Je neemt het jezelf elk jaar weer voor: dit jaar ga je echt eens meer genieten. Maar zoals dat zo vaak gaat met voornemens: je houdt je er niet aan. Ergens in je hoofd verwateren ze en ga je weer mee in de sleur en vooral de verplichtingen en de verwachtingen van de dag. Maar je hebt je nu voorgenomen dat het dit jaar echt anders gaat. Misschien heb je ’t al bewust tegen meer mensen gezegd, zodat ze jou er aan kunnen herinneren. Maar stap één kan je in het voorjaar al zetten, door kunstgras in je tuin te leggen.

Gemak = niet maaien

Het gemak dient de mens en dat geldt ook voor jouw tuinplezier. Waarom zou je steeds weer dat gras moeten maaien, elke keer als je in je tuin wil gaan zitten? Het lijkt soms wel of het gras het er om doet! Neem gras dat minstens zo groen is als dat bij de buren én wat je nooit meer hoeft te maaien: kunstgras. Je gaat direct merken wat dat voor een verschil maakt met vorige jaren. Goedkoop kunstgras is zeer in trek de afgelopen jaren.

Kleine moeite, groot tuinplezier

Natuurlijk: je zal even aan de bak moeten. Maar wat is nou een vrije zaterdag goed besteden, een voldaan gevoel achteraf en daarna heerlijk achterover leunen? Kunstgras leggen is even een projectje op zich, maar met een beetje handigheid prima zelf te doen. Weet je nu al dat je er niet toe komt? Schakel dan alvast hulp in. Nog een extra reden om er niet meer onderuit te komen.

Geen moment geduld aub

Met gezaaid gras moet je even geduld hebben. Voor kunstgras geldt het tegendeel. Het is en blijft groen en hoeft niet meer te groeien. Sterker nog: je kan kunstgras direct in gebruik nemen. Stel je voor: je komt van je werk, je pakt een stoel, ligbed of hangt je hangmat op. En je kan meteen gaan genieten van je mooie tuin, en van het prachtige weer natuurlijk. Geen gras meer dat bijna onder je oksels kietelt, geen onkruid meer dat jou stoort.

Wie heeft nu het groenere gras?

De kans bestaat dat buren jaloers worden. Jouw kunstgras is immers altijd groen. En terwijl de buurman loopt te zweten tijdens het maaien van zijn gras, lig of hang jij al lang en breed te chillen op of boven jouw kunstgras. Eenmaal kunstgras genomen, besef je al snel dat dit één van de betere beslissingen in je leven was.

0 Shares:
Ook zeer interessant