Geef je tuin een upgrade met deze eenvoudige, onderhoudsarme maar stijlvolle updates.

Of je nu weinig tijd, geld of kennis hebt, deze tuinideeën zijn hier om je te inspireren om een ​​ruimte te creëren waar je van houdt – of je nu een groot gazon of een klein terras hebt. Er zijn tal van manieren om uw tuin een instant lift te geven zonder dat u de professionals hoeft in te schakelen voor harde landschapsarchitectuur – wat u ook kan helpen besparen op tuinaanlegkosten. We hebben onze favoriete zomeraankopen, snelle tips en gemakkelijke tuinideeën verzameld die je ruimte zullen opfleuren. We hebben ook veel gemakkelijke terrasideeën om te overwegen, zoals het verplaatsen van dingen voor een frisse kijk – kunnen de bank of tafel en stoelen worden verplaatst? Plant veel kuipen rond het zitgedeelte met geurende bloemen en kruiden om van te genieten.

1. Voeg een opvouwbare balk toe

Buitenbars zijn leuk en aardig, maar niet iedereen heeft de ruimte voor een extra kamer. Creëer in plaats daarvan je eigen kleine amusementszone met een slimme pull-down bar gemaakt van een paar pallets en stukken ketting. Een kruidenbak voor buiten houdt ze binnen handbereik voor drankjes en barbecues. Denk hierbij altijd aan de juiste type houtsoort zoals Douglas hout of vurenhout.

2. Creëer zitzones

Veel mensen denken dat tuinzones ontstaan ​​uit structurele toevoegingen. Hoewel het waar is dat plantenbakken, muren, schermen en heggen helpen om uw ruimtes af te scheiden, geldt dat ook voor slim gepositioneerde stoelen. Creëer verschillende zitplekken in één ruimte door ze allemaal apart van elkaar te laten voelen. Bijvoorbeeld een tafel en stoelen om aan te eten, een hangstoel of hangmat (daar heb je bijvoorbeeld een hele handige hangmat standaard voor) om te chillen, en informele zithoeken afgebakend met een buitenkleed.

3. Maak een levende muur

Fleur de zijkant van een schuur of saai metselwerk op door een paar verticale panelen te bevestigen. Schilder dit in een felle kleur om een ​​statement te maken, of laat het opgaan in de rest van de kleuren in de ruimte. Voeg stevige haken met de juiste deurbeslag toe om emmerbakken op te hangen en vul ze met kruiden of hangende planten om met een beperkt budget een levende muur te creëren. Bovendien wissel je ze gemakkelijk af met de seizoenen, zodat er altijd mooi groen is.

4. Bouw op banken, tuinhuisjes of veranda’s

Verhoogde bedden hebben iets van een moment – en met een goede reden. Ze zien er geweldig uit en zijn ongelooflijk praktisch voor een aantal plantstijlen. Het kan echter zijn dat u een truc mist. Gebruik de zijkanten van de bedden om banken toe te voegen voor een ingebouwde zithoek. 

0 Shares:
Ook zeer interessant