Het zal nooit eens die lelijke oude trui zijn waarop pluizen ontstaan. Uiteraard is dit het geval op je favoriete jasje of colbertje. Balen! Helemaal omdat je vanavond net dat ene gave feestje hebt en je er schitterend uit wilt zien. Gelukkig is er een oplossing voor. Namelijk de pluizentondeuse. Deze is niet bedoeld voor je haar maar voor je kleding. Het kan je kleding net even die opkikker geven die het nodig heeft zodat het er weer zo goed als nieuw uitziet. Maar waar moet je op letten als je een pluizentondeuse aanschaft? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Teesa TSA0033 Pluizentondeuse de beste pluizentondeuse van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Teesa TSA0033 Pluizentondeuse is de Philips GC026/00 – Pluizentondeuse. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde pluizentondeuses.

Beste Pluizentondeuse van 2024

Teesa TSA0033 Pluizentondeuse

Zul je net zien, je favoriete trui begint met pluizen. Balen! Gelukkig helpt de Teesa TSA0033 Pluizentondeuse je uit de brand. Met dit handige apparaatje geef je je oude trui een boost. Op deze manier kan hij nog een tijdje vooruit. Dat scheelt je dus een hoop geld aan nieuwe kleding. Hij is eenvoudig in gebruik en je hebt er geen ervaring met een pluizentondeuse voor nodig. Het is een kwestie van over je kleding gaan en de pluisjes worden opgevangen in het handige pluizenreservoir. Het fijne van alles is dat hij tegen een heel fijn prijsje komt. Daar hoef je het dus zeker niet om te laten. Het is de ideale keuze voor thuis maar ook op reis komt hij van pas. Hij werkt op batterijen wat erg praktsich is. Je hoeft hem namelijk niet aan te sluiten op netstroom. Hierdoor kun je flexibel te werk gaan. Mocht het pluizenreservoir vol zijn dan kun je deze makkelijk legen. Wij worden erg vrolijk van deze redder in nood. Als je hem eenmaal in huis hebt wil je hem niet meer missen. Geef je oude kleding een boost. Het staat armoedig als je rondloopt met pluizen op je kleding. Dat is met dit kekke apparaatje verleden tijd.

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je neemt hem bovendien overal makkelijk mee naartoe.
Cons
 • Er worden geen batterijen meegeleverd. Die moet je zelf dus nog aanschaffen.

Philips GC026/00 – Pluizentondeuse

De Philips GC026/00 – Pluizentondeuse is een super leuk apparaatje. De frisse blauwe kleur maakt het een echt hebbeding. Niet alleen ziet hij er leuk uit, hij doet zijn werk ook nog eens zeer effectief. Pluizen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook kleine pluisjes die de potentie hebben om uit te groeien tot grote pluizen worden effectief verwijderd. Dankzij de scherpe mesjes in het apparaatje blijft het behoud van de kwaliteit van de vezels bewaard. Wel zo prettig want anders breng je alleen maar meer schade aan. Hij wordt geleverd inclusief batterijen zodat je direct aan de slag kunt. Je geeft je hele garderobe een flinke boost. Dit apparaatje draait zijn hand nergens voor om. Hij wordt geleverd inclusief handig reinigingsborsteltje. In een mum van tijd is hij weer schoon en klaar voor een volgend gebruik. Het is een voordelige koop waar je lang plezier van zult hebben. Je oude kleding wordt nieuw leven in geblazen. Bovendien is hij zeer makkelijk in gebruik. Het is een kwestie van aanzetten en klaar is kees!

Pros
 • Hij ligt lekker in de hand waardoor het niet gaat vervelen wanneer je hem langere tijd achtereen gebruikt.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat het wel even duurt tot je een kledingstuk volledig pluisvrij hebt gemaakt.

