Ben je 18 jaar of ouder en studeer je op het HBO? Heb je al eens nagedacht over je zorgverzekering? Niet iedereen weet dat er zorgverzekeraars zijn die speciale zorgverzekeringen voor HBO studenten aanbieden met gunstige tarieven. Deze tarieven zijn zo gunstig, omdat studenten in de bloei van hun leven verkeren en over het algemeen minder zorg afnemen. Bij veel van deze zorgverzekeringen kan je veel zaken regelen via het internet, gemakkelijk voor jou en ook daardoor dalen de premies.

Het is de moeite waard om uit te zoeken waar jij je goedkoop kunt verzekeren. Checko kan je helpen om zorgverzekeringen te vergelijken. Ook de diverse zorgverzekeringen voor HBO studenten zijn in onze database opgenomen, zodat je makkelijk kunt uitzoeken waar jij je goedkoop kan verzekeren.

Zorgverzekering voor HBO studenten, aanvullend of niet?

De basispremie ligt bij de zorgverzekering voor HBO studenten al lager. Dit geldt ook voor sommige aanvullende verzekeringen. Het verdient aanbeveling om goed na te denken over of je een aanvullende verzekering of tandartsverzekering wilt nemen. Als je een klein budget hebt, zijn die extra kosten voor bijvoorbeeld een tandartsverzekering niet zo handig, maar aan de andere kant, als je voor tandartskosten komt te staan kan dat ook duur uitpakken als je dat allemaal zelf moet betalen.

Ben je bijvoorbeeld een brildrager of denk je misschien fysiotherapie nodig te hebben? Dan is een aanvullende verzekering voor HBO studenten misschien een goed idee, omdat bijvoorbeeld fysiotherapiebehandelingen erg duur zijn. Aangezien ieder persoon verschillend is, kunnen wij geen algemene richtlijnen geven over of je wel of geen aanvullende verzekering en tandartsverzekering moet nemen. Het is wel belangrijk om hier goed over na te denken.

Mankeer je weinig tot niets? Dan zou je ook voor een verhoogd eigen risico kunnen kiezen, waardoor de premie nog verder daalt. Je moet dan alleen wel meer uit eigen zak betalen als je onverhoopt toch gezondheidsklachten krijgt.

 

Vergelijk half november de tarieven op Checko van zorgverzekering voor HBO studenten

Half november zijn de premies bekend voor 2015. Bekijk rond die tijd de site van Checko om te zien waar je het goedkoopst uit bent. Ben je net 18 geworden en ga je jezelf voor het eerst verzekeren? In dat geval kan je de tarieven van 2014 op Checko bekijken en nu al een zorgverzekering voor HBO studenten uitkiezen en afsluiten. Wanneer je met behulp van onze vergelijkingstool een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde verzekering, kan je die direct via onze site afsluiten. Checko helpt jou als student om goedkoop en toch goed verzekerd te zijn!

Klanten over Checko

Voordelen

 • Geen kosten
 • Geen verplichtingen
 • Overzichtelijk
 • Grootste aanbod
 • Alle actuele prijzen
 • De beste aanbiedingen
 • Overstap- en opzegservice
 • Maximaal besparen
 • Mijn Checko bespaar- & beheerprogramma
 • In één oogopslag al je vaste lasten
 • Gedetailleerd besparingsoverzicht
 • Optimaal vergelijk gemak

 

 

 

 

Lees hier meer over hoe wij vergelijken.