Een lekker koud biertje of een glas fris. Een koelkast kan in geen enkel huishouden ontbreken. Ze zijn verkrijgbaar van minimodel tot de enorme Amerikaanse modellen met 2 deuren en een ijsklontjesmaker. Voor menig mens een droom. Je zet simpelweg je glas fris eronder, drukt tegen de hendel en jouw frisse sapje is in een handomdraai voorzien van een aantal klompjes ijs voor de ultieme verkoeling. Een minimodel kan dan weer ideaal zijn voor op de camping of in je slaapkamer. Welke koelkast bij jou past, hangt helemaal af van jouw wensen. Wij helpen je in ieder geval een handje op weg om een keuze te maken!

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de LG GBB72PZEXN – Koel-vriescombinatie de beste koelkast van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de LG GBB72PZEXN – Koel-vriescombinatie is de Siemens KI86SHD40 iQ500. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde koelkasten.

Beste koelkasten van 2024

Beste koop: Siemens KI86SHD40 iQ500

De Siemens KI86SHD40 iQ500 is een genot voor ieder groot huidhouden. Je kunt er namelijk heerlijk veel eten en drinken in kwijt zonder dat hij aan koelkracht verliest. En dat allemaal met energielabel A+++! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een hoge energierekening. Door de Consumentenbond werd hij uitgeroepen tot beste koop. Met een 8,6 komt hij er uitstekend vanaf. En wij begrijpen wel waarom. Deze alleskunner beschikt over een koel- én een vriesvak. Zodoende geniet je van zowel een lekker koud biertje als een ijsje. De draairichting van de deur is aanpasbaar. Ideaal dus wanneer deze net niet goed gepositioneerd zit. De inrichting is flexibel dus je richt hem helemaal in naar je eigen smaak. Bovendien bedien je hem eenvoudig via een app op je smartphone. Makkelijker dan dat wordt het niet! De geavanceerde vershoudlade zorgt ervoor dat je groente en fruit perfect op temperatuur blijven.

Pros
  • Het is een super grote koelkast die ideaal is wanneer je een groot gezin hebt en voor de hele week boodschappen doet.
Cons
  • Hij neemt behoorlijk wat ruimte in beslag dus bedenk je van te voren waar je hem neerzet. Behoorlijk prijzig ook.

Best getest: LG GBB72PZEXN – Koel-vriescombinatie

De LG GBB72PZEXN – Koel-vriescombinatie heeft een super strak design. Hij zal dan ook zeker niet storen in het interieur van je keuken. In plaats van wit heeft hij een elegante rvs kleur. Dit geeft het geheel een luxe uitstraling. Behalve dat hij eruit ziet om door een ringetje te halen is deze kanjer ook nog eens top in gebruik. Denk aan de No Frost functie. Er zal geen ijsvorming ontstaan in het vriesgedeelte. Je hoeft je vriezer dus nooit meer te ontdooien. Wel zo prettig. Met zijn 36 dB is hij relatief stil in gebruik. Wel zo prettig als hij in je woonkeuken staat en je ook nog een gesprek wilt kunnen voeren. Daarnaast valt hij op door zijn fijne prijs-kwaliteitverhouding. Niet alleen is hij voordelig in aanschaf maar ook in gebruik. Hij beschikt namelijk over energielabel A+++. Door de Consumentenbond werd deze koelkast als best getest. Dat zegt al genoeg. Hij scoort hoog op het gebruik in een verwarmde ruimte. Ideaal tijdens de hete dagen!

Pros
  • De snelvriesfunctie werkt uitstekend. Ook het koelen doet hij in wat voor omgeving dan ook helemaal prima.
Cons
  • Het koel- en vriesgedeelte kun je niet apart van elkaar instellen. Heeft geen smart functie.