Remington – RTFS2 – pluizendief

De Remington – RTFS2 – pluizendief is effectief en onmisbaar in ieder huishouden. Tegenwoordig leven we in een wegwerpmaatschappij. Het is erg jammer om kleding weg te gooien terwijl het nog helemaal goed is maar alleen wat pluizen heeft. Met dit handige apparaatje maak je je kleding in een handomdraai pluisvrij en kun je er weer een hele tijd van genieten. Grote én kleine pluisjes zijn verleden tijd. Het enige wat je hoeft te doen is over het desbetreffende kledingstuk te gaan. Kind kan de was doen dus. Ook wanneer je nog niet veel ervaring hebt met een pluizendief is dit een ideale keuze. Het gebruiksgemak is namelijk groot en hij werkt zeer eenvoudig. Hij werkt op batterijen dus je kunt hem flexibel gebruiken. Bovendien is dit ideaal wanneer er geen stopcontact in de buurt is, bijvoorbeeld wanneer je gaat kamperen of op vakantie gaat. Juist dan wil je er ook goed uitzien. Dankzij het compacte formaat en lichte gewicht past hij altijd wel in je tas of koffer. Dit handige hulpje heb je dus te allen tijden gewoon bij de hand. Wij willen hem in ieder geval niet meer missen!

Pros
 • Het is een zeer effectief apparaatje met scherpe mesjes voor een ultieme werking.
Cons
 • Hij is relatief duur in vergelijking met andere pluizendieven.

Philips GC026/80 – Ontpluizer

Pluisjes ontstaan nooit op je lelijke oude trui maar juist op je mooiste. Super zonde want je wilt hem juist zo graag nog aan en hij is verder nog helemaal goed! Gelukkig biedt de Philips GC026/80 – Ontpluizer uitkomst. deze pluizentondeuse zorgt voor een scheerbeurtje bij je favoriete trui. Zo kan hij gerust nog een ronde mee. Bovendien scheelt dit een hoop geld! Je krijgt er een handig reinigingsborsteltje bij geleverd zodat je hem na gebruik makkelijk schoon kunt maken. Dankzij zijn compacte formaat neem je hem bovendien eenvoudig mee.

Je hoeft niet bang te zijn dat je kleding wordt beschadigd. De vlijmscherpe mesjes zijn namelijk goed beschermd. Het enige dat effectief wordt verwijderd zijn die lelijke pluisjes. Het gebruik is makkelijk. Je zet hem aan en gaan met de banaan. De rest spreekt eigenlijk voor zich.

Pros
 • Deze pluizentondeuse komt tegen een prima prijsje. Bovendien bespaar je geld aangezien je veel kleding gewoon weer kunt dragen!
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat je meerdere keren over de stof moet gaan voor het gewenste resultaat.

Severin CS 7976 – Pluizendief

De Severin CS 7976 – Pluizendief is krachtig en laat je kleding er weer als nieuw uitzien. Het is een kwestie van hem aanzetten en klaar is kees. Je gaat over je kleding heen en voor je het weet zijn alle lelijke pluisjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Hij doet zijn naam dan ook zeker eer aan. Hij wordt geleverd inclusief 2 batterijen zodat je direct aan de slag kunt. Ook voor op reis is hij ideaal. Dankzij het kleine formaatje past hij namelijk perfect in je koffer of tas. Doordat hij op batterijen werkt kun je bovendien zeer nauwkeurig te werk gaan.

Kortom, het is een degelijke pluizentondeuse die doet wat hij moet doen. Hij gaat lang mee wat het een duurzame koop maakt. Bovendien wordt de levensduur van vele kledingstukken verlengd! Dit maakt het een extra goede investering. Kortom, hij mag niet in je kast ontbreken.

Pros
 • Het is een gebruiksvriendelijke pluizentondeuse van degelijke kwaliteit. Dit maakt het een duurzame aankoop.
Cons
 • Sommige gebruikers geven aan dat het pluizenreservoir nogal snel vol is. Deze moet je dus regelmatig legen.

