Wassen is een dagelijks terugkerende activiteit en een wasmachine is daarom een belangrijk apparaat in elk huishouden. Het kopen van een wasmachine is echter niet altijd even eenvoudig. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten, maten en merken op de markt. In dit blog bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine.

#1. Capaciteit

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten is de capaciteit van de wasmachine. Hoeveel wasgoed moet de machine aankunnen en hoe groot moet de trommel zijn? Dit is afhankelijk van hoe groot je gezin is en hoe vaak je de wasmachine gebruikt. Een wasmachine met een capaciteit van 7 kilogram is geschikt voor een gezin van twee personen, terwijl een gezin van vier personen beter uit is met een machine van 8 kilogram of meer.

#2. Energie-efficiëntie

Een andere belangrijke factor is de energie-efficiëntie van de wasmachine. Hoe zuiniger de machine is, hoe lager de energiekosten zullen zijn. Kijk daarom naar het energielabel van de machine. Een wasmachine met een energielabel A+++ is het zuinigst en bespaart je het meeste op je energierekening.

#3. Programma’s

Bij het kopen van een wasmachine is het ook belangrijk om te kijken naar de beschikbare programma’s. Hoeveel programma’s zijn er en zijn er specifieke programma’s voor bepaalde soorten wasgoed, zoals bijvoorbeeld sportkleding, fijne was of zelfs de knuffels van je kleine. Dit kan je helpen om het wassen efficiënter en effectiever te laten verlopen.

#4. Geluidsniveau

Tenslotte is het belangrijk om naar het geluidsniveau van de wasmachine te kijken. Je wilt natuurlijk niet dat de wasmachine te veel lawaai maakt terwijl je slaapt of tv kijkt. Kijk daarom naar de decibelwaarde van de machine en kies een machine met een lager geluidsniveau.

0 Shares:
Ook zeer interessant