LG GBB92MCAXP – Koel-vriescombinatie

Wij worden heel hebberig van de LG GBB92MCAXP – Koel-vriescombinatie. Het is namelijk een pareltje voor in je keuken. De zwarte kleur maakt het een prachtige koelkast om te zien. Dat is eens wat anders dan zo’n saai zwart ding. Je beschikt over een ruim koelgedeelte waar je met gemak de boodschappen voor een heel gezin van de hele week in kwijt kunt. Uiteraard zitten daar ook ingevroren producten bij en ook daar is rekening mee gehouden. Deze kun je namelijk kwijt in het vriesgedeelte. Door de Consumentenbond werd hij als best getest met een gemiddeld cijfer 8,9. Het kan dus bijna niet beter! Genoeg reden om aan te nemen dat je een uitstekende keuze maakt. Dankzij de No Frost functie hoef je nooit meer lopen te klooien met het ontdooien van je vriezer. Er onstaat namelijk simpelweg geen ijs. Wel zo prettig. Met name de vriescapaciteit is uitstekend in orde. Kortom, deze kanjer is onmisbaar in ieder huishouden!

Pros
  • De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend in balans. Daarnaast ziet hij er niet alleen geweldig uit maar is ook nog eens praktisch in gebruik.
Cons
  • Het vriesgedeelte en de koelkast zijn niet apart van elkaar in te stellen. Beschikt niet over smart functie

Bosch KGE36VL4A

Met deze Bosch KGE36VL4A val je gelijk met je neus in de boter. De naam zegt het al, het is een koel-vriescombinatie wat inhoudt dat het zowel een koelkast als vriezer is. Deze kanjer is door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Met een energielabel A+++ is hij extreem zuinig. En dat merk je op je energierekening! Daarnaast springt de subtiele LED-verlichting automatisch aan wanneer je de deur opent. Je wordt dus niet meer verblindt wanneer je ‘s nachts de koelkast opentrekt voor een late night snack. De kers op de taart is dat deze Bosch een prachtige RVS look heeft. Beter dus dan tegen zo’n groot wit ding aankijken.

Het is een hele goede koop voor een middelgroot gezin. Je kunt er namelijk lekker veel in kwijt zodat er altijd genoeg voorraad is. Je hebt namelijk geen zin in een puber die constant om alles vraagt. Met de snelvriesfunctie zijn producten binnen een mum van tijd ingevroren. Super praktisch!

Pros
  • Laat je de koelkast wel eens per ongeluk open staan? Deze kanjer laat van zich horen zodat je producten niet onnodig warm worden.
Cons
  • Hij beschikt niet over een no-frost functie waardoor je hem regelmatig zelf moet ontdooien.

Bosch KGF39PI45 Serie 8

De Bosch KGF39PI45 Serie 8 is een hele geschikte koelkast wanneer je grote producten wilt koelen. Hij heeft geen vriesvak waardoor je daadwerkelijk alle ruimte kunt benutten om te koelen. Met een energielabel A+++ is hij bovendien erg zuinig in gebruik. Scheelt toch weer op je energierekening! Hij beschikt over een speciaal flessenrek van chroom. Zo glijden je flessen niet meer door de koelkast wanneer je deze inpakt nadat je boodschappen hebt gedaan. Wel zo handig dus. Door een luchtstroom door middel van een ventilatortje is de temperatuur in de koelkast overal constant. Zo wordt voorkomen dat het in een bepaald hoekje kouder is dan elders. De Consumentenbond heeft deze koelkast als best getest.

Dankzij de vitaFresh pro lade blijven al je verse producten extra lang goed. Denk aan je verse groente en fruit. De speciale nul graden zone is bedoeld voor vis en vlees. De houdbaarheid wordt hierdoor verlengd. Daarnaast blijft het langer vers. Je hoeft dus minder vaak eten weg te gooien!

Pros
  • De koelkast beschikt over een handig flessenrek zodat je flessen niet heen en weer rollen.
Cons
  • Er zijn stillere koelkasten. Niet erg handig wanneer hij in een woonkeuken komt te staan dus.

Samsung RB31FERNCSA/EF

De Samsung RB31FERNCSA/EF heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt rekenen op een lekker koel biertje in de zomer. De koelkast heeft een energielabel A++ waardoor je niet de hoofdprijs betaalt voor je energierekening. Dankzij de no-frost functie hoef je hem nooit meer zelf te ontdooien. Dat scheelt dus heel wat tijd en werk! Het vriesvak zit aan de onderkant. Daar is over nagedacht want je gebruikt je vriesvak minder vaak dan je koelkast. Je hoeft dus niet steeds te bukken om wat te pakken. Bovendien beschikt hij over handige LED verlichting.