Philips GC026/30

Weg met de wegwerpmaatschappij. Met deze Philips GC026/30 tover je je kleding en dekens om alsof ze nieuw zijn. Dit eenvoudige maar zeer effectieve apparaatje helpt je hierbij. Twee batterijen erin en klaar is kees. Door middel van snel roterende mesjes worden die pluisjes een kopje kleiner gemaakt. De pluisjes worden opgevangen in het speciale pluisjesreservoir. Deze is na gebruik makkelijk te legen. Het apparaatje is bovendien klein en compact zodat je hem mee kunt nemen op reis. En hij is ook nog eens heel betaalbaar! Wij worden erg vrolijk van deze pluizentondeuse.

Pros
 • Het kapje is zo in te stellen dat je hem ook voor delicate stoffen kunt gebruiken zonder dat deze beschadigd raken.
Cons
 • De taal van de handleiding is in het Engels. Een enkele gebruiker geeft aan dat het geen duurzame koop is.

Adler AD 9608

Met deze Adler AD 9608 hoef je nooit verlegen te zitten om batterijen. Je kunt hem namelijk gewoon opladen en dan gebruiken. Het handvat is ergonomisch vormgegeven zodat hij lekker in de hand ligt. Zelfs bij langer gebruik zul je nauwelijks merken dat je hem vasthoudt. Hij is ideaal voor gebruik bij pluisjes op kleding, dekens of gordijnen. Bovendien krijg je er een handig borsteltje bij voor het schoonmaken van de kop. Deze pluizentondeuse komt in een hip kleurtje. Je krijgt dan ook direct zin om hem te gebruiken als je hem ziet. Daarnaast is hij gebruiksvriendelijk. Opladen en gaan met de banaan dus!

Pros
 • Hij wordt geleverd met een handig reinigingsborsteltje voor de kop zodat je hem optimaal kunt onderhouden.
Cons
 • Het is een relatief prijzig model in vergelijking met andere pluizentondeuses.

Watispilling

De Watispilling wordt geleverd in een complete set om pluizen en pilling te lijf te gaan. Daarnaast verwijder je haren en stof in een handomdraai. Super praktisch dus! De pluizentondeuse is geschikt voor het echte werk. Hij wordt namelijk niet alleen door particulieren maar ook professioneel gebruikt. Denk hierbij aan meubelwinkels. Door zijn grote scheerkop is hij zeer geschikt om grote oppervlakten zoals meubels mee te ontpluizen. De mini variant die erbij wordt geleverd is ideaal voor kleinere oppervlakten en voor op reis. De pluizenborstel zorgt er ten slotte voor dat je je kleding stof- en haar vrij kunt maken zonder dat het beschadigd wordt.

Pros
 • Het gaat om een effectieve en zelfs professionele pluizentondeuse die zijn werk krachtig doet.
Cons
 • Hij is vrij prijzig dus je moet er het budget voor hebben. Het snoer is aan de korte kant.

Mesko 9610

De Mesko 9610 doet je kleding er weer zo goed als nieuw uitzien. En naast kleding draait hij zijn hand niet om voor gordijnen of zelfs je tafellinnen. Pluisjes worden opgevangen in het handige opvangbakje dat makkelijk te legen is. Hij werkt op batterijen wat hem zeer geschikt maakt om hem mee te nemen op reis. Je hebt namelijk niet altijd een stopcontact bij de hand. Deze Mesko werkt zeer effectief zonder je kleding te beschadigen. Blaas je kleding een tweede leven in met deze super handige pluizentondeuse!

Watispilling

De tweede Watispilling in onze top 5 is net zo effectief als zijn zusje. Hij zal je dan ook niet teleurstellen. Hij verwijdert haren, pluisjes en andere oneffenheden zodat je weer goed voor de dag kunt komen. Je kent de klassieke kleefroller wel. Deze kan effectief zijn maar hij zorgt er wel voor dat er aan alle vezels in je kleding wordt getrokken. Daar heb je bij deze Watispilling geen last van. Hij heeft respect voor de vezels in je kleding en pakt alleen de gebieden aan die het nodig hebben. Bovendien werkt hij zonder batterijen. Ideaal dus! Je kunt hem in iedere richting gebruiken en is daardoor geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een pluizentondeuse aanschaft

Hoe kun je op een pluizentondeuse besparen?

