Je bent toe aan een nieuw telefoonabonnement maar weet nog niet of je wel een nieuwe telefoon wil. Tegenwoordig zijn er tal van keuzes voor goede en goedkope telefoonabonnementen. Zo kan je makkelijk een sim only afsluiten en zitten er veel voordelen aan. Wij zetten deze voordelen voor je op een rijtje. 

Omdat iedereen andere wensen zijn er in de jaren allerlei verschillende telefoonabonnementen op de markt gekomen. Zo zijn er abonnementen met een telefoon of abonnementen zonder. Deze zonder heten sim only abonnementen en zijn in populariteit toegenomen. Er zijn veel voordelen aan zo’n abonnement. Je kan ze geheel afstemmen op jouw bel- en internetgedrag. Maar er zijn nog meer voordelen 

Sim only is goedkoper 

Doordat je geen telefoon bij jouw abonnement inbegrepen hebt is een sim only vele malen goedkoper dan een abonnement met een toestel. Dit spreekt natuurlijk voor zich. Je betaalt nu alleen nog maar voor de hoeveelheid internet die je ontvangt en niet meer voor een toestel die je erbij geleverd krijgt. Het is echter wel de bedoeling dat je zelf zorgt voor een telefoon. Het kan zijn dat je nog een mooi toestel hebt, maar je hebt nu ook de vrijheid om te kiezen voor een tweedehands toestel. Deze zijn natuurlijk ook goedkoper dan nieuwe toestellen. 

Je bent flexibeler 

Wanneer jij kiest voor een abonnement met een toestel dan zit je vaak vast aan bepaalde regeltjes rondom het pakket dat je neemt. Je kan vaak niet bij een dure telefoon gaan voor een heel klein en minimaal abonnement. Bij een sim only ben je echter veel flexibeler in je keuze. Je kan jouw bundel aanpassen aan je internetgedrag. En vaak kan dit zelfs gedurende jouw contractperiode. Dus bel jij de ene maand meer dan de andere dan schroef je hem gewoon terug of breng je hem omhoog wanneer je maar wil. 

Vrijheid in je abonnement 

Misschien ken je het wel. Vast zitten aan je telefoonabonnement voor maar liefst twee jaar. Met sim only is dit verleden tijd. Er zijn zelfs abonnementen die het mogelijk maken om maar één jaar vast te zitten of maar voor één maand. Een mobiel abonnement vergelijken voordat je hem afsluit is trouwens wel slim, en wij raden dit ook zeker aan. 

Geen BKR-registratie

Wist je dat wanneer jij een nieuwe telefoon bij jouw abonnement krijgt die duurder is dan € 250,- daar een BKR-registratie bij komt. Dit is vervelend wanneer jij een huis wil kopen of andere leningen wil afsluiten. Want een bank gaat kijken naar jouw geschiedenis en zie t dat jij dan een lening hebt lopen. Hierdoor kan jij een mindere hoge hypotheek krijgen dan je op voorhand had gedacht. Slimmer is het dus om een sim only abonnement te nemen en een losse telefoon die jij helemaal zelf hebt afgesloten. Dan kom je nooit voor dit soort problemen te staan. 

Ik wil toch een nieuwe telefoon 

Wil jij liever een nieuwe telefoon bij jouw abonnement en kan je deze niet gelijk afbetalen dan is een abonnement met toestel natuurlijk nog steeds een goede optie. Zo heb jij de nieuwste telefoon in je zak en kan je deze in alle rust afbetalen. Ieder nadeel heeft zeker zijn voordeel en andersom. 

Weten of je voor de Samsung Galaxy S21 of Apple iPhone 12 moet gaan? Bekijk deze video!

0 Shares:
Ook zeer interessant