Pros
  • Ook wanneer de omgevingstemperatuur warm is houdt deze kanjer zijn hoofd koel. De draairichting van de deur is aanpasbaar.
Cons
  • Beschikt niet over een soft close deur. Het is geen smart koelkast dus niet via een app te bedienen.

Whirlpool WBC 3546 A+ NFCX

De Whirlpool WBC 3546 A+ NFCX geeft je een seintje wanneer de deur te lang open staat. Wel zo prettig want wie krijgt er soms niet een onverwacht telefoontje? Je vergeet dan al snel waar je mee bezig was. Dankzij de no-frost functie heb je nooit meer geklooi met de vriezer die je moet ontdooien. Geeft ook altijd veel zooi. Daar ben je nu dus vanaf. De deur is flexibel in te richten zodat je hem helemaal naar je eigen smaak kan maken. Super handig dus! Heb je een product dat je graag snel wilt invriezen? Met de snel vries functie is het mogelijk.

Pros
  • Je hoeft je vriezer nooit meer te ontdooien. Met de 0 graden zone blijven je vis en vlees perfect op temperatuur.
Cons
  • Er zijn zuiniger koelkasten dan deze. Daarnaast wordt hij door gebruikers als redelijk luid ervaren.

Siemens KG39NXW35 – iQ300

De Siemens KG39NXW35 – iQ300 doet wat je van een koelkast mag verwachten en meer. Het gaat namelijk om een koel-vriescombinatie. Ideaal dus want dit bespaart veel ruimte. De aanschaf mag dan een investering zijn maar daar krijg je veel voor terug. Een energielabel A++ bijvoorbeeld. Dit houdt in dat hij erg zuinig is in gebruik. En dat zie je terug op je energierekening! Deze Siemens heeft een strakke vormgeving en is verkrijgbaar in 3 kleuren. Dankzij de no-frost functie hoeft de vriezer nooit meer ontdooit te worden. Wel zo handig dus. Vergeten de koelkastdeur dicht te doen? Hij geeft vanzelf een seintje.

Pros
  • Het gaat om een stijlvolle koelkast die zeker niet in je keuken zal misstaan. Daarnaast is hij lekker zuinig in gebruik!
Cons
  • De vriezer is niet als koelruimte in te stellen. Beschikt niet over een anti-vingerdruk behuizing.

Zanussi ZRG16605WA – Tafelmodel koelkast

Ideaal is deze Zanussi ZRG16605WA wanneer je je koelruimte optimaal wilt benutten. Hij bevat geen vriesvak waardoor het perfecte koelkast is wanneer je daadwerkelijk alleen een koelkast nodig hebt. Door de Space+ technologie is hij bovendien extra efficiënt wat ruimte betreft. Daarnaast is hij met zijn 38 dB stil te noemen. Super handig wanneer je hem op je slaapkamer wilt neerzetten of in een ruimte waarin je werkt. Het schoonmaken van deze koelkast is in een handomdraai gebeurd. De legplankjes en deurbakjes zijn makkelijk te verwijderen zodat je overal goed bij kunt.

LG GSL360R – Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast mag uiteraard niet in onze top 5 ontbreken. Deze LG GSL360R is een ware blikvanger voor in je keuken. Niet alleen het formaat van deze kanjer van een koelkast valt op, het is ook nog eens de kleur die hem extra laat uitblinken. De knalrode variant is een waar sieraad voor je interieur. Ga je liever voor wat subtielers? Dan is de blauwe variant ook niet de juiste keuze want deze kleur blauw haalt iedere fletse inrichting op. Geen zorgen, LG heeft met ieders wensen rekening gehouden. De zwarte of grijze variant zijn subtieler maar stelen nog net zo goed de show.

Husky – Mini Koelkast met glazen deur

Deze Husky mini koelkast misstaat niet in een professioneel horecabedrijf. Door de glazen deur krijgt hij een exclusieve en luxe uitstraling. Het is een klein formaat waardoor hij aan te raden is wanneer je lekker wat drankjes koud wilt zetten. Maar ook op een studentenkamer, hotelkamer of op de camping zal deze mini koelkast prima zijn hoofd koel houden. Hij neemt bovendien weinig ruimte in. Ideaal voor wanneer je hem in een kleine ruimte neer wilt zetten. Hij past onder een bureau of tafel, maar je kunt hem ook juist ergens bovenop zetten. Denk aan een kastje of tafeltje. Zo benut jij je ruimte optimaal!