Een pluizentondeuse bespaart je op zich al veel geld. Je zou normaal gesproken een nieuwe trui, gordijnen, nieuw tafellinnen of vest aanschaffen. Dit is niet langer nodig omdat je met een simpele handeling in het werk kunt stellen dat alles er weer zo goed als nieuw uitziet. Een pluizentondeuse hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Vaak heb je al een goed exemplaar voor nog geen 2 tientjes. Maar wat als je het niet zo breed hebt en je wilt nog meer besparen? Wij hebben een aantal tips om je op weg te helpen.

Leen een pluizentondeuse
Als je moeder, vriendin of oma een pluizentondeuse heeft en je wilt hem eenmalig of maar heel af en toe eens gebruiken leen hem dan gewoon! Vaak als je alles even een goede beurt geeft kan het er weer een hele tijd tegenaan.

Onderhoud
Voorkomen is beter dan genezen. Onderhoud je kleding, gordijnen etc. dus goed. Probeer het niet te vaak te wassen. Ook drogen kan funest zijn. Het is beter om je kleding aan een rek te hangen dan dat je het in de droger stopt. Dit kan zorgen voor extra pluisvorming.

Welke soorten pluizentondeuses zijn er?

Een pluizentondeuse is een apparaatje waarmee je pluizen en pilling van je kleding kunt verwijderen. Pilling zijn pluizen of rafels op stof. Dit ontstaat meestal op platgeweven stoffen. Het ontstaat dan vrij eenvoudig. Daarnaast kan pilling ontstaan door slijtage. Dit is echter minder gebruikelijk. Gelukkig kun je met een pluizentondeuse behoorlijk wat of zelfs alles wegnemen. Het is essentieel om dit goed bij te houden. Als je het bij de eerste pilling vorming aanpakt heb je minder kans dat het zich uitbreidt.
Er is onderscheid te maken in verschillende soorten pluizenverwijderaars. Ga voor het type dat het beste bij jou past.

Elektrische Pluizentondeuse
Een elektrische pluizentondeuse werkt op stroom. De stroom kan op diverse manieren worden geleverd. Bijvoorbeeld via netstroom, een accu of batterijen. Er zit een motortje in de pluizentondeuse die wordt aangedreven. Hierdoor kunnen de mesjes die in de scheerkop zitten hard ronddraaien. Als je vervolgens met de kop over het de ontpluizen oppervlak gaat worden de pluisjes in een handomdraai verwijdert.

Elektrostatische borstel
Wil je liever pluisjes en andere zaken verwijderen zonder het gebruik van stroom? Dat is mogelijk met een elektrostatische borstel. Met name voor stof en dierenharen is dit type heel geschikt. Maar ook pluisjes kan hij tot op zekere hoogte verwijderen. Het handige van dit exemplaar is dat je geen gedoe hebt met het opladen van de pluizentondeuse of dat je zonder batterijen zit.

Welke pluizentondeuse is de beste budget keuze?

Als je een voordelige pluizentondeuse aan wilt schaffen ga dan voor de LaundrySpecialist. Het is een soort handschoen die je aan doet om vervolgens pluisjes en haar te verwijderen. Je kunt hem gebruiken voor je kleding maar ook voor meubels en je autostoelen biedt hij uitkomst. Na gebruik mik je hem gewoon in de wasmachine. Kind kan de was doen!

Wat zijn de populairste pluizentondeuse merken?

Watispilling
Watispilling is onze eerste favoriete merk. Dit bedrijf van Nederlandse bodem weet uit ervaring hoe vervelend het is om met pilling en pluizen om te moeten gaan. Zo werd het idee geboren om hier een einde aan te maken. Het fijne van de producten van Watispilling is dat ze zeer betaalbaar en praktisch zijn. Voor iedereen is Watispilling dus toegankelijk. Naast dat ze pilling en pluizen verwijderen geven ze advies over hoe je het kunt voorkomen. Kortom, ze zijn een echte expert op dit gebied!

