Zorgverzekering studenten

Wanneer je ouder bent dan 18 jaar ben je in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Als student heb je natuurlijk niet veel te besteden, dus is het extra belangrijk om de juiste verzekering te vinden. Gelukkig hebben veel zorgverzekeraars een studentenzorgverzekering waar jij dan voor zou kunnen kiezen. Een zorgverzekering voor studenten is vaak goedkoper dan een normale zorgverzekering, dit omdat ook verzekeraars weten dat een student vaak een krappere portemonnee heeft. De dekking van een studentenzorgverzekering is ruim voldoende voor de meeste studenten. Het is voor zorgverzekeraars namelijk heel interessant om jou als klant binnen te halen, zelfs wanneer je minder betaalt dan een normale klant. Het idee hierachter is dat jij straks al klant bent en dat het minder waarschijnlijk is dat jij dan gaat overstappen naar een concurrent. Alleen moet je nu nog weten voor welke zorgverzekering studenten je moet kiezen. Hier kan Checko jou bij ondersteunen.

Als student is het leven al duur genoeg. Je studie vraagt veel van je, de aanschaf van je studieboeken alleen al is een kostenpost waar je ook wel zonder had gekund. Woon je op kamers, dan komt daar ook nog de huur en de andere vaste lasten bij. Kortom, het financiële leven van de meeste studenten laat nogal wat te wensen over. Je studententijd is één van de mooiste tijden van je leven, wel leuk dan als je geld overhoudt voor je sociale leven. Dat je kan besparen op je zorgverzekering is dan mooi meegenomen, maar je wilt er natuurlijk wel goed verzekerd bijlopen.

Waarom betalen voor zorg die je toch niet nodig hebt

Je bent jong en in goede conditie, waarom dan zou je betalen voor een verzekering die zorg aanbiedt die je toch niet gaat gebruiken? Misschien heb je specifieke zorgvragen, in dat geval is het wel handig dat je over een zorgverzekering beschikt die je daarin voldoende ondersteunt. Kortom, een zorgverzekering vergelijken voor studenten in 2014 kan een lastige klus zijn.

Gelukkig kunnen wij je hierin helpen.

 

Kies jouw zorgverzekering voor studenten

Een zorgverzekering vergelijken voor studenten in 2014 is eenvoudig gemaakt dankzij Checko. Vul je gegevens in en wij zorgen voor een duidelijk overzicht. Of je nu wilt weten of je nu de beste verzekering hebt of dat je volgend jaar toch beter kunt overstappen, dankzij onze vergelijking weet je snel het antwoord.

Waarom teveel betalen voor je zorgverzekering? Vergelijk je studenten zorgverzekering in 2014 en je weet snel genoeg of je wel of niet goed verzekerd bent voor de juiste premie.

 

Hoe kan jij de juiste studentenzorgverzekering kiezen?

Je kan bij elke verzekeraar de studentenzorgverzekering vergelijken en daarna kiezen welke het beste bij jou past. Echter is het doornemen van de polisvoorwaarden van een zorgverzekering veel werk, en de vraag is of je daar wel zin in hebt, en of je daar de tijd voor wilt nemen. Daarnaast kan het heel goed zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Checko kan jou helpen met het kiezen voor de juiste studentenzorgverzekering. Wij hebben alle polissen doorgespit en bieden jou de mogelijk om via onze website makkelijk alle aanbiedingen te vergelijken. Zo kan jij met een paar simpele stappen goed kiezen welke studentenzorgverzekering bij jou past.

 

Zorgverzekering voor HBO studenten

Als HBO student heb moet je natuurlijk ook een zorgverzekering nodig, gelukkig kan Checko ook jou hierin ondersteunen. Wij zijn een bedrijf wat gespecialiseerd is in het goed vergelijken van verschillende verzekeringen, waaronder ook de zorgverzekering. Dus ook voor het kiezen van de juiste zorgverzekering zijn HBO studenten bij Checko op de goede weg.

 

Zorgverzekering voor MBO studenten

Ben jij een student op het MBO dan zal jij ook een zorgverzekering moeten afsluiten, het is verstandig om voordat je een zorgverzekering afsluit eerst goed te vergelijken welke verzekering het beste bij jou past. Dan gaat het om de premie en de dekking. Checko helpt iedereen met kiezen van de juiste zorgverzekering en dus ook MBO studenten.

 

Neem je als student alleen de basisverzekering of ook een aanvullende verzekering?

 

Als je een zorgverzekering gaat afsluiten betekent dit dat je in ieder geval de basisverzekering gaat afnemen. De basisverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht en dekt bij elke zorgverzekeringsmaatschappij dezelfde kosten. Daarnaast kun je kiezen of je verder nog aanvullend verzekerd wilt zijn, bijvoorbeeld voor fysiotherapie of voor de tandartskosten. Een aanvullende verzekering is echter niet verplicht.