Koopgids: dit moet je weten voordat je een koelkast aanschaft

Hoe kun je op een koelkast besparen?

In onze top 5 zijn koelkasten van diverse prijsklassen te vinden. Maar maakt dit nu ook echt verschil? Ja, het maakt wel degelijk verschil. Het is echter niet zo dat de duurste koelkast per se de beste is.

Energielabel
De duurdere koelkasten hebben vaak een beter energielabel dan de goedkopere modellen. Dit zorgt voor een lager verbruik van energie en automatisch voor een lagere energierekening. Investeer dus in een goede koelkast zodat je er duurzaam plezier van hebt.

Gebruik koelkast
We hebben de mazzel in een land te leven met wisselende seizoenen. Waarom zou je in de koudere maanden de inhoud van je koelkast niet gewoon buiten neerzetten? Zo kun je je koelkast uitzetten. Scheelt toch weer! Ook wanneer je op vakantie gaat of langere tijd van huis bent is het aan te raden van te voren je koelkast leeg te eten. Zo kun je je koelkast tijdens je afwezigheid uitzetten.

Welke soorten koelkasten zijn er?

Een koelkast, ook wel ijskast genoemd, is een apparaat met als doel het koelen van voedingsproducten en drankjes. Dat er tal van soorten koelkasten zijn is een feit. Maar welke soorten zijn dat nu eigenlijk? Wel zo handig om te weten voor je een koelkast aanschaft.

Koel-vriescombinatie
Een koel-vriescombinatie is de meest verkochte en populaire koelkast. Het is eigenlijk een koelkast en vriezer in één. Ideaal dus om ruimte te besparen want dit neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een aparte koelkast en vriezer naast elkaar.

Kastmodel koelkast
Dit is het klassieke model koelkast. De naam zegt het al. Hij heeft het formaat van een kast en je kunt er redelijk wat producten in kwijt. Super handig dus wanneer je een groot gezin hebt, vaak feestjes geeft of gewoon niet zo vaak boodschappen wilt doen. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder vriesvakje.

Tafelmodel koelkast
Dit type koelkast is eigenlijk hetzelfde als een kastmodel. Het enige verschil zijn de afmetingen. Een tafelmodel koelkast heeft daadwerkelijk ongeveer de hoogte van een tafel. Perfect dus wanneer je niet zoveel ruimte heb en je je ruimte efficiënt wilt besteden. Ook een tafelmodel koelkast is verkrijgbaar met of zonder vriesvak.

Amerikaanse koelkast
Een Amerikaanse koelkast is toch wel de Rolls Royce onder de koelkasten. Met dit bakbeest heb je niet alleen een ontzettend gave blikvanger in je keuken staan, hij is ook nog eens super praktisch in gebruik. Er is voldoende ruimte in zowel het koelgedeelte als in het vriesgedeelte voor alles wat je er maar in kwijt wilt. Daarnaast beschikken de meeste modellen over een ijsklontjesmaker. Ultieme luxe dus!

Mini koelkast
Een minikoelkast is een van de minste populaire koelkasten. Dit komt waarschijnlijk niet door zijn uitstraling want zo’n klein kastje met daarin een lekker koud drankje is natuurlijk best aantrekkelijk. Het nadeel is simpelweg dat je er erg weinig in kwijt kunt. Vaak wordt er dan toch gekozen voor zijn grotere broer, het tafelmodel koelkast. Scheelt ook in ruimte ten opzichte van andere koelkasten maar hier kun je tenminste net iets meer in kwijt dan alleen wat drankjes.

Welke koelkast is de beste budget keuze?

Onze beste budget keuze is de Proline TTR91WH. Het is een tafelmodel koelkast met energielabel A+. Hij beschikt tevens over een vriesvakje. Het is een voordelige aanschaf en redelijk voordelig in gebruik. Een goede combinatie dus en perfect voor wanneer je niet zoveel te besteden hebt.

Wat zijn de populairste koelkast merken?

