Een persoonlijke lening sluit je vaak af wanneer je op korte termijn geld nodig hebt. Maar er zijn ook mensen die een persoonlijke lening afsluiten voor langere tijd. Vraag jij je af of je wel een goede reden hebt om een persoonlijke lening af te sluiten? Hier vind je een lijst met goede redenen voor een persoonlijke lening. 

 Voordat wij je 5 verschillende redenen geven voor het afsluiten van een persoonlijke lening. Is het goed om te vertellen dat je beter geen lening kan afsluiten wanneer je nog schulden hebt lopen. Ook zal een bank vaker persoonlijke leningen afwijzen wanneer jij andere leningen nog moet afbetalen. Dit is natuurlijk om jezelf te beschermen. Een goede reden voor een lening kan bijvoorbeeld een woningrenovatie of voertuigfinanciering zijn. Wij zetten ze voor je op een rij:

#1 Woningrenovatie 

De meest voorkomende reden voor een prive lening is toch wel het renoveren van een woning. Misschien ben je wel van plan om een grote uitbouw te plaatsen, maar kom je nog 10.000 tot 20.000 euro te kort. Dan kan je hiervoor een persoonlijke lening aanvragen. Heb je geen eigen vermogen, dan is een persoonlijke lening uitermate geschikt. Voor een persoonlijke lening heb je vaak ook niet een huis nodig als onderpand, dat scheelt een hoop. 

#2 Schuldbeheersing 

Schuldbeheersing wordt ook wel schuldconsolidatie genoemd. Deze staat op nummer twee van meest voorkomende redenen voor een persoonlijke lening. Het aanvragen van een lening doe je nu meestal omdat je verschillende leningen open hebt staan. Denk hierbij aan een creditcard, schulden voor apparaten en meer. Door één lening af te sluiten en hiermee de schulden te betalen heb je één lening over. Hierdoor hou je meer overzicht en kan je gewoon maandelijks een betaling doen. Het kan zelfs zorgen voor lagere rentetarieven, waardoor je goedkoper uit bent. 

#3 Nieuw voertuig 

Een persoonlijke lening is een goede manier om kosten van je boot, auto of camper te betalen. Koop je een auto bijvoorbeeld niet rechtstreeks van het bedrijf? Ook dan kan je een persoonlijke lening goed gebruiken. Je hoeft nu niet je spaarrekening leeg te roven om je ‘’nieuwe’’ auto van een particulier over te kopen. Een persoonlijke lening is dus zeker een goed idee. 

#4 Kopen van apparaten 

We houden tegenwoordig ontzettend van apparaten. Zo kunnen we absoluut niet meer zonder wasmachine of vaatwasser. Wanneer deze plotseling sneuvelt is dat dus een flinke financiële tegenvaller. Maar met een persoonlijke lening kan je gewoon een vaatwasser of wasmachine aanschaffen zonder je eigen vermogen te gebruiken. Ook kan je hiermee een wasserette en andere hogen kosten vermijden. 

#5 Vakantiegeld 

Misschien hou je wel van een luxe vakantie. Het hele jaar heb je al een beetje geld gespaard, maar je komt toch nog wat geld te kort voor je vakantie. Dan is het helemaal niet gek om een persoonlijke lening af te sluiten. Sterker nog: enorm veel mensen doen dit. Het is nu alleen wel dat je tot lang na de vakantie nog rente en aflossing moet betalen. Hou hier wel rekening mee voordat je een persoonlijke lening afsluit voor je vakantie. 

0 Shares:
Ook zeer interessant