De ziektekostenverzekeraars bepalen zelf de inhoud en voorwaarden van de aanvullende verzekeringen. Voor de basisverzekering kan geen enkele zorgverzekeraar je weigeren, maar voor de aanvullende verzekeringen geldt geen acceptatieplicht. De verzekeringsmaatschappij bepaalt zelf wie ze wel of niet accepteren.Lees hier verder over wat een zorgverzekering is.

 

Iedereen heeft recht op zorg

Iedereen in Nederland heeft recht op de noodzakelijke medische zorg. Het maakt hierbij niet uit wat de oorzaak is van het letsel. Ook al heb je het zelf veroorzaakt door roekeloos te zijn of door heel ongezond te velen, de noodzakelijke zorg zal je altijd krijgen.

 

Studenten zorgverzekering, let op de hoogte van de premie

Studenten hebben het over het algemeen niet breed en dus zal je goed op de premiekosten moeten letten, dit kan per zorgverzekeraar sterk verschillen. Voor het vergelijken van de zorgverzekeringen ben je bij Checko aan het goede adres. Checko heeft voor jou alle zorgverzekeraars van Nederland op een rijtje gezet compleet met de te betalen premie en alle polisvoorwaarden. Neem ook even contact op met je huidige verzekeraar om je uit te laten schrijven bij de huidige verzekering (je bent nu waarschijnlijk verzekerd via de zorgverzekering van je vader of moeder).

Kijk goed of en welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt en zie wat het effect van de aanvullende verzekering op de premiekosten is door deze aan of uit te zetten.

 

Over Checko

Checko.nl is een 100% onafhankelijke en gratis vergelijkingswebsite. Uit onderzoek blijkt dat mensen veel geld, tot honderden euro’s per jaar, kunnen besparen door goed op internet allerlei zaken te vergelijken. Checko helpt hierbij. Checko biedt de mogelijkheid om verzekeringen, energietarieven, telefoonabonnementen, banken etc. te vergelijken. Checko is elk jaar weer druk bezig om alle zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, zo kunnen studenten straks de beste studentenzorgverzekering kiezen!

Checko is een heldere en duidelijk manier om de zorgverzekering te vergelijken voor studenten in 2014. Bij ons zie je snel wat de beste verzekering is voor jou. Maar wij bieden meer, zo kun je een account aanmaken waardoor je altijd op de hoogte blijft van de beste aanbiedingen en veranderingen in bijvoorbeeld je zorgverzekeringen. Natuurlijk vergelijken wij meer dan alleen je zorgverzekeringen. Er valt nog veel meer te besparen door onze vergelijkingen.

Kosteloos en onafhankelijk opereren wij om jou de beste mogelijkheden te tonen. Bespaar dankzij de dienstverlening van Checko en houd geld over.

 

Laat Checko jou helpen met het kiezen voor de juiste studenten zorgverzekering!

Omdat Checko jou veel werk uit handen kan nemen door een handige tool te bieden waarmee je makkelijk alle verzekeraars met elkaar kan vergelijken, is het slim om Checko jou te laten helpen met het kiezen voor de studentenzorgverzekering die bij jou past. Je moet wel van tevoren inschatten wat jij denkt nodig te hebben, zo kan het voor veel studenten slim zijn om ook een pakket buitenland af te sluiten, zeker wanneer je van plan bent om stage te gaan lopen in het buitenland. Dit is heel makkelijk toe te voegen in de Checko vergelijkingstool! Een goede studentenzorgverzekering kiezen doe je samen met Checko!

Als student komt er een moment dat je 18 wordt en dan ben je in Nederland verplicht om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Dit moet je doen op de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin je jarig bent. Wordt je bijvoorbeeld op 27 september 18 jaar dan zal je op 1 oktober een ziektekostenverzekering moeten afsluiten.

 

Zorgverzekering studenten afsluiten

Op het moment dat je als student 18 wordt, moet zelf een zorgverzekering afsluiten, in ieder geval een basisverzekering. Bedenkt daarnaast goed of je een aanvullende verzekering wilt. Iedereen heeft verder recht op zorg in Nederland onafhankelijk van hoe het letsel is ontstaan. Studenten zorgverzekering nodig, let dan ook goed op de maandelijks te betalen premie en vergelijk daarom alle zorgverzekeringen met elkaar voordat je een keuze maakt.

 

zorgverzekering studenten

Klanten over Checko

Voordelen

 • Geen kosten
 • Geen verplichtingen
 • Overzichtelijk
 • Grootste aanbod
 • Alle actuele prijzen
 • De beste aanbiedingen
 • Overstap- en opzegservice
 • Maximaal besparen
 • Mijn Checko bespaar- & beheerprogramma
 • In één oogopslag al je vaste lasten
 • Gedetailleerd besparingsoverzicht
 • Optimaal vergelijk gemak

 

 

 

 

Lees hier meer over hoe wij vergelijken.