Bosch
Duitse betrouwbaarheid en degelijkheid. Daar staat Bosch voor. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat je dit merk al van vroeger uit kent. Al generaties lang bedient Bosch de huishoudelijke apparaten markt. Hun doel is om iedereen in gemak te voorzien. Dit doen zij door middel van constante ontwikkeling van hun producten en technologieën. Zo kunnen ook de volgende generaties nog lang genieten van het gemak dat Bosch biedt.

Samsung
Al in 1938 is dit Zuid-Koreaanse merk opgericht. Samsung is dan ook niet meer werk te denken op de elektronicamarkt. Ook op het gebied van huishoudelijke apparatuur zijn zij expert. Door middel van innovaties als de Smart Space technologie heb je altijd voldoende ruimte in je koelkast en kun je hem indelen zoals jij wenst.

LG
LG staat voor Life’s Good. Dit is dan ook exact hun uitgangspunt wanneer het gaat om hun producten. Ze willen jouw leven een stukje makkelijker maken. Want hoe makkelijker het gebruik van hun producten is, des te meer tijd houd je over voor de belangrijke en leuke dingen in je leven. Ze hebben bovendien kwaliteit en milieu hoog in het vaandel staan. Ook LG is een Zuid-Koreaans merk en ze zijn gevestigd in meer dan 80 landen.

Koelkast: zo doe je de beste koop

Welke koelkast bij jou past, hangt helemaal af van jouw wensen en persoonlijke situatie. Woon je alleen of met meerdere mensen? Hoevaak gebruik je je koelkast? Bewaar je kleine of grote producten in je koelkast? Gebruik je een vriesvak? Wat is je budget? Vind je het belangrijk dat je koelkast duurzaam is? Hoe groot is de ruimte waar je je koelkast neerzet?

  1. Afmetingen

    Uiteraard moet je nieuwe koelkast passen in de ruimte waar je hem neerzet. Er zijn tal van afmetingen verkrijgbaar als het om koelkasten gaat. Dit loopt uiteen van de grote Amerikaanse koelkasten, waar je toch echt wel een grote keuken voor moet hebben tot de mini modellen waar je alleen een paar blikjes fris in kwijt kunt. Een Amerikaans model is ideaal wanneer je een groot gezin hebt waar een paar grote eters in voorkomen. Zo hoef je maar eens per week boodschappen te doen en kun je die grote koelkast (en vriezer) lekker vol douwen. Ben je een student op kamers, dan is een tafelmodel of minikoelkast een perfecte uitkomst.

  2. Energielabel

    We noemden het al even. Vaak hebben de duurdere koelkasten een beter energielabel. Dit levert op de lange termijn echter ook veel op. Energielabel A+++ is het best verkrijgbare label. Houd er rekening mee dat je koelkast dag en nacht aanstaat.

  3. Vriesvak

    De meeste mensen kiezen voor een koel-vriescombinatie. Dit is een combinatie van een vriezer en koelkast. Wanneer je alleen woont en je kookt vaak net iets te veel voor jezelf dan is een koelkast met vriesvak ideaal. Zo kun je jouw restjes invriezer en hoef je het alleen in de magnetron op te warmen als je geen zin of tijd hebt om te koken. Wilt je dit doen voor een heel gezin? Dan is een koel-vriescombinatie aan te raden. Ten opzichte van een aparte vriezer en koelkast bespaart het ruimte en energie. Let er bij de aanschaf op dat sommige modellen de vriezer boven hebben en andere beneden. Aangezien je de koelkast meestal vaker gebruikt dan de vriezer, is het handiger om de vriezer aan de onderkant in plaats van aan de bovenkant te hebben.

  4. Geluidsniveau

    Wanneer je een koelkast op je slaap- of werkkamer neerzet, wil je niet het gevoel hebben dat je onder het luchtruim van Schiphol zit. Het is raadzaam even te checken wat het geluidsniveau van je koelkast is. Alles tot 37 dB wordt als stil gezien. Wat boven de 41 dB uitkomt is behoorlijk aanwezig.

  5. Draairichting deur

    Waar zet je je koelkast neer? Kan de deur in beide draairichtingen open? Een belangrijk punt om rekening mee te houden. Bij veel koelkasten kun je zelf de draairichting bepalen maar bij andere niet. En je wilt niet met een koelkast komen te zitten die niet open kan.

