Overstappen ziektekostenverzekering 2015

Het einde van het jaar nadert weer. Eind november worden de tarieven van de ziektekostenverzekeringen door de verschillende zorgverzekeraars bekend gemaakt, dus dat is de ideale tijd om na te denken over of je wilt overstappen van ziektekostenverzekering in 2015. Het is al bekend dat de tarieven van de basisverzekering wat zullen stijgen, dus daarom is het des te belangrijker om niet onnodig teveel te betalen. De gratis vergelijkingsservice van Checko helpt je om tarieven van zorgverzekeringen te vergelijken, zodat je alles helder op een rijtje hebt en een goede beslissing kunt maken over of je wilt overstappen van ziektekostenverzekering in 2015.

De laagste prijs vinden is met Checko heel eenvoudig, maar het is ook belangrijk om na te denken over welke verzekering je nodig hebt. De basisverzekering is wettelijk overal gelijk qua zaken die gedekt worden (al kan het verschillen in welke zorgaanbieders gedekt worden), maar je moet ook voor jezelf nagaan of je een aanvullende verzekering en tandartsverzekering wilt nemen, en zo ja, welk pakket dan? Gelukkig vergelijkt Checko niet alleen de tarieven, maar kan je ook de voorwaarden eenvoudig inzien. Zo helpt Checko je om de voor jou ideale ziektekostenverzekering te vinden. Ben je eruit en weet je dat je wilt overstappen van ziektekostenverzekering in 2015 en welke verzekering je wilt? Dan kan je de zorgverzekering van je keuze direct afsluiten via de site van Checko.

In dit artikel vertellen we je het een en ander over dingen waar je op moet letten voor overgaat tot het overstappen van ziektekostenverzekering in 2015.

 

Waar moet je op letten bij het overstappen van ziektekostenverzekering in 2015?

Allereerst was het in 2014 bij de basisverzekering zo dat bij sommige zorgverzekeraars de allergoedkoopste basisverzekering alleen zorg dekte van door de zorgverzekeraar voorgeselecteerde zorgaanbieders. Zit zo’n huisarts, fysiotherapeut, ziekenhuis of wat je ook maar nodig hebt, niet bij jou in de buurt? Dan zal je verder moeten reizen, of je krijgt niet alles vergoed. De ervaring leerde dan ook dat maar weinig mensen kozen voor een dergelijk pakket. Bekijk dus voor jezelf of dit een probleem voor je is, als dat wel zo is, dan moet je bij het overstappen van ziektekostenverzekering in 2015 niet voor zo’n goedkope verzekering gaan. Duurdere basisverzekeringen zijn zogenoemde restitutiepolissen, waarbij je achteraf geld terug krijgt als je naar een zorgaanbieder gaat die geen contract heeft bij je verzekeringsmaatschappij. Dit zijn dus de meest complete polissen, waarbij je volledige vrijheid hebt op het gebied van zorgaanbieders.

Dan is het bij het overstappen van ziektekostenverzekering in 2015 belangrijk om na te denken over je aanvullende verzekering. Als je kerngezond bent en al jaren geen zorg nodig hebt gehad, kan je het best achterwege laten om een aanvullende verzekering te nemen. Je kan dan aanzienlijk besparen op premie. Denk er alleen wel om dat blijvende goede gezondheid echter niet is gegarandeerd en dat als je dan toch zorg nodig hebt die door een aanvullende verzekering zou worden gedekt, dat je die dan helemaal zelf moet betalen. Het is dan handig om over wat financiële reserves te beschikken, want voor zaken als fysiotherapie kunnen de kosten aardig oplopen. Weet je zeker dat je bepaalde zorg nodig gaat hebben? Kijk dan naar de voorwaarden van de verschillende aanvullende verzekeringen, zodat je zeker weet dat de verzekering van je keuze ruime dekking biedt voor de zorg die je nodig hebt.

Bij zaken als een bril is het een afweging die je moet maken: een aanvullende verzekering vergoedt een bril tot een bepaald bedrag, maar kost ook elke maand geld aan premie, die kosten moet je dan tegen elkaar afzetten. Omdat iedere situatie verschillend is, kunnen we hierin geen algemene richtlijn geven. Wel kunnen we zeggen dat je hierover moet nadenken alvorens wel of niet over te gaan op het overstappen van ziektekostenverzekering in 2015.

Denk tevens na over je tandartsverzekering. Denk je tandheelkundige zorg nodig te hebben? Dan is het zeker verstandig om een tandartsverzekering te nemen. Kijk daarbij goed naar de voorwaarden om te zien dat wat jij nodig hebt, goed gedekt wordt. Neem je geen tandartsverzekering omdat je een gezond gebit hebt? Dat kan, maar als je dan toch tandheelkundige zorg nodig hebt, komt dit geheel voor je eigen rekening, dus is het handig als je wat financiële reserves hebt. Hoe dan ook, sla de jaarlijkse controle niet over. De jaarlijkse controle moet je zonder tandartsverzekering dan wel zelf betalen, maar het kost niet zo heel veel geld en kan tandproblemen in een later stadium voorkomen. Bovendien hebben sommige tandartsverzekeringen als vereiste dat je elk jaar je gebit laat controleren, als je dat over hebt geslagen word je niet toegelaten.

Dan nog het eigen risico, dat stijgt in 2015 van €360 naar €375. Als je erg gezond bent zou je kunnen kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico in ruil voor een lagere premie. Hou er dan wederom rekening mee dat je dit hogere eigen risico wel moet kunnen betalen, mocht je toch zorg nodig hebben.

 

Vergelijken en overstappen van ziektekostenverzekering in 2015 doe je met Checko

Heb je over deze zaken nagedacht en ben je klaar om tarieven en voorwaarden te vergelijken? Vanaf eind november staan de nieuwe tarieven en voorwaarden op de site van Checko. Geef op de site aan welk type verzekering je wilt en Checko zet alles voor je op een rijtje. Heb je je keuze gemaakt? Sluit dan de zorgverzekering van je keuze direct af via de site Checko. Overstappen van ziektekostenverzekering in 2015 kan niet gemakkelijker en handiger dan met de gratis service van Checko!

Klanten over Checko

Voordelen

 • Geen kosten
 • Geen verplichtingen
 • Overzichtelijk
 • Grootste aanbod
 • Alle actuele prijzen
 • De beste aanbiedingen
 • Overstap- en opzegservice
 • Maximaal besparen
 • Mijn Checko bespaar- & beheerprogramma
 • In één oogopslag al je vaste lasten
 • Gedetailleerd besparingsoverzicht
 • Optimaal vergelijk gemak

 

 

 

 

Lees hier meer over hoe wij vergelijken.