Je hebt een prachtige woning, maar er kan altijd wat ergs gebeuren. Zorg er dus voor dat jij je woning goed verzekerd. Wij vertellen in dit artikel welke verzekeringen jij nodig hebt. 

Je woning is je alles, dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom wil jij je woning goed beschermen en hiervoor zijn er een paar verzekeringen die je kan afsluiten. Want wat moet je doen als er ineens een gaslek is ontdekt? Je krijgt schuren in je woning na een aardbeving? Hiervoor zijn verzekeringen die je kan afsluiten als een inboedelverzekering of bijvoorbeeld een opstalverzekering. 

Een inboedelverzekering 

Eigenlijk zegt het woord het al precies dit is een verzekering waarbij je inboedel wordt verzekerd. Wat betekent dit precies?

Wanneer meubels of spullen in je huis schade oplopen door bijvoorbeeld waterschade, brand of een inbraak kan je deze verzekeren via een inboedelverzekering. Deze verzekeringen zijn vaak niet duur, maar verzekeren maar tot op een bepaalde hoogte. Heb jij echt dure materialen in huis, dan zal je moeten kijken naar een specifiekere verzekering waarvan de polis naar verwachting ook hoger zal uitvallen. 

Een opstalverzekering 

Deze verzekering heb je nodig voor je woning. Het is niet verplicht om zo’n verzekering te hebben, maar wanneer er iets gebeurt met je woning en jij kan de herstelkosten niet betalen dan zit je ineens zonder. Een opstalverzekering werkt net als een inboedelverzekering, maar dan voor buiten het huis. Denk hierbij aan schades door een brand, storm, aardbeving of inbraak. 

Een overlijdensrisicoverzekering

Het klinkt misschien wat gek wanneer je een verzekering moet afsluiten rondom je overlijden voor een woning. Maar deze sluit je af zodat je partner of nabestaanden na overlijden de kosten kunnen dekken voor de woning. Het kan zijn dat jij als enige de kost verdient. Dan zal je partner gedekt zijn wanneer jij komt te overlijden. In veel gevallen zal een hypotheekadviseur deze optie ook met je doornemen wanneer jij een hypotheek voor een woning afneemt. 

Een aansprakelijkheidsverzekering

Ook deze klinkt je misschien niet gelijk logisch in de oren. Echter is dit een hele logische verzekering wanneer jij een woning hebt. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat je geen hoge kosten hoeft te maken wanneer iets van jouw woning ervoor zorgt dat bijvoorbeeld je buren er schade van ondervinden. Denk hierbij aan een muizenplaag die vanuit jouw woning komt of een dakpan die op het schuurtje van de buren valt en deze kapot maakt. Een belangrijke verzekering dus. 

Een rechtsbijstandsverzekeringen

Er is iets gebeurd, en jij komt er niet uit met de wederpartij. Het kunnen natuurlijk de buren zijn, maar het kan ook de energiemaatschappij zijn of de gemeente waarmee jij een geschil hebt. Een jurist inhuren kan dan best wat geld kosten. Nu kan je doormiddel van een rechtsbijstandsverzekering aanspraak maken op een jurist vanuit die verzekering. In dit geval betaal je dus geen hoge kosten wanneer er iets gebeurt.  

Heb jij een eigen bedrijf? Ook dan ben je tegenwoordig verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. Hier vind je daar meer over.

0 Shares:
Ook zeer interessant