Wie regelmatig de zonnebank gebruikt, weet waarschijnlijk dat het gebruik van een zonnebankcrème in de zonnebank tot geweldige resultaten kan leiden. Ben je nieuw in de zonnebankrage, dan vraag je je misschien af wat de voordelen zijn van het gebruik van crème onder de zonnebank. Van het zorgen voor een gelijkmatige bruining tot het hydrateren van de huid, in dit artikel bespreken we de redenen waarom je voor je volgende zonnesessie moet investeren in een goede zonnebankcrème.

Waarom gebruik je best een zonnebankcrème onder de zonnebank

Zonnebanken drogen de huid snel uit en maken de huid donkerder waardoor je er minder goed uitziet. De reden hiervoor is dat er tijdens het bruiningsproces vocht uit de huid wordt onttrokken – vandaar dat het zo belangrijk is om dat vocht te vervangen met een geschikte crème. Door een crème op je huid aan te brengen voordat je onder de zonnebank gaat, helpt je je huid van vocht te voorzien. Het hydrateren van de huid voor een zonnesessie heeft niet alleen het voordeel dat je huid er gezond uit blijft zien. Het zorgt er ook voor dat je gelijkmatig bruin wordt. Door de zonnebankcrème gelijkmatig op het lichaam aan te brengen, verklein je de kans op een ongelijkmatige bruining. Bovendien kan een zonnebankcrème helpen de huid te voeden, waardoor je bruine kleur langer behouden blijft en niet meteen vervaagt.

Nog een goede reden is dat een droge huid UV-licht, de lichtbron van de zonnebank, reflecteert. Dit betekent dat als je een droge of niet-bevochtigde huid hebt, je mogelijk bijna 50 procent van je zonnesessie verspilt wanneer je geen zonnebankcrème gebruikt.

Welke zonnebankcrème moet je gebruiken?

Als het gaat om zonnebankcrème is er niet één merk of type voor iedereen. Waar je wel op moet letten is dat je enkel crèmes gebruikt waarvan er op de verpaking vermeld staat dat ze geschikt zijn voor de zonnebank. Doe je dit niet dan loop je het risico om huidschade op te lopen. Deze standaard hydraterende crèmes beschermen niet tegen UV-licht en helpen het bruiningsproces niet. Ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor de zonnebank zelf omdat de materialen in de crème kunnen afbreken na lange bloodstelling aan UV-licht en dus de zonnebank kunnen vervuilen.

Gebruik altijd een crème die specifiek wordt aanbevolen voor zonnebanken. Veel van deze zijn online verkrijgbaar of kunnen worden gekocht in de zonnestudio die je bezoekt. De meeste zonnestudio’s hebben zelfs een selectie van producten die zij aanbevelen voor gebruik met hun zonnebank.

Zonnebankcrèmes zijn er in verschillende vormen, zowel traditionele lotions als sprays. Ze kunnen bronzer bevatten of gewoon werken als intensivering. Het belangrijkste is dat ze speciaal zijn samengesteld voor indoor zonnen, waardoor ze geschikt zijn om je bruine tint te verdiepen en de zonnebank zelf niet te beschadigen.

Conclusie

De conclusie over het al dan niet gebruiken van een zonnebankcrème voordat je de zonnebank ingaat is eenvoudig: ja, dat moet je absoluut doen. Met een goede crème houd je je huid gehydrateerd, zorg je ervoor dat je bruine kleur langer blijft en kun je rekenen op een gelijkmatige, natuurlijk ogende kleur die je er fris en gezond uit laat zi

0 Shares:
Ook zeer interessant