Philips
We blijven nog even op Nederlandse bodem met Philips. Deze mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Je kunt je beter afvragen waar Philips geen specialist in is in plaats van waarin wel. Op de elektronicamarkt hebben ze zich al dubbel en dwars bewezen. Met een Philips haal je altijd kwaliteit in huis dat generaties lang meegaat. Je bent waarschijnlijk opgegroeid met een Philips in huis, je hebt er nu zelf een en dit wordt ook weer doorgegeven aan de volgende generatie.

Tomado
Al bijna 100 jaar is Tomado actief op de huishoudelijke markt. Kwaliteit hebben ze daarbij hoog in het vaandel staan. Hun doel is om je leven een stukje makkerlijker en praktischer te maken met hun producten. Ze hebben voor ieder klusje wel iets in huis. Of het nu om strijken, koken of opbergen van spullen gaat, bij Tomado ben je aan het goede adres. Daarnaast zijn hun producten een lust voor het oog.

Pluizentondeuse: zo doe je de beste koop

De voordelen van een pluizentondeuse zijn inmiddels wel duidelijk geworden. Als je hem eenmaal hebt wil je niet meer zonder. Maar Hoe schaf je een goede pluizentondeuse aan? Dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Begin ermee dit in kaart te brengen om een miskoop te voorkomen. Daar kunnen de volgende vragen bij helpen. Voor welke voorwerpen wil je de pluizentondeuse gebruiken? Wil je hem meenemen op reis? Wat is je budget? Wil je alleen pluisjes of ook andere dingen verwijderen?

 1. Stroomvoorziening

  Om te beginnen werken niet alle pluizentondeuses of pluizenverwijderaars op stroom. Je vindt veel exemplaren die door middel van een electrostatische borstel werken. Dit is ideaal want zo hoef je nooit aan batterijen of het opladen van de pluizentondeuse te denken. De types die op stroom werken hebben als voordeel dat ze vaak effectiever zijn. Een type op batterijen biedt als voordeel dat je hem overal mee naartoe kunt nemen zonder dat er een stopcontact in de buurt hoeft te zijn. Als je een type hebt die je op moet laden is het voordeel dat je nooit batterijen hoeft te kopen. Dat bespaart je dus tijd en geld. Wel moet je er altijd aan denken om hem op te laden voor gebruik.

 2. Formaat

  Pluizentondeuses zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het is maar net wat je wilt ontpluizen. Voor grote oppervlakten is een groter formaat handig en voor kleinere oppervlakten vanzelfsprekend een kleiner formaat. Met name als je hem ook mee wilt nemen op reis dan is het wel zo prettig dat je niet een groot apparaat mee hoeft te slepen. Sommige pluizentondeuses hebben om deze reden zelfs een klein of mini formaat. Zo stop je hem makkelijk in je koffer of in je tas. Ook het formaat van het pluizenreservoir is van belang. De pluisjes die je verwijdert worden opgevangen in een bakje. Als deze heel klein is dan blijf je aan het legen. Ga dus voor een type met een opvangreservoir dat groot genoeg is.

 3. Scheerkop

  Niet alleen het formaat van de pluizentondeuse zelf is belangrijk maar ook die van de scheerkop. Dit bepaalt namelijk hoe groot de oppervlakte is die je kunt ontpluizen. Als je een hele grote scheerkop hebt ga je niet op een klein vestje zitten frutten. Daar behandel je juist de grote oppervlakten zoals een meubelstuk mee. Als je kleinere oppervlakten wilt ontpluizen dan is een kleine scheerkop aan te raden. Daarnaast zit er verschil in het type scheerkop. Hier gaan we later verder op in. Zorg dat je een type kiest dat het beste bij jou past.