  6. Extra opties

    Er zijn tal van extra opties voor een koelkast. Het is de vraag of je deze daadwerkelijk nodig hebt. Heb je een tiener die standaard welke deur dan ook achter zich dicht knalt? Dan is de soft close functie een uitkomst. Automatisch sluit de koelkast deur zachtjes. Wel zo fijn voor de levensduur. Daarnaast kun je bij luxere modellen koelkasten de vriesruimte apart instellen. Handig wanneer je bijvoorbeeld alleen brood of alleen vlees in het vriesvak bewaard. De temperatuur is dan perfect af te stemmen. Over de temperatuur gesproken, niet in iedere koelkast is deze af te lezen. Als je hier wel waarde aan hecht zijn er koelkasten die de exacte temperatuur weergeven. Wanneer je soms zo klunzig bent om de deur van je koelkast per ongeluk open te laten, geen zorgen. Kies voor een koelkast met alarm wanneer je de deur open laat.

Net zoals met veel apparaten die ‘smart’ zijn tegenwoordig, is dit ook met koelkasten het geval. LG heeft bijvoorbeeld een Amerikaanse ‘smart’ koelkast op de markt gebracht. Een koelkast die mooi is in design en bovendien over de nieuwste technologische snufjes beschikt. In de deur zit een display van spiegelglas. Wanneer je hier 2 keer op klopt biedt de display een inzicht in jouw koelkast zodat je kunt zien wat er allemaal nog in ligt. Met de Smart ThinQ app kun je de koelkast waar en wanneer je maar wilt afstellen zoals jij wenst. Samsung gaat nog een stapje verder. Je kunt nu zelfs TV kijken op je koelkast. Erg handig wanneer je totaal niet van koken houdt en wel wat afleiding kunt gebruiken wanneer het toch jouw beurt is. Wij zijn in ieder geval helemaal om.

Een koelkast is dan ook veel meer dan alleen een koelkast tegenwoordig. Zo kun je er ook entertainment opties op vinden en bovendien kan een smart koelkast je helpen om gezond te eten. Bovendien zorgen handige snufjes ervoor dat je minder eten weg hoeft te gooien. Zo zijn er modellen die kunnen zien wat er nog in je koelkast ligt en op basis daarvan recepten aandragen. Ideaal wanneer je zelf niet weet wat je nu weer met de restjes moet doen. Het is dus een win-win situatie en ideaal wanneer je zelf veel van huis bent en lange dagen op je werk maakt. Of wanneer je van jezelf nu eenmaal gewoon niet zo’n keukenprinses bent. Het enige nadeel van zo’n smart koelkast is dat je nooit meer een excuus hebt om niet te koken omdat je zelf niet creatief genoeg bent! Als je dit apparaat eenmaal in je keuken hebt staan dan verzekeren we je dat je nooit meer wat anders wilt.

Samenvatting

Of het nu gaat om het lekker koel houden van je biertje of het houdbaarder maken van producten, een koelkast is in vrijwel ieder huishouden onmisbaar. Er is altijd wel een model dat voldoet aan je wensen. Denk aan een tafelmodel, koel-vriescombi of een mini koelkast. De juiste keuze voor jou hangt af van een aantal factoren. Onder andere waar je hem neerzet en of hij daar past, hoeveel mensen hem gebruiken en hoe vaak je boodschappen doet. Koelkasten zijn er in allerlei prijsklasses. Zuinige modellen zijn vaak wat duurder in aanschaf maar dat betaalt zich op termijn wel terug. Het loont zich dan ook zeker om te investeren in een zuinig exemplaar. Als je je koelkast in een woonkeuken of werkkamer neerzet is het wel zo prettig dat hij niet al te luid is in gebruik. Een dB tot zo’n 37 dB wordt als stil gezien en daar zul je dan ook weinig last van hebben. Kortom, zoveel mensen zoveel wensen.

0 Shares:
Ook zeer interessant
beste zonnepanelen van 2024 getest
Lees meer

Beste Zonnepanelen van 2024

Zonnepanelen worden steeds voordeliger. Het wordt dan ook voor meer mensen toegankelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Maar…