Kunststof vloeren, wat zijn eigenlijk de voor- en de nadelen? In deze blog lees je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van kunststof vloeren. 

Een nieuwe vloer in je woning wanneer je gaat verhuizen is niet meer dan normaal. In deze tijd willen we dan ook nog eens een vloer die duurzaam is en het liefst milieuvriendelijk. Wanneer je gaat voor een kunststof vloer heb je de lusten van een duurzame vloer en niet de lasten van al het onderhoud dat erbij komt kijken. Er zijn verschillende merken die zich specialiseren in kunststof vloeren. Bij een floorify vloer weet je bijvoorbeeld dat je hoogwaardige kwaliteit in huis haalt. Lees snel verder over verschillende kunststof vloeren waar je tussen kan kiezen. 

Wat is een kunstsetof vloer precies? 

Dat je wil weten wat er precies in je huis komt te liggen is logisch, dus wat is een kunststof vloer nu precies? Dit is een vloer gemaakt van PVC. Deze vloeren zijn volledig houtvrij, waardoor er dus geen bomen voor gepakt hoeven worden. De vloer is gemaakt van kunststof en verschillende lagen aan polyvinylchloride. Door de technieken die ze gebruiken is PVC niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. 

Voordelen van kunststof vloeren:

Er zijn een aantal grote voordelen aan PVC vloeren ten opzichte van echte houten vloeren, je vind ze hier op een rij: 

–       Gaat langer mee 

Voor een houten vloeren, afhankelijk van de dikte van het hout moet je ongeveer rekenen op 5 tot 30 jaar. Bij PVC vloeren begint dit vanaf 25 jaar en kan het oplopen tot in de tientallen meer. Dit komt doordat ze slijtvast zijn en nauwelijks beschadigen. 

–       Makkelijk in onderhoud 

Wanneer je wil dat een houten vloer lang meegaat moet je hem onderhouden, schuren, opvullen en lakken.  Bij een kunststof vloer moet je hem alleen zo nu en dan reinigen met een speciaal middel. Dus er zit maar weinig onderhoud in. 

–       Warmte doorlatend 

Deze kunststof vloeren zijn meer dan geschikt voor een vloerverwarming. Dit omdat ze enorm goed warmte doorlaten in vergelijking met een houten vloer. Waar een houtenvloer ook krom kan trekken door de warmte is dit niet het geval bij kunststof vloeren. 

–       Geluiddempend 

Wanneer jij in een appartement woont is dit de perfecte vloer. Door de verschillende lagen zijn ze niet uit één stuk gemaakt. Hierdoor dempen ze het geluid veel beter. Dit is ook voor de akoestiek in huis goed. 

Nadelen van kunststof vloeren:

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen, en deze vind je hier ook:

Wanneer jij niet het budget hebt, dan kan je beter gewoon gaan voor laminaat. Maar bij laminaat weten we dat het enkel gemaakt is voor korte periodes. Een kunststof vloer gaat langere tijd mee dus na verloop van tijd zal je het geld er weer uit hebben. Ook zijn ze niet zo authentiek. Je hebt geen zware hardhouten vloer in je woning liggen. Dit is een groot verschil natuurlijk. 

Wil jij een duurzame woning en kies je voor kunststof, dan moet je ook denken aan de isolatie. Bekijk dit artikel, voor meer informatie over vloerisolatie.  

0 Shares:
Ook zeer interessant
Mag een hond aardbeien eten
Lees meer

Mag een hond aardbeien eten?

Vitaminen, vezels, mineralen, fytochemicaliën en antioxidanten: aardbeien bevatten veel waardevolle ingrediënten en zijn caloriearm. De rode krachtvrucht wordt…