Ben jij ondernemer of zzp’er en wil je graag een pinautomaat aanschaffen? Dan moet je een aantal dingen weten. Wij zetten de belangrijkste dingen om op te letten voor je op een rij in dit artikel. 

Steeds meer winkeliers stappen over op verschillende mogelijkheden om te betalen. Van een tikkie, tot zelf geld overmaken en natuurlijk contactloos betalen. Waar vroeger alles gewoon cash ging zijn er nu allerlei verschillende manieren om te betalen. Als ondernemer moet je hier natuurlijk rekening mee houden. Met als belangrijkste: het contactloos betalen via draadloze pin. Wij vertellen je meer! 

  • Wat kost een betaalautomaat?
  • De kracht van draadloze betaalautomaten
  • Waarom zou je geen cash geld meer moeten accepteren?

Wat kost een betaalautomaat?

Natuurlijk kost een betaalautomaat ook geld om in huis te hebben. Je kan een betaalautomaat van twelve.eu in huis halen. Van dit betaalautomaat geven we hier een overzicht wat de kosten zijn: 

  • Aanschaf kosten 

Wanneer jij een betaalautomaat hebt gekozen die past bij jouw onderneming, dan betaal je aanschafkosten. Deze aanschafkosten variëren dus per betaalautomaat. 

  • Maandelijkse service kosten

Maandelijks betaal je een bepaald bedrag voor de service kosten. Wanneer bijvoorbeeld je pinautomaat stuk gaat dan krijg je gelijk een nieuwe opgestuurd. Hiervoor betaal je maandelijks: 15 euro. 

  • Draadloos betaalautomaat 

Voor een draadloos betaalautomaat betaal je nog iets extra. Dit is 5 euro per maand, dit betaal je voor de simkaart in die in de betaalautomaat gaat. 

  • Transactiekosten 

Per transactie die wordt gedaan betaal je een bedrag. Ook dit bedrag verschild per leverancier. Denk hierbij aan een bedrag per transactie van 0,055 euro. Dit zal vaak niet heel veel meer zijn dan dit bedrag. 

De kracht van draadloze betaalautomaten 

Steeds vaker kiezen ondernemers ervoor om over te gaan op draadloze betaalautomaten. Vooral wanneer jij een kleine winkel hebt dan zijn deze ideaal. Dit is een betaalautomaat die je na een dag in de winkel gewoon mee naar huis kan nemen. Ook als jij bijvoorbeeld een foodtruck hebt zijn ze ideaal. Maar vooral in de horeca zien we steeds vaker dat ondernemers draadloze betaalautomaten kiezen. Nu hoeven klanten niet meer bij de kassa te komen om te betalen. Iemand die lekker een drankje op je terras heeft gedronken, wordt tot aan zijn tafel volledig bediend. De service die je toch als ondernemer graag in huis wil halen. 

Waarom zou je geen cash geld meer moeten accepteren? 

Cash, heb jij het nog weleens op zak? Voor een ondernemer komt het steeds minder vaak voor dat mensen met cash willen betalen. ‘’Dat is maar goed ook’’, zeggen veel ondernemers. Steeds meer winkeliers en ondernemers kiezen er daarom voor om alleen betalingen via een pinautomaat mogelijk te maken.

Want als ondernemer loop je veel risico door cash in je winkel te hebben. Denk hierbij aan overvallers, maar ook het transport van je winkel naar de bank is risicovol. Dus wil jij zo veilig mogelijk als ondernemer over straat kunnen dan ga je over op enkel nog betalingen te accepteren met pin of contactloos bijvoorbeeld met je telefoon. 

0 Shares:
Ook zeer interessant