De een maakt dwangmatig schoon door smetvrees, terwijl de ander er het liefst een week mee wacht voordat ze de woning weer eens gaan stofzuigen. Hoe dan ook: het kost vrij veel tijd om schoon te maken. De grootte van de woning, maar ook het aantal mensen dat er woont, spelen een grote rol wanneer er wordt bekeken hoeveel tijd het in beslag neemt om een huis schoon te maken. Ook kan het zo zijn dat je juist graag grondig schoonmaakt of dat je geen goede schoonmaakroutine hebt. De één houdt ervan, de ander totaal niet. In deze blog lees je hoe jij zo snel en efficiënt mogelijk jouw huis kan schoonmaken. 

Schoonmaken begint met opruimen

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor het schoonmaken van een woning. Begin eerst met het opruimen van alle rommel, zowel in de slaapkamer, keuken, wc en woonkamer. Ruim het servies op, ruim de vuile was op en leg al het papierwerk aan de kant. Zorg dat de vloer volledig vrij is. Dit zal even tijd kosten, maar wanneer je dit gedaan hebt, heb je het ergste achter de rug. Des te langer je het uitstelt, des te meer tijd je er uiteindelijk aan kwijt zal zijn. Oftewel, stel het niet uit. 

Een schoonmaakroutine maken 

Soms hoop je dat de rommel simpelweg vanzelf verdwijnt, maar dat zal helaas niet gebeuren. Maak een eigen schoonmaakroutine zodat je precies weet wanneer je wat gaat doen en de rommel zich niet hoeft op gaat hopen. Verdeel het bijvoorbeeld in taken, waarbij je de wc en badkamer schoonmaakt, een andere dag de woonkamer en keuken doet en weer een andere dag de slaapkamers. Ook is het goed om dagelijks bezig te zijn met opruimen of schoonmaken, al is het 5 minuutjes. Maak efficiënt schoon door van boven naar beneden te werken. Zo voorkom je extra werk en onnodige stress. 

Schakel hulp in 

Merk je dat het je langzamerhand te veel wordt? Zijn je partner of kinderen niet in de gelegenheid uit te helpen, of zorgen ze juist voor alle rommel? Schroom dan niet om hulp in te schakelen om het huis schoon te houden. Of het gaat om het hele huis schoon te houden, je bank te laten reinigen, je hond uit te laten of op te passen op je kind? Het is allemaal mogelijk. Lees hier meer over een bank reinigen met een stoomreiniger. Je kan hulp aan je naasten vragen om schoon te maken, maar ook een professioneel bedrijf inschakelen. Dit is afhankelijk van jouw budget en de hoeveelheid werk. Zo is er voor ieder wat wils! 

0 Shares:
Ook zeer interessant