 4. Alleen pluis

  Dan is het nog de vraag of je alleen pluis of ook andere dingen zoals stof en haren wilt verwijderen. Dit zijn immers ook ongewenste materialen op je kleding. Niet alle pluizenverwijderaars zijn hier geschikt voor. Check dit dus van te voren en bedenk je wat je precies wilt verwijderen. Houd er rekening mee dat een kleefroller niet ten goede komt aan de kwaliteit van je kleding omdat deze vrij ruw aan de vezels trekt. Dan heb je er dadelijk dus nog een probleem bij en daar zit je niet op te wachten.

De wereld is een stuk kleiner dan vroeger. Iedereen gaat op reis en vliegt de hele wereld over. Er zijn dus steeds meer dingen die mee moeten in de koffer, zeker als we lang op reis gaan. Een pluizentondeuse mag dan niet ontbreken. Dit handige apparaatje voorkomt namelijk dat je nieuwe kleding aan moet schaffen. Maar je wilt uiteraard geen groot en log apparaat mee hoeven te slepen. Daar spelen veel fabrikanten handig op in. Er zijn namelijk pluizentondeuses die een klein of zelfs een mini formaat hebben. Zo passen ze altijd in de koffer! Kies bovendien bij voorkeur voor een type met batterijen of helemaal zonder stroomvoorziening. Er is namelijk lang niet altijd een stopcontact in de buurt. Maak je leven dus een stukje makkelijker. Als je eenmaal een pluizentondeuse hebt wil je niet meer zonder. Wij zijn in ieder geval een groot fan van dit handige apparaatje!

Tegenwoordig leven we in een wegwerpmaatschappij. Als iets stuk is of niet werkt zoals wij dat wensen dan belandt het in de prullenbak. Vroeger was het heel normaal om een kledingstuk of elektronica naar de kleermaker te brengen of een elektricien. Daarnaast was men over het algemeen veel handiger en konden we zelf nog eens wat repareren. De naaimachine werd er gewoon even bij gepakt. Gelukkig is dit wel steeds meer in trek. Met een pluizentondeuse hoef je kleding met pluisjes niet weg te gooien. Dit scheelt voor je portemonnee maar ook is het beter voor onze mindset om niet alles klakkeloos bij het vuilnis te zetten. Een duurzame wereld begint bij jezelf. Er is steeds meer oog voor duurzaam leven. Een pluizentondeuse is daar een prima en eenvoudig begin voor. Bovendien hoef je je favo trui niet meer zomaar weg te gooien. Een win-win situatie dus!

Samenvatting

Een pluizentondeuse is een eenvoudig apparaatje dat pluisjes van je kleding haalt. Door middel van roterende mesjes wordt dit gedaan. Een super duurzaam apparaatje dus want je kleding kan weer een stuk langer mee. Als je er een aan wilt schaffen bedenk je dan waar je hem wilt gebruiken. Als je hem mee wilt nemen op vakantie of weekend weg is het wel zo prettig dat hij klein en compact is zodat hij in je tas of koffer past. Daarnaast is de scheerkop een puntje van aandacht. Hoe groter deze is, hoe groter het oppervlak dat je kunt ontpluizen. Als je naar de middle of nowhere gaat, bijvoorbeeld kamperen dan is er niet altijd een stopcontact in de buurt. Met een exemplaar op batterijen kun je hem altijd en overal makkelijk gebruiken. Let in dit geval op of de batterijen worden meegeleverd of dat je deze zelf nog moet kopen. Pluizentondeuses zijn er in allerlei prijsklasses. Voor 2 tientjes heb je al een degelijk model te pakken die zijn werk prima doet.

0 Shares:
Ook zeer interessant
beste afzuigkap
Lees meer

Beste Afzuigkap van 2024

Je kunt er niet omheen in je keuken. Een afzuigkap. Hoewel dit ding meestal behoorlijk wat ruimte inneemt…
pocketprinter- beste pocketprinters van 2024 getest
Lees meer

Beste pocketprinter van 2024

Iedereen is tegenwoordig een fotograaf. De kwaliteit van de camera’s op onze smartphone is flink toegenomen. Het is…