks zullen we je attenderen op aflopende contracten zodat je opnieuw kunt vergelijken en nog meer kunt besparen. Voor een gemiddeld gezin kan dit oplopen tot wel 2300 euro per jaar! Aangezien dit per jaar is, houd je dit geld niet eenmaal over, maar elk jaar!

Zet die 2300 euro maar eens weg tegen een rente van 2% en in 30 jaar heb je 75.000 euro bij elkaar gespaard. Met hoeveel inspanningen, één of twee avondjes vergelijken per jaar? Daar kun je niet tegenaan werken! En met je gratis Mijn Checko account wordt vergelijken en besparen wel heel leuk en gemakkelijk. Alle vaste lasten en besparingen op één plek! Gun jezelf dit extra inkomen en open vandaag nog een gratis Checko account.

Zijn mijn gegevens veilig bij Checko?

Checko doet er alles aan om de klantgegevens en alle daarbij behorende informatie te beschermen. Zo worden de persoonlijke gegevens altijd beveiligd. Checko houdt zich uiteraard aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Is de site actueel?

De informatie in het vergelijkingsoverzicht wordt zeer regelmatig ververst omdat het up-to-date houden van de informatie natuurlijk erg belangrijk is. Naast de informatie in de vergelijkers, wordt ook de website, waar mogelijk dagelijks, van aanvullende, nieuwe of verbeterde informatie voorzien.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Mocht je niet tevreden over de dienstverlening die door Checko wordt geleverd, dan willen we daar graag persoonlijk met je uitkomen.  Laat ons dit dan weten via ons emailadres: [email protected].

Wat houdt de wet kopen op afstand in?

Deze wet is speciaal in het leven geroepen om de consument te beschermen die iets koopt via internet of telefoon, dus waar men niet naar een fysieke winkel gaat. Bij deze vorm van kopen op afstand zijn de koper en verkoper geen enkel moment bij elkaar in de buurt.

Vanaf 13 juni 2014 geldt er een nieuwe consumentenwetgeving. Veel regels blijven hetzelfde maar volgens de wet heeft u nu recht op een bedenktijd van veertien dagen. In die tijd kunt u bedenken of u het product echt wel wilt.

Meer informatie kun je vinden door op de onderstaande link te klikken:

https://www.consuwijzer.nl/thema/kopen-op-afstand